Sobotkovy maily podruhé

19. 01. 2016 9:30:00
Hackeři zveřejnili další várku ukradených mailů ze schránky premiéra Sobotky. Znovu se ukazuje, že boj proti kvótám ze strany vlády byl jen naoko.

Světlo světa spatřily další maily, které ho spatřit neměly. Znovu musím připomenout, že jejich získání se pohybuje na hraně, ne-li přímo za hranou zákona, ale stejně, jako nikdo neřešil zákonnost či nezákonnost získání fotografií nahého Topolánka v Itálii a pouze došlo k jeho dehonestaci, měli bychom se, ač to může některé útlocitné a vysoce morální jedince odpuzovat, zajímat o obsah těchto mailů.

Ony totiž ukazují, jak upřímně to s námi vláda myslí, jaké jsou skutečné kroky vlády a jak moc souzní s tím, co nám vláda veřejně předkládá. Zároveň odhalují zákulisí vládnutí "úspěšné vlády", která "napravuje nepravosti".

Upěřímně, čtení to je neradostné, a to snad nikoli proto, že by se v mailech ukrývaly nějaké pikantnosti ze soukromého života premiéra či jeho blízkých spolupracovníků, ale především proto, že obsah je do značné míry šokující v tom, jak falešnou hru hraje vláda, potažmo ČSSD s voliči a jak přes deklarovaný odpor k přijetí kvót de facto pracuje na ovlivnění veřejného mínění ve prospěch migrantů.

Premiérův poradce Oto Novotný ve své podstatě řídí vše, co premiér říká a dělá. Jistě, každý vrcholný politik má svůj tým, který mu připravuje podklady, ale pokud má premiérův poradce v první řadě na srdci premiérovu sebeprezentaci a posílení jeho vůdcovství, pak je to jen o vytváření image a nikoli o práci pro tento stát a lid této země.

Vláda se zaobírala dokumentem "Komunikační strategie České republiky k migraci". V tomto dokumentu se mimo jiné pod bodem Azyl píše:
"Odmítání povinných kvót, které je v tomto směru zdůrazněno, se z věcného hlediska jeví jako zbytečné, neboť solidární "vyvažování nerovnoměrné zátěže v počtech žadatelů" bude vždy předpokládat nějaké konkrétně číselně vyjádřené závazky. Odmítání tzv. povinných kvót má pozitivní smysl pouze s ohledem na uklidnění části veřejného mínění, že naše solidární úsilí podílet se na "vyvažování" není "diktátem Bruselu", ale přistupujeme k němu dobrovolně. (Otázkou je, zda to část veřejnosti negativně naladěná na jakoukoli pomoc imigrantům patřičně ocení; zvláště když rozdíly v počtu uprchlíků, kterým je třeba už v příštích dvou letech pomoci, se na základě tzv. kvót a tzv. dobrovolnosti příliš neliší"

Jinými slovy, vládě šlo jen o otupění míry odmítání u české veřejnosti a svým bojem proti povinným kvótám s občany sehrála jen pouhé divadlo. Navenek vůči obyvatelstvu a voličstvu zastávala odmítavý postoj ke kvótám a přitom skutečné kroky vedly de facto ke stejnému výsledku jako kdyby pro kvóty byla.

Na podzim loňského roku, kdy muslimská migrační vlna do Evropy byla na vrcholu, vypracovala v září 2015 poradenská firma Herzmann s. r. o pro vládu materiál nazvaný "Český volič, postoje k imigrační vlně". Firma nejprve shrnuje vývoj "vnímání hrozby" na základě průzkumů firmy STEM. Oproti roku 2011 podle STEMu vnímala v roce 2015 česká veřejnost obavu z islámského fundamentalismu v 82%, což znamená nárůst o 25 procentních bodů. O 18 p.b. se zvýšila i obava z terorismu na 78% a o 23 p.b. obava z přílivu uprchlíků na 71%. Zároveň česká veřejnost vnímala jako nebezpečí politiku Ruska v 59% (nárůst o 34 p.b.).

Co k tomu radí vládě firma Herzmann?
"Postoje veřejnosti k uprchlíkům nejsou (až na výjimky) založeny na vlastní osobní zkušenosti a odrážejí především mediální obraz reality. Má-li se změnit společenské klima a veřejné mínění, musí se nejprve změnit tonalita panující v mediálním prostoru.
Pro ovlivnění veřejného mínění je třeba překonat představu příchodu nepřátelské masy a nahradit ji obrazem osudů jednotlivých osob a rodin, zejména rodin s dětmi.
Je třeba bourat představu, že imigranti u nás vytvoří gheta, která se budou uvnitř a především i navenek chovat jako převážně romské vyloučené lokality.
Nejdůvěryhodnější politickou osobností pro komunikaci těchto obsahů je aktuálně předseda vlády B. Sobotka. Podporu mu mohou účinně poskytovat P. Chovanec, M. Marksová-Tominová nebo K. Valachová. Optimální by bylo získat ke kominkační spolupráci A. Babiše, z některých jeho vyjádření však usuzuji, že to není aktuálně pravděpodobné."

Je zvláštní, že od září začala média prezentovat mezi uprchlíky hlavně rodiny, nejlépe s dětmi se smutným pohledem. Zmizely obrázky mladými muži v plné síle přeplněných člunů, kde nebylo možno najít ženu a najednou jsme byli zahlceni srdceryvnými příběhy prchajících rodin, ač leckteré fotografie byly evidentně aranžované.

Ptejme se, proč vláda záměrně upravuje mediální obraz migrantů, kteří na Silvestra v Německu předvedli své obohacení evropské kultury. Proč manipuluje vláda s veřejným míněním a z jakého důvodu prosazuje přijímání ekonomických migrantů proti vůli vlastního obyvatelstva.

Řečeno natvrdo, proč nám vláda lže a domlouvá se na oblbování vlastního národa? Co tím sleduje? Je snad za tím snaha zalíbit se Angele Merkelové? Či je to snad větší plán, který režírují socialisté celé EU? Po takovém odhalení je doslova nepřijatelné, když premiér odmítá komentovat dotazy ohledně této korespondence a vysvětlit patrný rozpor mezi slovy k veřejnosti a činy vlády.

Především, po takovém odhalení by měl premiér udělat jediné. Podat demisi. Kam se na tohle hrabou kabelky milenky expremiéra Nečase. V Británii by takový politik den po zveřejnění obsahu takových mailů byl už bývalým premiérem.

Bohuslav Sobotka je velice slabý premiér bez vlastního názoru. Je pouhou loutkou, která opakuje to, co chtějí mocní v Evropě slyšet a která bůhví z jakého důvodu hájí zájmy cizí země proti zájmům své vlasti. Pokud zde nemají vládnout extrémisté, kterým takový vrtichvost jako Sobotka žene vodu na mlýn, pak by opravdu bylo lepší, aby tato vláda skončila a premiérem by se měl stát někdo jiný (kromě oligarchy Babiše).

Autor: Rudolf Polanecký | úterý 19.1.2016 9:30 | karma článku: 42.89 | přečteno: 1814x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 11.99 | Přečteno: 156 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 27.81 | Přečteno: 561 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 524 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2311 | Diskuse
VIP
Počet článků 1257 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4345
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.



TOPlist

@RudolfPolanecky


Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký


Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz

Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz


FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...