Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Polanecký, popsal jste všeobecně známé skutečnosti, se kterými se nedá než souhlasit. Ovšem poněkud taktně jste zamlčel, kdo byl motorem onoho přistoupení k fiskálnímu kompaktu. Kdo dělal v této věci největší vlny v bývalé vládní koalici. Tak já vás doplním. "Pravicová" TOP09 pod vedením geniálního finančního mága, pana Kalouska. Že jeden natvrdlý senátor ČSSD ani nevěděl o čem hlasuje je sice úsměvné (ale od ČSSD se takové hlasování očekávalo), ale na tom, že inicátorem byla TOP09, to nic nemění. Ten (i mnou) vysmívaný Paroubek měl ve skutečnosti pravdu. Takovéto dluhy se neplatí a jen blázen si může myslet, že je Řecko někdy splatí. Ale to platí i pro podstatně menší dluh náš.  Na druhou stranu, Řekové si alespoň deset let užívali. No a teď ještě máme v ČNB dalšího finančního mága a geniálního logika (když se zdraží, lidé začnou víc nakupovat), který v době, kdy se Euro potácí a vůbec není jasné jak to s ním dopadne, nakupuje eura jako šílený.

1 0
možnosti

TOP09 není pravicová strana. Je to proevropská a proimigrační strana.

0 0
možnosti

trochu historie zveřejnily blisty dle stratfort - http://blisty.cz/art/76289.html

0 0
možnosti
Foto

Vlastně se dalo očekávat, že nebude platit dluhy stejně jako se dá očekávat, že se mu to za nic zvláštního nestane ... vyjde to totiž nejlevněji :)

1 1
možnosti

J93i78r24i 34D46v86o31r27a41k

31. 1. 2015 16:41

At se deje co chce, za vsechno muze podle Vas Paroubek8-o? Vzdyt za Klause, ODS a spol, kteri se rozhodne nedaji povazovat za "Levici" zrovna CR neoddluzili a ani jinak nepomohli... Ze byl jeden ze Senatoru z CSSD? No a ti jini? Zadny Pravicak? Je mi z techto ubohych "Argumentu" dost mdlo!!

2 2
možnosti

Jak píšete rozmach levicového hnutí brzy přivede lidem smrt.Tomu se říká levicový nacionalismus a přesto poslanci EU dále do zmaru zrají. Vyskakovat na Pražském hradě na tehdejšího presidenta V.Klause to řvali a česká socialistická šlechta mlčela, neboť jí to hrálo do levicových karet. Pokud to nedokáže EU měla by jim ČR ukázat cestu a levici řádně skřípnout tipec.

0 0
možnosti

Připomeňme si ty, kteří to primárně způsobili (ač věděli, jaké budou důsledky): Jean-Luc Dehaene (BG), EskoAho (Fin), Jacques Chirac a LionelJospin (F), Romano Prodi  (I), Jean-Claude Juncker (Lux), Helmut Kohl(a částečně Gerhard Schröder), Wim Kok (NL), António Guterres (P), Wolfgang Schüssel a ViktorKlima (A), Rodríguez Zapatero (E). 

    Tito pánové velmi dobře věděli, že Řecko, stejně jako Itálie, Španělsko či Portugalsko ani vzdáleně nesplňují Maastrichtská kritéria (a to ani ta ohýbaná jednorázovými příjmy, což není o stabilitě), že Řecko zcela zjevně (a Itálie velmi pravděpodobně) své výkazy o hospodaření švindlují.

   Přesto zvítězila touha po slávě z přijetí eura (a snad i snaha plnit "plán").

   Po přijetí se situace zhoršila, když 3% kriterium neplnily ani Francie a Německo - ustoupilo se od jakýchkoliv sankcí. A smlouva bez sankcí neexistuje.

   To jsou příčiny dneška. Vše ostatní už je jen neschopnost politiků přiznat neúspěch.

2 0
možnosti

J24i88ř28í 43N57ě71m71e31c

31. 1. 2015 15:32

S argumenty autora ohledně Řecka, nelze než souhlasit. Pokud se Řecko takto staví na zadní, mělo by z eurozóny odejít. Konec konců, ono nikdy ani nemělo být členem. Na druhou stranu jednoznačné rozlišení levicových a pravicových vlád na ty špatné a na ty dobré mě docela pobavilo, vzláště poté jak u nás skončili Topolánek s Nečasem.

1 1
možnosti

Pokud se jedná o občany, tak se jeden čas mluvilo o tom, že je nemorální půjčovat někomu, kdo dluh může splatit jen za cenu "likvidační", tj. prodej bydlení, ještě většího zadlužení, zruinování ručitele apod. Tudíž ať část odpovědnosti přebere i věřitel.

Myslím, že volání po jakési "půjčovací" etice by mělo ještě silněji zaznívat v té mezistátní politice. EU nabrala mnoho nových členů, aniž by měla v záloze krizové scénaře, není jasný postup vůči neukázněným dlužníkům apod.

Na to, jaký administrativní moloch EU je a jakými detaily v životě občana se zabývá, tak selhává úplně žalostně v oblastech, které má na starosti stát - finanční politika Unie, jakož i jednotlivých států, bezpečnostní politika celounijní, jakož i jednotlivého občana atd. Písk, písk, písk, tak na co a pro koho vůbec ten stát, potažmo Unii, máme?

8 0
možnosti
Foto

Nehodí se to příliš říkat, ale své dluhy není schopna splatit většina států.

4 0
možnosti
Foto

Upřímně řečeno, netuším, jak a kdy bychom my měli svůj dluh splatit. Zatím jen vzorně platíme úroky, což u věřitelských bank padá do kolonky zisku.

A třeba tu jistinu dluhu odepíší jako ztrátu, což je běžná obchodní praktika, a vyhnou se tak na dlouhou dobu daním.

1 1
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon