Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zhruba s prvni pulkou clanku souhlasim se zbytkem uz ne. Bankrot Recka budiz, ale rozhodne rizeny, ne co se deje ted, ze se zavrou banky a omezi vybery z bankomatu a lidi kolabuji v dlouhych frontach. Treba si uvedomit, ze Recko je Evropa a to civilizovana, ze se EU+ECB+MMF nedokazala s Reckem po dlouhych mesicich dohodnout na zachrane je naproste fiasko a to oboustranne. Akceschopnost EU je doslova katastrofalni. Recko tvori jen zlomek HDP eurozony takze USA, Cina, Rusko nechapou, jak je mozne, ze pulmiardova EU nedokaze zachranit takovou malou desetimilonovou ekonomiku... Propad recke ekonomiky cini od roku 2008 krasnych 25% coz je srovnatelne pouze se valkami nebo Velkou hospodarskou krizi v 30. letech. 90% tech penez co Recko dostalo v zachranych balicich slo obratem do evropskych bank... Takze opatreni ktere EU Recku drive vnutila jaksi nezafungovaly a tim padem ma EU od roku 2008 taky slusne maslo na hlave. Pokud Recko opusti euroznu bude to pro budoucnost eura tezke KO minimalne moralne, nikdo presne nevi co se stane a zda to nevyvola retezovou reakci. Bohuzel populisticka recka vlada vsadila na hru vabank, jako rukojmi si vzala vlastni obcany a proste doufa, ze Evropa neprenecha Reky Rusum nebo Cinanum a zachrani je. Rekove si musi uvedomit, ze v prve rade si za to muzou sami a musi se podle toho i chovat (Syriza musi ve vlade skoncit) a Evropa jim musi opravdu pomoc a tu jejich ekonomiku uz realne nastartovat klidne i za cenu odlozeni splatek dluhu na pozdejsi dobu kdy je budou realne schopni splacet.

0 1
možnosti

Autor ma pravdu a prehled, ale nenazyva veci pravymi jmeny. U vlady v Recku je SYRZA coz jsou nacionalni komuniste. O krajni levici nemuze byt reci. Jestlize se toto realizuje vse je mozno lepe pochopit.

0 0
možnosti

Pane autore. Aby mohl někdo dělat dluhy, musí zde být někdo, kdo půjčuje. Proč jste se nikdy nezamyslel nad tím, proč některé banky půjčovaly Řecku, i když věděli, že své dluhy nemůže splatit.

Píšete o nadměrných sociálních výdajích. Ale proč nepíšete o obřích výdajích na obranu, o nákupu velice předražených zbraní z Německa.

Dále píšete o velkých důchodech. Ale pomíjíte, že třetina obyvatel je v postavení, že nemá nárok na zdravotní péči, kterou dostávají jen od dobrovolníků zdarma.

Dále pak. Copak nechápete, že pomoc Řecku je pomocí věřitelským bankám?

Jen s jedním souhlasím. Řecko by mělo opustit eurozónu. Dluhy by měly být odepsány a zároveň by měl skončit tok peněz do Athén. 

Ale tak tomu bohužel nebude. Asi bude pokračovat dál agonie Řecka. A přes Řecko buddou dál protékat peníze věřitelským bankám.

2 3
možnosti

Bohuzel bych vsadil na to, ze totem reckym komunistum vyjde. Zbabelost a idiocie hranicici s pomatenosti je v Bruselu normou. Zatim vsecko co provadeji (na pr. zelena energie, invaze uprchliku z Afriky, kvoty, vydaje na bezpecnost, ustupky Rusku tomu nasvedcuji).

3 0
možnosti

A čím se liší naši nepracující příjemci dávek od Řeků? Obojí jsou zvyklí na to, že jim nakonec někdo peníze dá.

0 0
možnosti
Foto

KLasický černobílý  článek ve stylu tohoto blogera

0 8
možnosti

Bohužel má pan Polánecký tentokrát jenom pravdu a zase pravdu.

6 0
možnosti

Mě by nevadilo, že bychom museli přispět na řecký dluh. Kdyby byla u nás a u nich situace opačná, taky by nám třeba pomohli. Jenže já nevidím, že by se v Řecku dělo něco proti tomu, aby se to za deset let zase neopakovalo. A ono se to asi opakovat bude, protože Řekové nejsou schopni přijmout fakt, že jejich ekonomika je na úrovni zbytku Balkánu.

4 1
možnosti

Pozoruhodné je, jak my se děsíme z možnosti vystoupení Řecka z eurozóny a jak jsou Řekové v kontrastu k té naší obavě klidní. Jako by věděli, že z ochranného klubu eurozóny vystoupit nelze. Kéž bychom i my přišli k tomuto poznání!

2 0
možnosti

Vystoupit lze. Musel by to odsouhlasit řecký parlament a pak parlamenty všech zemí eurozóny. Ale donutit k tomu Řeky nikdo nemůže.

1 0
možnosti

J85a16n 23R20á49ž

3. 7. 2015 20:35

Řecko má kumulovaný dluh ve výši vva 320.000.000.000Eur. Všichni dobře ví, že takový dluh se nikdy splatit nedá. Takže nikdo nemůže hledat ekonomickou, ale jen a jen politickou racionalitu v jednání mezi Řeckem a EU. Německo chce zcela  nekompromisně ovládat pevninskou Evropu a tak čeká, jestli se Tsipras podrobí diktátu nebo nepovolí. Merkelová si nemůže dovolit v souboji s Tsiprasem prohrát, neb  španělský Podemos, a s ním hodně Španělů čeká, jak to dopadne. Jinými slovy,. Tsipras  se musí ohnout a přijít za Merkelovou s návrhem na bezpodmínečnou kapitulaci, nebo se neohne a pak Německo ekonomicky dostane Řecko do kolen a vynutí si předčasné volby, kde vítěze bude určovat Brusel, ne řečtí voliči. Zdá se  to absurdní? Když  budou banky zavřené, nastane kolaps ve všem, úspory zablokované a penze  i platy st. zaměstnanců nevyplaceny, Pak se Řekové  doví, že když zvolí ty správné, dostanou hned dost peněz na to, aby všechno fungovalo, banky se otevřeli, důchody budou hned doplaceny..atd...atd. A tak se demokraticky Řekové rozhodnou, že Athény budou proevropštější, než byly kdy v minulosti.

Merkelová to řekla jasně: Hraje se o osud Evropské unie a tu nenechá nikdy Merkelová padnout i za cenu obrovských nákladů všech evropských daňových poplatníků!

6 5
možnosti

Jo, takto uvažujeme mnozí, ale co to tak vnímat z druhé, té lepší, stránky? Eurozóna je záchranný pás, který tak snadno nepovolí. A bankrot neumožní ani Řekům.

0 0
možnosti
Foto

M28a13r88t63i17n 22Š81i11k

3. 7. 2015 19:15

Takže jen taková klasika. Snůška zavádějících informací a na jejich základě ohromně silné závěry. Až tak silné, že se člověk diví, že právě vás EU nevyslala krizi vyřešit. Ty nadměrné a podle vás i 13té a 14té důchody se nikdy netýkaly "obyčejných" Řeků, ale jen státních zaměstnanců, hasičů, vojáků atd.. Přitom by si stačilo přečíst a vyhledat i zde na blogu nemálo článků od lidí, kteří přímo v Řecku mnoho let žijí. Ale chápu, že by to mohlo nabourat vaše svaté rozhorčení. Dále mě velmi rozesmál váš závěr, že cituji "EU nebude muset živit 11,5 milionu Řeků". To ve světle současné uprchlické krize vyvolává naprosté salvy smíchu. Co asi myslíte, že ti lidé budou dělat? Čekat v Řecku na zázrak, nebo se dají do pohybu a připojí se k současné uprchlické vlně? Ale jak známo z vašich předchozích textů, vy jste hned se vším hotov, takže byste je možná nejraději utopil v olivovém oleji, než se z nich stanou ti uprchlíci a budete je muset topit v moři na jejich lodičkách. Abych to nějak uzavřel, bankrot je krásná a lákavá věc, ale nezmizí s ním jeden zásadní problém a to je právě těch 11,5 milionu hrdých Řeků, kteří budou chtít především žít. A nebudou k tomu dokonce ani potřebovat žvásty na blogu. Budou jim stačit základní životní potřeby.

6 9
možnosti

Že by třeba i začali pracovat za skoro nic jako my?

Jedině krach je k tomu může dohnat.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS