ÚSTR ukázkou rudooranžové budoucnosti

15. 04. 2013 15:48:59
Vítejte v zemi, kde zítra znamená předevčírem, kde vládnou opět světlé zítřky a nikdy jinak.

ateo.cz

Ústav pro studium totalitních režimů vznikl proto, aby odhaloval to, co zůstalo po čtyřiceti letech vlády komunistů skryto. K tomu se přidaly další léta, německé okupace. Proč je tento ústav socialistům trnem v oku? Proč muselo dojít k "normalizaci"?

Ano, s vedením ústavu byly potíže. Přesto poslední ředitel Daniel Herman dokázal rozkolísanost stabilizovat a nasměrovat ústav tam, kam by měl směřovat, tedy k serióznímu studiu archivu bezpečnostních složek a k publikaci ověřených skutečností, žádnou "střelbu naslepo" jak se tomu stalo v dobách minulých.

Ústav pro studium totality leží v žaludku komunistům, těm, kteří přeci nemají s minulostí vůbec nic společného a kteří tento ústav považují za útok proti komunistům. Pokud dnešní komunisté nemají s minulostí nic společného, proč se tak zoufale existenci takového úřadu brání?

Odpověď je nasnadě. Protože mají s minulostí společného hodně, takřka vše a fakt, že na chvíli uložili Lenina k ledu ještě neznamená, že se změnili. koneckonců se opírají o marxismus a ten jako první hlásal třídní boj a diktaturu proletariátu.

To, co se dnes v ÚSTR děje je ukázkou věcí budoucích, až se vlády chopí rudí s oranžovými a je jedno zda otevřeně anebo skrytě. Vyjde to nastejno. Vždyť celá záležitost je naprosto jasná i laikovi. Senát jmenuje členy hlavní rady ÚSTR. Hlavní rada pak schvaluje členy vědecké rady, kteří nemají svou činnost placenou a vyjadřují se například k vyjadřují k výročním zprávám a ročním plánům badatelské a ediční činnosti.

Členy vědecké rady jsou vesměs odborníci. Oranžový Senát tedy do Hlavní rady jmenoval "své lidi". Tito obratem zařídili odvolání ředitele ÚSTR a na jeho místo dosadili překladatelku a novinářku Pavlu Foglovou, která má údajně blízko k Petrušce Šustrové.

Foglová se hned nechala slyšet, že ač ústav povede dočasně do doby, než bude ve výběrovém řízení vybrán nový ředitel, udělá ihned personální změny. Výsledkem je odstoupení celé vědecké rady, přičemž první náměstek Eduard Stehlík se měl podle Foglové rozhodnout nepokračovat.

Eduard Stehlík ale říká, že to bylo jinak: "Byla mi doručena výpověď, žádné, že jsem se rozhodl nepokračovat. Ředitelka mi nabídla další spolupráci, já jí na to řekl, že podmínka z mé strany je, že nebude jako prozatímní ředitelka dělat nezvratné personální změny. Následně jsem ihned dostal výpověď."

Zarážející je neskutečná naivita Petrušky Šustrové, která je dle mého názoru silně naivní: "Vysvětluji si to tak, že byli vázáni k řediteli Hermanovi. Když ředitel odešel, tak odešli také," řekla v ČT v komentáři na rezignaci většiny členů vědecké rady.

Zde se připravuje půda pro příští vládnutí oranžových s rudými. ÚSTR je první obětí této budoucí vlády. Přeci si vláda nebude vydržovat ústav, který by zkoumal de facto i její historickou minulost. Proto musí být ústav rozprášen a na místo dosazeni takoví lidé, kteří nebudou dělat potíže.

Umetá se cesta komunistům k moci. Jak by asi vypadalo, kdyby se nějaký vysoký náměstek z řad KSČ(M) musel vypořádávat s tím, co před třiceti lety dělal ve vězení politickým vězňům a nebo jak na hranicích střílel do zad lidem utíkajících ze socialsitického ráje.

Ani oranžoví nejsou v klidu. Doktor marxismu-leninismu Zaorálek se svým typickým projevem jako z padesátých let označil ÚSTR za ústav ODS, a že je prý nutno tento ústav odpolitizovat. A proto toto odpolitizování dělají lidé spjatí s ČSSD?

Čtyřicet procent členů ČSSD je bývalými komunisty. Vedení ČSSD je komunisty doslova prolezlé. Zaorálek coby ideolog vystudoval marxismus-leninismus. Můžeme se divit, že takovým lidem není ÚSTR po chuti? ČSSD si představuje moc tak, že všude kam to jde, dosadí své lidi.

Jak to funguje v praxi bylo vidět ve Středočeském kraji. Bývalý hejtman Rath také všude sázel své lidi a obce, kde byli starostové z jiných stran nedostávali peníze od kraje prakticky žádné, ty byly rezervovány pro starosty z ČSSD.

ÚSTR je první obětí. připravme se na normalizaci číslo dvě. Čistky na sebe nenechají dlouho čekat, stjeně jako nástup komunistů k moci. Až komunisté opět ČSSD zhltnou jako v minulosti a znovu nastolí vládu jedné strany, bude, dámy a pánové z Lidového domu, pozdě sypat si popel na hlavu.


Autor: Rudolf Polanecký | pondělí 15.4.2013 15:48 | karma článku: 46.56 | přečteno: 8507x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 12.28 | Přečteno: 138 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.95 | Přečteno: 497 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2303 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 650 | Diskuse
VIP
Počet článků 1257 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4345
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.



TOPlist

@RudolfPolanecky


Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký


Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz

Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz


FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...