Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kybl

12. 1. 2011 8:40
Ruda

 Jak o sobe pise Ruda: Obyčejný, pravicově smýšlející čtyřicátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha z nadprumernou blbosti.

0 0
možnosti

karlitos

10. 1. 2011 20:07
neskutečná pitomost

Po přečtení článku jsem se musel smát až jsem se za břicho popadal.

V tom článku je tolik blbostí, které by nemohl napsat nikdo, kdo by se

problémem zabýval aspoň jednu hodinu.

Autore, opravdu už o zdravotnictví nepište vůbec nic, protože škodíte všem.

0 0
možnosti

Hegemon

10. 1. 2011 21:09
Re: neskutečná pitomost

Zkuste nějakou napsat :) Místo "nic neříkajícícho příspěvku"

0 0
možnosti

jirkan01

10. 1. 2011 19:18
Od roku 2000

máme o 7000 lékařú víc, z toho 3200 v nemocnicích. Ti, kdo chtějí odejít, nejsou ti, co chtějí pomáhat lidem, ale ti, co si myslí, že jako doktor budou automaticky celebritou. Jako kdysi, když pan starosta, pan farář a pan doktor chodili hrát mariáš. Pan farář už pochopil, že je jiná doba. Pan starosta, pokud je slušný a nebere úplatky, je spíš otrokem občanů, kteří považují za nutné mu sdělovat v neděli v poledne, že sousedovi spadla hruška přes plot. Ale stejně jako některý starosta má za obecní kanalizaci nebo Open card postavený nový barák, i u některých doktorů se bez úplatku nedočkáte léčby na současné úrovni. Takoví ať jdou, v Německu je rychle vymetou nebo se budou muset naučit opravdu pracovat pro pacienty. A doufám, že až se vrátěj, na slušné chování nezapomenou.

0 0
možnosti

Re.pe.te

10. 1. 2011 17:33
Po velmi, ale velmi

dlouhé době KARMA pane Rudolfe.

0 0
možnosti

karel.vrba

10. 1. 2011 18:27
Re: Po velmi, ale velmi

Jsem na tom podobně. ;-)

0 0
možnosti

Horst W

10. 1. 2011 14:40
Realita je jiná

Původně jsem si říkal, že na takové články již nebudu reagovat, protože je to ztráta času. Přesto bych se chtěl zeptat autora, proč píše něco, o čem nemá přesné informace. Článek je pak směsicí pocitů a doměnek a dále propagandy, která se v mediích hojně vyskytuje. Myslím si, že žádní lékaři již výpověď podávat nemusí. Stačí kdyby se od 1.3.2011 podrželi zákona a nepřekročili zákonem povolený počet přesčasových hodin. Kdo je zainteresovaný, ví co to znamená. Již vůbec nehovořím o tom, že lékaři, kteří zůstanou nebudou rozhodně počet pracovních hodin navyšovat a představa, že praktický lékař zastoupí chirurga ( samozřejmě platí i naopak) je nejen protizákonná, ale i směšná.   

0 0
možnosti

Re.pe.te

10. 1. 2011 17:32
Re: Realita je jiná

vážený pane Horste W, stále jste nepochopil, že doktořina je práce jako každá jiná. Lékař samozřejmě nemusí (nebo nesmí) pracovat více, než mu ukládá zákon, ale to platí stejně pro popeláře, pekaře, pegagoga,.... V každé firmě, a nevidím důvod, proč by tomu mělo v nemocnici jinak se, rozlišují pracovníci, kteří chtějí a kteří nechtějí. A Ti co nechtějí časem jdou. Sami nebo jsou odejiti. Taková je realita dneška.

P.S. Umíte si představit třeba hasiče, který řekne, že k požáru nejede, že už má odpracovány všechny hodiny přesčasů.

0 0
možnosti

mira.x

10. 1. 2011 14:21
mírně naprůměrný

plat,vám zajišťuje jistě ODS,jelikož jinde by vás hnali sviňským krokem,za ty bláboly co z vás padají a to ne jen tady.Již z té vaší fotky vyplívá,že vám asi doktoři na psychiatrii moc nepomohli a proto ta zášť.

0 0
možnosti

mikilukas

10. 1. 2011 13:59
svůj nízký plat za otročinu

to je opravdu výstižné srovnání milý pane- ale pracující lid(lékaři) už holt nechtějí být otroky! Pokud by tato akce nedopadla-jak si představují, tak i přs to se jen urychlí prsonální devastace nemocnic a ve velmi krátké době bude nemocniční lékař velmi vzánou chybějící pracovní silou, jak již v mnoha oborech je nyní. Pak výkřiky na netu nepomohou!

0 0
možnosti

ToMiSoft

11. 1. 2011 9:22
Re: svůj nízký plat za otročinu

A co teprve ostatní pracující lid, pracující za čtvrtinu toho nízkého platu. Možná to bude pro vás překvapení, ale lékaři nejsou jedinou skupinou pracujících. Dokonce bych řekl, že jich je oproti všem ostatním tak málo, že se jedná o zanedbatelné procento (počte, nikoliv významem). Mimochodem - takový popelář je také dost důležitá práce.

0 0
možnosti

kenev

10. 1. 2011 13:06
Ano , dokonce moc.

Táta Engl na hrad;-O;-O.

0 0
možnosti

marek,voksay.idnes

10. 1. 2011 13:12
Re: Ano , dokonce moc.

;-D;-D;-DR^

0 0
možnosti

romualda

10. 1. 2011 12:22
Konečně..

Jsem rád, že jste konečně přiznal, že lidé, co jsou na ÚP, mají existenční problémy..v dřívějších článcích jste psal opak.

0 0
možnosti

simsII

10. 1. 2011 13:34
Re: Konečně..

A to ještě se může stát, že doktořu, kteří dali výpovědi nemusí dostat hmotné zabezpečení, poněvadž ji dali sami. KLdyž budou hovořit o nevyhovujících platových poměrech, nemusí to úp zohlednit, poněvadž pobírají téměř 6násobek minimální mzdy. 

0 0
možnosti

magelan

10. 1. 2011 12:13
Už takhle budou problémy a pokud odejdou

i ostatní, tak systém zkolabuje. Je nesmysl si myslet, že to ten zbytek zvládne když jim přidáte pár stovek. Většina na tom bude podobně jako já a já už mám tolik přesčasových hodin že prostě nepůjdu na ještě další směnu. Pokud mi tedy nebude Heger držet brokovnici u hlavy. A pokud by došlo k nějakým hrubým nátlakovým akcím ze strany státu a vyhrožování tak nám stačí jen nepodepsat ty různé fiktivní smlouvy a požadovat dodržování zákoníku práce a systém zkolabuje nejpozději v březnu. 

 

Výpověď jsem sice nepodal (rodinné důvody) ale pokud bych byl k něčemu jako je výše uvedené nucen násilím, zachovám se, jak je uvedeno. Tak asi do března vyčerpám povolený počet přesčasových hodin za rok, možná mě mohou ještě měsíc nutit nějakým stavem nouze (a to by nakonec stát prohrál) a co pak? Otroctví?

 

Věřím, že to by se autorovi článku a těm 2/3 populace určitě líbilo. Ale asi by to neprošlo ani v tom našem banánistánu.

0 0
možnosti

simsII

10. 1. 2011 13:31
Re: Už takhle budou problémy a pokud odejdou

jak je možné, že lékaři podepisují fiktivní smlouvy, vždyť to je již v rovině trestněprávní a měli by to nahlásit. To je porušování zákoníku práce - na Inspektorát bezpečnosti práce, porušení hygienických předpisů - nedodržování odpočinku mezi směnami - Zdravotní ústav. Jak je to možné, že jsou u nás skupiny zaměstnanců v rovině nevolnictví? Oni se toho účastní dobrovolně? Tak to je ale jejich problém, že?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon