Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

cinis

22. 2. 2011 9:24
Držte si klobouky, jedeme na jih

Až se o své násobky průměrné mzdy přihlásí i další zaměstnanci, vyrazíme do Řecka. Tam taky chtěli mít všichni německé důchody a platy, ale ekonomika která tyto nároky museka platit byla od té německé hodně vzdálena.

0 0
možnosti

Viktor N.

21. 2. 2011 22:17
sekundární efekt stávky lékařů může mít i positivní dopady…

http://www.osel.cz/index.php?clanek=3231

„V roce 1973 byla v Izraeli stávka lékařů, trvající 29 dní. Stížnosti pohřebních služeb odstartovaly podrobnější šetření a ukázalo se, že po dobu stávky poklesla úmrtnost obyvatel –o celých 50 %. V roce 1976 vyvolala stávka v Bogotě trvající 52 dní pokles úmrtnosti o 35 %.

Protestní omezení práce v Los Angeles v roce 1976 vyvolalo pokles úmrtnosti o 18%. Za stávky ve Velké Británii v roce 1978 se rovněž udává pokles úmrtnosti. Po těchto zkušenostech znovu stávkovali lékaři v Izraeli v roce 1983,…

…Zdá se že existuje jakási bazální, základní úmrtnost, které by teoreticky bylo dosahováno bez lékařské péče a k ní se přičítá příspěvek lékařské péče, který může být kladný – úmrtnost zvětšuje, či záporný – úmrtnost zmenšuje. A této bazální, základní úrovně je dosahováno po dobu stávky, kdy je poskytování lékařské péče zablokováno…“

0 0
možnosti

hedvik.blog.idnes.cz

21. 2. 2011 20:57
Lékaři, nedejte se!

Já vám fandím. A vážím si toho, že se za pana Engela zastáváte, když vám lékařům tolik pomohl. Nedejte se znechutit závistivci, kteří se točí kolem jediného slova. Vydírání. Je to ubohé a prázdné.

0 0
možnosti

mmmm1

21. 2. 2011 20:41
MNE TEDA JEJICH PLATY VADÍ....

Ne ze závisti, ale z toho důvodu, že neni možné, aby jedna skupiny v tomhle státě byla privilegovaná a brala jako na západ od nás.  Protože  kolečko peněz musí fungovat jako jedno soukolí  a pokud ostatní na daních odvádějí tolik, že už zachvíli při utahování opasků chcípne hlady neni možné to ukočírovat. Dále si myslím, že na stavu ve zdravotnictví maj nevětší záluho ti co tam pracujou, protože maj dost komor a způsobů jak to změnit.....ale oni si to rozkrádaj-dli zevnitř....

0 0
možnosti

kterej

21. 2. 2011 11:40
přestaňte oblbovat vy!

přesčasy a víkendy, o kterých mluvíte, se neodvíjejí ze základní mzdy. pořád směšujete hrudbou mzdu a to, co opravdu doneseme domů. mám 3 atestace, 37 let praxe, základ mám 26 tis., jak bych uživil rodinu bez 5 služeb měsíčně?

0 0
možnosti

alefik

21. 2. 2011 15:17
Re: přestaňte oblbovat vy!

Tak se přihlaste dobrovolně do těžkého průmyslu. Tam se platí dost. Ale musí se makat!

0 0
možnosti

kterej

21. 2. 2011 11:38
přestaňte oblbovat vy!

0 0
možnosti

Juraj 1

20. 2. 2011 19:58
Přestaňte oblbovat pane Polanský

řadíte se  mezi škraboše české obecné a akce do ukázala, že je jich fakt dost. Nechci opakovat stokrát uváděná fakta, která buď pomýjíte nebo nevnímáte nebo spíš úmyslně neberete v úvahu.  Doktoři ukázali v reálu čr neuvěřitelnou ochotu pracovat mnoho let za podmínek a za peníze (hodinové)které ani škrabálkům nestojí za psaní nevalné úrovně.

Kecy o tom, že každý dělá navíc je jenom ukázka nepochopení. Oni taky dělaj navíc, jim prostě nepadla s ukončením pracovní doby, taky musí studovat celý život a to se v práci nestíhá.Služby jsou blbě placená brutalita k tomu navíc.Když odejde doktor, na jeho místo se kupodivu (a to Vám nic neříká?)nikdo nehlásí, stále hledají lékaře po celé čr a málo jich nastupuje. Proč? Taky příprava doktora trvá 5-7 let praxe od školy, než může začít pracovat samostatně (po atestaci) a tak 10-15 let, než začne být dobrý i ve složitějších případech a situacích.Proč asi panáčku škrabáčku? Co to udělá se zdravotnictvím za pár let kdy se čeká masový odchod důchodců?

0 0
možnosti

huh

20. 2. 2011 22:59
Re: Přestaňte oblbovat pane Polanský

Co takhle reagovat na to, o čem v blogu píše?

0 0
možnosti

Dabi

20. 2. 2011 17:20
Ruda

je jistota, ten nezklame a nezklmal ani nyní, chces se někdy rozhořčiti nad modrým dvacetiletým tunelováním , lékaři jsou opravdu vzdělaní občané

0 0
možnosti

Vsetín 1

21. 2. 2011 7:58
Re: Ruda

na kterém se lékaři ( někteří) statečně podíleli, že jo !

0 0
možnosti

Mahas

20. 2. 2011 16:38
i pomatenec Polanecky ma pravo na svuj nazor

mily pane, obcas - pro zabavu - ctu vase "nazory " a budu hajit vase pravo je sirit do posledniho dne, protoze neni spatne , ze hlasite to, co hlasite (tedy z meho pohledu nazory pomatence, nekdy pitomce , jindy hlupaka a jindy zase velkeho vyznavace Klause nebo modreho ptaka ), ale ze ze zasady odmitate o jinem nazoru jen uvazovat ci diskutovat. Pro vas je vsechno cerne nebo bile. Kazdy, kdo s vami nesouhlasi, je lhar, socan, levicak, demagog. Vy si vybirate fakta taky jak se vam to hodi, stejne jako protistrana. Jen vy to odmitate videt :-)

Takze jestli vyzyvate lekare , aby prestali oblbovat verejnost, tak prosim o to same vas. Takze prestante psat, kdybyste me nahodou chtel vyslyset ( coz neocekavam ), nebo aspon obcas pouzijte mozek - to je ta cast, kterou vetsina lidi mysli :-)) Obcas vynakladate spoustu energie na obhajovani veci, kterou selskym rozumem obhajit nelze, takze zas tak nizkym IQ ( z cehoz vas tady kdekdo obvinuje ) urcite netrpite :-)

0 0
možnosti

setrilekmatematik

20. 2. 2011 16:21
JSOU TO VYDĚRAČI A CHOVAJÍ SE JAK NADLIDÉ.

V POŘADU ČT1 OVM BYLA UVEDENA TABULKA PLATŮ INTELIGENCE.  LÉKAŘI VEDOU O 10.000,- PŘED PRÁVNIKY. KAM SE HRABOU VŠ UČITELÉ A VĚDCI. NEMAJÍ ŽÁDNOU SOUDNOST.  JEN JÁ, JÁ, ZASE JEN JÁ.....

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon