Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Řecký kolaps  se nemusí vůbec líbit  Washingtonu. Řecko je  klíčovou zemí jižního křídla  NATO. Má jednu z největších  a nejlépe vyzbrojených armád NATO. Mimochodem 10 krát velkou než ČR,  má 20 krát více bojových letadel, skoro 40 krát více tanků  A při tom má  Řecko stejně  obyvatel jako ČR a  slabší ekonomiku. :-P

1 0
možnosti
Foto

o to víc však má Řecko dluhů

1 0
možnosti

To ze mame tak nizke platy a duchody neni chyba Reku. To je rozhodnuti nasich politiku a zamestnavatelu, z velke casti z cizich zemi. Nase platy jsou na 25% vysi nemeckych platu. Pro mudrlanty ,porovnejte platy v Auto Skoda a v VW pri naprosto srovnatelne produktivite.

3 2
možnosti

Představa, že výše platů záleží na rozhodnutí politiků a zaměstnavatelů, je hodně naivní. Jak si to představujete ? Že se sejde vláda a dohodne se na tom, že od 1.1.2016 zvedne platy Čechů na úroveň Německa ? :-P

2 0
možnosti

Zajímavé je, jak po pěti letech neustále pomoci od EU vzrostlo zadlužení cca ze 125% na 175%. Průtokový ohřívač.

2 0
možnosti

HDP kleslo.... Dluh se pomeruje vuci HDP

1 0
možnosti

Myslím, že se Řecko rozhodlo správně. Jinou volbu neměli, jen tu, že by se jejich zadlužení prohloubilo a agónie se prodlužovala. Lze to parafrázovat na drobného dlužníka, který splácí dluh dluhem a se zvyššujícími se úroky se stále více stává vazalem vřitele. Jednou se musí říct stop a nést důsledky. Řecko se musí pustit samo do svého hospodářství a nést důsledky.

4 0
možnosti
Foto

Paní Dubcová, víte, ony ty úroky při státních půjčkách nejsou nikterak veliké, většinou jde o nějaká dvě, tři procenta. Navíc mělo Řecko nové úvěry nastaveny tak, že po dobu osmi let nemuseli splácet ani jistinu, ani úroky a přesto Řecko vytrvale křičelo o vydírání a dokonce terorismu, že věřitel chce po dlužníkovi vrátit půjčku.

Hlavní problém je v tom, že Řecko má dlouhodobě vyšší výdaje než příjmy. Při srovnatelném HDP s Českem mají řečtí důchodci i po snížení dvojnásobné důchody oproti nám, a to se musí na výdajové stránce podepsat. Představte si, že by náš stát nevydával na důchody 400, ale 800 miliard. I tak má stát problém hospodařit vyrovnaně, to se povedlo naposledy v roce 1996 a téměř se to povedlo jeden rok za Kalouska, kdy byl schodek jen nejakých 19 miliard. Kdyby vydával na důchody tutéž sumu co Řecko, měli bychom roční schodek 500 miliard, tedy cca 15% HDP. Důchodci by stát velebili a my bychom do deseti let skončili stejně jako Řecko.

Domnívám se, že krok Řecka nebyl správným krokem z jejich pohledu jako spíše z pohledu rozumně uvažujícího člověka, který nechce donekonečna dotovat štědrý sociální systém v Řecku, když sám má méně než "živořící" Řekové.

0 0
možnosti

V Recku je cca o 1/3 draze nez v CR. Takze Recky duchod 600EUR je porad v realne hodnote vyssi, nez cesky duchod. Aby byly rovnocene, musel by byt cesky duchod 450EUR, coz je 12150 CZK.

Mozna je problem v tom, ze ti duchodci zivi sve nezamestnane deti.

1 0
možnosti

Podle tohoto clanku http://greece.greekreporter.com/2015/06/26/eurostat-greek-pensions-average-e882/

je prumerny Recky duchod 882 EUR, takze temer dvojnasobny proti ceskemu.

2 0
možnosti

Nevím proč mi řekové stále více připomínají české cikány

2 2
možnosti

no už jen slovo Anthigani :-P je z řečtiy .o)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS