Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Světlonoš_v04

18. 2. 2012 15:48
nepřejícnost vůči lékařům

tento Poláneckého článek je jasně psaný na objednávku ODS, to ani nemá cenu řešit. Jen pro zajímavost, když se podívám na platy některých jiných profesí, tak se ptám, proč by lékař měl mít mín?

http://ekonom.ihned.cz/zpravodajstvi/c1-54722000-programatorum-platy-stouply-obchodnikum-i-klesaly-podivejte-se-kolik-si-vydelaji

Já si myslím, že plat 50 000 průměr za 280 hodin mesíčně je na lékaře málo. Klidně mne nazývejte neskromným, ale nechápu proč bych se měl dřít na škole, dřít po škole a pak brát za dvojnásobný počet hodin stejný plat jak nějaký finanční účetní, kterého opravdu nepovažuju za sobě rovného vzděláním ani náročností profese. Já jsem z mladé generace co si toto už líbit nenechá, proto jsem už 5 let v zahraničí. S českým zdravotnictvím to půjde od desíti k pěti, zhorší se dostupnost, zhorší se kvalita a starých lidí bude přibývat. Doufám že soudruzi z ODS vás pak ošetří.

0 0
možnosti
JR

raz

18. 2. 2012 17:33
Re: nepřejícnost vůči lékařům

Já jse velmi přejícný a tak  vám přeji hodně zdaru va Vaší práci a vašim pacientům, aby si Vás vážili.

Apropos: Jak se vyrovnáte s českými daňovými poplatníky, že vám financováním Vašeho studia umožnili mít tak nadprůměrné příjmy a ani je svými daněmi nemíníte nějak splácet?

P.S. To vaše povídání o dřině na škole považuji jen za projev nezralého vyjecávání vyplývajícího se zatím ještě trvajícího  profesního narcismu. Každý člověk musí hodně dřít, aby v životě uspěl..na škole, po škole i v zaměstanání. Čím dřív si uvědomítem, že nejste vyjímka, že se ničím nelišíte od obecného standardu pracovníků jiných oborů, tím lépe pro Vás i pro Vaše pacienty.

1 0
možnosti
PH

petrph

18. 2. 2012 15:29
je zde ovšem ještě jeden aspekt

Článek se totiž pokouší vnutit dojem, že memorandum je jakýsi druh smlouvy, která se nemusí plnit, takže když se nesplní,stačí se pokázat na to, že je to memorandum, a tím to hasne.

Což je ovšem strašlivý  omyl.Memorandum, je totiž smlouva dvou nezávislých subjektů, kteří chtějí společně řešit nějaký  problém a proto se společně shodnou na bodech, které musí každý z nich učinit aby se ten problém vyřešil. A každý svým podpisem stvrzuje svou důvěryhodností, že se bude maximálně snažit aby on své úkoly splnil  Jestliže tak nečiní, a své úkoly neplní, tak skutečně   nelze hnát tu smlouvu k soudu. Jenže, to taky znamená že se sám stává nedůvěryhodným protože není schopen držet své slovo. Nikdo už mu " na memorandum či na důvěru" nic nesvěří, pokud snad s ním bude jednat tak s 5 právníky a vše černé na bílem a kryté zárukami. A uznejte že větší reklamu pro příští volby si pravice nemohla dát. Kdo by chtěl takové "źastupce lidu",se kterými by se musel pokaždé soudit aby něco splnili?

0 0
možnosti
EP

pokaseda

18. 2. 2012 11:26
HESLO

LÉKAŘSKÉ NÁTLAKOVÉ HESLO VYHLÁŠENÉ ZA ÚČELEM ZÍSKÁNÍ VYŠŠÍCH PLATŮ JE TAK VÝMLUVNÉ, ŽE JAKÁKOLIV REAKCE JAKÉHOKOLIV LÉKAŘE NA NĚJAKÝ BLOG JE ODSOUZENÍHODNÁ.

kDYŽ NĚKTERÉMU Z LÉKAŘŮ PROJDE HLAVOU JEN OKAMŽITÁ MYŠLENKA " KDYŽ JÁ OD TEBE ODEJDU, TAK ZDECHNEŠ", MĚL BY TENTO TVOR JAKO ČESTNÝ ČLOVĚK SE POVĚSIT,  NEBO PROHLAT SI HLAVU KULKOU, PŘÍPADNĚ JAKO ODBORNÍK VSTŘÍKNOUT SI DO SVÉ ŽÍLY SMRTÍCÍ INJEKCI.

KDYŽ SI TAKOVÉ HESLO V ODBORNÉM HÁVU "NÁŠ EXODUS, VÁŠ EXITUS" STANOVÍ VELKÝ POČET LÉKAŘŮ - LÉKAŘSKÉ ODBORY, TAK BY MĚLA VEŘEJNOST TENTO SPOLEK ZATRATIT NA VĚČNÉ ČASY. PRINCIPIELNĚ PODOBNÁ HESLA SI NESTANOVUJÍ ANI PROFESIONÁLNÍ ZLOČINCI, KTEŘÍ KRADOU, PODVÁDĚJÍ A NEBO DĚLAJÍ I JINÉ NEŘÁDY A TO PROTO, ŽE MAJÍ VÍCE ČLOVĚČENSTVÍ VE SVÝCH MRAVNÍCH ZÁKLADECH.

KDO SI VYDUPÁVÁ ZVÝŠENÍ PLATU VYHROŽOVÁNÍM SMRTÍ JE TEN NEJHNUSNĚJŠÍ KSINDL. MÁ JEN TU VÝHODU, ŽE PŘEDCHOZÍ GENERACE LÉKAŘŮ BYLI MORÁLNĚ NĚJKVALITNĚJŠÍ LIDÉ. vEŘEJNOST SI MUSÍ ZVYKNOUT NA TO, ŽE DNES  JE TO JINAK.

1 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

17. 2. 2012 20:25
Dá se vyléčit pravičáctví? Aledáá.

Chce to ovšem třeba sebrat omylem muchomůrku zelenou. Po všech procedurách a selhání snad všech orgánů se octnout ve špelialitě, zvané LDN. Jen škoda, že ten stav po vyléčení nevydrží dlouho. Sice pochopíte jaký je rozdíl mezi pacientem a oškubanou kavkou, ale v tom nejlepším začnete z plic chrlit takový hnusný mok, potom oči v sloup a kolem postele už je paravan.

2 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

17. 2. 2012 20:50
Re: Dá se vyléčit pravičáctví? Aledáá.

Což takhle soudružko Urbancová, vlastně nyní Lady Humussprey nějaký tip, jak se zbavit Vašich kádrováckých manýrů, které nepřestáváte uplatňovat ve všech diskuzích? Mimochodem ta muchomůrka zelená s Vašimi rudými třešínkami je skutečně vražedná kombinace.Rv

;-D;-D;-D

2 0
možnosti
JJ

Libovůle

17. 2. 2012 18:50
Cvachové a Štrosmajeři

Paušální odměňování a zvyšování platů je ŠPATNĚ a je zajímavé, že je opravdu nejvíce slyšet ty Cvachy, kteří by na zvyšování svých mezd neměli mít ani nárok. A když už je nikdo nechce, skončí jako profesionální odboráři :-/

2 0
možnosti
JS

Juraj 1

17. 2. 2012 17:03
máte obrovsou spoustu neznalostí

o tom, jak to ve zdravotnictví funguje, faktografii nahrazujete dojmy a  fámami, které Vám natloukli do hlavy novinnáři v rámci propagandy na politickou objednávku, z toho vyvozujete mimozní závěry.

V dnešní internetové době docela smutné od nezávyslého blogera.

Nemá smysl vám ty blbosti vyvracet, to že jsou v populaci hojně rozšířené na věci nic nemění.

1 0
možnosti
JS

Juraj 1

17. 2. 2012 17:03
Re: máte obrovsou spoustu neznalostí

ale karmu jistě navýšíte. Gratuluji. :-/

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

17. 2. 2012 16:57
Neurvalý a hulvátský článek

Lékaři o svých platech nejednali s žádným joudou z Horní dolní, ani s nějakým podržtaškou či blogerem, nýbrž s ministrem Zdravotnictví, zastrávajícím ústavní funkci. A když tento ministr něco podepíše, MUSÍ to splnit, nebo odstoupit. Neučiní-li tak, jde o podvod a darebácké chování. Proto je nutno psát o těchto skutečnostech a nevršit závistivé plky. Lékaři zachraňují lidské životy a spravedlivé ocenění si jistě zaslouží R^

3 0
možnosti
VP

V.Poustka

17. 2. 2012 17:01
Re: Neurvalý a hulvátský článek

máš nějaký problém se psaným textem, řekni nějakému soudruhovi, ať ho přečte nahlas

1 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon