Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

inženýr

9. 2. 2011 6:38
Tak nějak kecáte, autore.

Vy tady autore něco jakoby obhajujete a jako důkaz použijete větu...myslím, že ministerstvo udělalo dost k dosažení kompromisů... Pane autore, omyl. Heger s ministrem Šnajdrem zcela záměrně znemožnili dohodu, když vytáhli sestru Švorcovou-Juráskovou, jistě dostatečně motivovanou svou fcí ředitelky nemocnice a členstvím v ODS. Toto nebylo nic jiného než provokace. šnajdr zalezl a budou se tedy stavět polní lazarety. Na ubohou frašku museli upozornit Slováci, český novinář postižený syndromem trvalé imunity vůči podrazům pavlády trapně mlčí.

0 0
možnosti

darny

9. 2. 2011 18:34
Re: Tak nějak kecáte, autore.

R^R^R^R^R^

On Polanecký je tak trochu modrý dezinformátor.

0 0
možnosti

Dalšínickvpekle7

8. 2. 2011 16:23
Už jsem to tu říkal

Nejde ani tak o nějaké platy pro lékaře , jde hlavně o tohle - Senátor PČR ( Europoslanec , popř. komisař EK )  Milan Kubek ( Martin Engel )

0 0
možnosti

marek.voksay,blogidnes

8. 2. 2011 16:43
Re: Už jsem to tu říkal

přesné - poučili se u Rátha a budou chtít to samé

0 0
možnosti

misaviki

8. 2. 2011 14:11
Dobrá úvaha

Dobrá úvaha ohledně úřadů práce a podpor. Lékař se bude muset zaregistrovat (jinak není ani pojištěný) a úřad práce mu nabídne to samé místo, ze kterého odešel :-)  když ho nevezme, je v docela nezávidění hodné situace, vyřazen z evidence ÚP.

0 0
možnosti

villík

8. 2. 2011 14:25
0 0
možnosti

varix

8. 2. 2011 14:10
Vyřazení z evidence Úřadu práce

Jen bych doplnil, že vyřazení z evidence Úřadu práce má, kromě ztráty podpory v nezaměstnanosti, ještě jeden nepříjemný důsledek: za nezaměstnaného přestává stát platit povinné zdravotní pojištění a dotyčný si jej musí hradit sám!

Takže doufám, páni LOKaři, že máte dostatečné úspory na svých kontech, když si chcete udělat tu "neplacenou dovolenou". Ale pokud ty úspory máte, tak mi to nějak neštymuje s vašim tvrzením o tom, jak jste špatně placeni!

0 0
možnosti

villík

8. 2. 2011 14:27
Axiom pro odměňování:

Každá mzda je nespravedlivá !

0 0
možnosti

Bobrufka

8. 2. 2011 13:45
Myslím, že už je toho dost i na "obyčejné lidi"

ODBORY ? Blijící smajlík.

0 0
možnosti

petrph

8. 2. 2011 13:41
a peníze?

Ono je sice hezké, že "Ministr Heger přikázal jedenácti nemocnicím spadajícím přímo pod

ministerstvo, aby od března navýšily platy o ministrem anoncovanou

částku. Totéž by údajně měli udělat i hejtmané u nemocnic, které řídí

kraje"... Ale, řekl taky, kdy na to mají ty nemocnice vzít? Takže, buď se ty 2 miliardy pro doktory dají, a o to přece LOku šlo, čili se můžou všichni vrátit spokojeně do práce. A nebo se  nedají,a nemocnice to mají dát jaksi ze svého o to snižovat své jiné výlohy (třeba na pacienty), hrdlit se s pojištovnama o každou korunu, a pak třeba personálu  říct, že  že došly peníze na vejplaty,takže jedný půlce snižuje platy  a tu druhou propouští???

0 0
možnosti

villík

8. 2. 2011 13:51
Von Heger ty 2 mld stáhnul ? Nevšim jsem si.

Pouze bylo řečeno, že je to pro zdravotnický personál nemocnic...

A navíc: "Heger připomněl, že ministerstvo nezřizuje všechny nemocnice. Ze 191 ovládá jen třináct. Ve většině zařízení proto výši mezd nemůže ovlivnit. Stejně jako nákupy léků, materiálů a stavebních prací. "Naopak je všeobecně známo, že tento rozsah je prakticky všude ovlivňován lékaři a jejich tlaky na nemocniční manažery".

Takže se lehce může stát, že rozdíly mezi platy lékařů v nemocnicích se ještě více rozejdou...;-)

0 0
možnosti

stařec bez moře

8. 2. 2011 13:29
Odbory jsou záškodnické buňky

komoušů a socdemáků.

0 0
možnosti

villík

8. 2. 2011 13:28
Jj. Pane Polanecký.

Léta jsem dělal ve velké firmě na úseku odměňování a personalistiky. Fungoval systém tarifních tříd. No, fungoval ? Představy odborářů OS KOVO byly při kolektivním vyjednávání, i potom, v podstatě stále stejné: 1) Chtěli jasné tarify = aby měli pracovníci zaručen co největší podíl příjmu už  z nich.     2) Aby nebyl moc velký rozdíl mezi 1. a 8. třídou (stejné žaludky).   3) Aby neměli vedoucí příliš velký prostor pro individuální ohodnocení jednotlivců (voni by šli na ruku těm svejm)   4) Aby bylo umožněno co nejvíc výjimek v přesčasové práci (dyť my nikoho tak dobrýho, jako Standu,  nemáme) ..5) S tím pak i skrytý nátlak na uzavírání souběžných prac. poměrů (v nemocnici zv. úvazky)

No, a pak do všeho (osobního hodnocení zejména) v podstatě odboráři tlačili mistry na dílnách tak, že u těch dobrých pracovníků, bez ohledu na tarifní třídu, vyšel hodinový výdělek = měsíční v podstatě skoro stejný. Trvalo hrozně dlouho, než se osekaly růžky.

A jak koukám, LOK skoro podle toho jede dodnes.

0 0
možnosti

buxus

8. 2. 2011 13:32
Re: Jj. Pane Polanecký.

Nejen LOK, celý státní aparát v podstatě běží podle těchto not .. To bylo jasné při demonstracích státních zaměstnanců.

0 0
možnosti

lubossula

8. 2. 2011 13:15
vite, vyjednavaci

pole je vzdy limitovano vyznamnosti kazde ze stran sporu. Polozme si tedy otazku. Potrebuje obcan lekare, nebo potrebuje obcan ministra? Myslim, ze je jasna odpoved a dle toho je treba veci zaridit a chapat.

0 0
možnosti

tombry

8. 2. 2011 13:11
Pane Polanecký,

příště než se pustíte do psaní úvahy, tak si nejdříve sežeňte k tomu nějaká fakta. Lidovky a idnes bohužel moc faktů nepřinášejí. Tady máte třeba pro doplnění Vašich znalostí ohledně tohoto problému nějaký odkaz -

http://www.tribune.cz/clanek/21245-lekar-odpovida-petru-kamberskemu

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon