Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak by mě zajímalo, jak by ten článek pan Polanecký napsal dnes... Vyjádří se aspoň zde? http://is.gd/gTnGbM

0 0
možnosti

Trochu závidím infantilné čierno-biele videnie sveta pápa Polaneckého. Čokoľvek sa stane v USA, je ok. Čokoľvek sa stane v Rusku, je to na ho.no...

Ono je to fakt asi niečo mimoriadne stretnúť na detskom ihrisku chlapcov, čo sa hrajú s napodobeninou pištolí. Koľko takých detí behá len vo vašom meste...

Keď už píšete o tej streľbe, dá sa to riešiť aj inak. Malému spratkovi stačí streliť okolo ucha a pustí do gatí, v najhoršom prípade ho streliť do nohy.

2 2
možnosti
Foto

I79v45o 97C23i75l59i73c38h

25. 11. 2014 21:10

Ona to ovšem nebyla žádná hračka, ale zbraň legálně prodejná až od osmnácti let (jak u nás, tak pokud vím i v USA), která umí sama o sobě docela slušně ublížit i když asi ne zabít a u které někdo (pravděpodobně ten chlapec sám) pracně odstranil oranžový nátěr hlavně, aby vypadala jako skutečná plnohodnotná zbraň schopná plně zabíjet. Přiznám se, že kdyby někdo (a to kdokoli) po něčem takovém sáhl po výzvě podpořené mojí namířenou zbraní, aby dal ruce nad hlavu, tak také nejspíš nebudu čekat, jestli je to jen hračka, airsoftka anebo skutečná zbraň. Pokud na ni totiž dotyčný sáhne, tak je to již pro mne jen pouhá ruleta o můj vlastní život.

4 0
možnosti
Foto

Byla to sprostá vražda.

1 5
možnosti
Foto

I60v91o 79C34i15l71i10c37h

24. 11. 2014 22:54

Vážně? 8-o Opravdu byste nijak nereagoval, kdyby někdo ozbrojený (a Vy v tu chvíli nevíte čím je to vlastně ozbrojený) po té zbrani sáhl? Opravdu byste čekal, jestli vystřelí jako první a doufal, že Vás třeba nějakou náhodou netrefí? 8-o Já tedy ne.

6 1
možnosti

hezky okecaná vraždaRv

3 6
možnosti
Foto

I90v32o 73C56i59l88i77c45h

24. 11. 2014 21:17

Zkuste i u nás po výzvě ke zvednutí rukou sáhnout na svou maketu zbraně před nějakým ozbrojeným člověkem, nejen policajtem :-/

5 1
možnosti

'Amerika' resi naseho prezidenta, 'Cesko' americkeho skolaka. Nejvyssi cas, aby si kazdy zacal vsimat sam sebe a nekecal jinym do jejich veci.

3 1
možnosti

Nejsem si vedom, ze by "Amerika" resila ceskeho prezidenta. Jinak 100% souhlas

0 0
možnosti

Zajímalo by mě, jak by pan Polanecký napsal blog, kdyby se něco obdobného stalo na dětském hřišti někde v Praze, Liberci nebo Budějovicích a kdyby se to nedejbůh stalo jeho synovi na dětském hřišti.

5 4
možnosti

:-)  Radime, nebo nedejbože, v Rusku ! To by bylo na dva blogy! R^

5 2
možnosti

Případ ilustruje mnohem širší a závažnější problematiku než jak to vidí pan Polanecký. Jde především o obecně snadnou dostupnost střelných zbraní v USA, přičemž i děti se mohou ke střelným zbraním dostat tak, že se domluví s nějakým starším „kamarádem“, který jim zbraň koupí na sebe: takto postupovalo několik střelců na amerických školách.

Od toho se pak odvíjí atmosféra strachu a hysterie naposledy přiživená střelbou Isla Vista. 

Policie pak, jak je vidět nejen na tomto případě, ale také třeba v případě de facto popravy bezdomovců Jamese Boyda (http://edition.cnn.com/2014/06/20/us/albuquerque-police-investigation/) a Miltona Halla (http://rt.com/usa/200855-police-white-shooting-hall/), dost často nejprve střílí a pak teprve myslí. Tomu napomáhá i to, že se ani v takových do očí bijících případech zpravidla nestane, aby by policisty stihl nějaký postih. 

Zastřelený chlapec si nepočínal nikterak neobvykle - z airsoftkou pobíhá v České republice spousta dětí (např. z nedávných dnů NATO v Mošnově si nějaký ten kvér odnášelo snad každé druhé dítě) a nikdo si toho nevšímá. Když byl chlapec osloven policistou, nejspíš chtěli pistoli odhodit nebo odevzdat. Osudnou se mu nestala jeho „chyba“, jak píše cynicky pan Polanecký, ale atmosféra a legislativa v USA.

6 4
možnosti
Foto

I85v37o 63C62i36l44i83c43h

24. 11. 2014 20:55

Ono je u nás legální, aby děti vlastnily airsoftové zbraně? Já si doposud myslel, že je to zbraň kategorie D 8-o Tudíž je mohou kupovat a vlastnit občané starší 18 let. A na veřejnosti se nosit viditelně nesmí také.

Faktem je, že i u nás obvykle platí, že pokud je nějaký trestný čin spáchán s maketou zbraně, je to bráno jako by byl spáchám se zbraní pravou, protože není šance maketu od pravé zbraně rozpoznat.

5 0
možnosti

V systému, kde zbraně jsou normální výbavou občana, takové příběhy nikdy neskončí

8 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS