Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Richard

3. 3. 2008 23:09
Topolánkův čin

je jasným plivnutím do tváře slušných lidí této země. Jeho čin jej zařadil do jedné řady se zločinci.

Je zbytečné diskutovat. Podle všech morálních zásad jsou Mašínové odpornými vrahy bez ohledu na jakoukoliv dobu. Válečný stav nebyl !  Vše ostatní je nesmyslné. Tehdejší doba byla zločinná stejně jako ta současná. Pojem svoboda je relativní. Nikdy neexistovala a nikde neexistuje.

0 0
možnosti

jojo

3. 3. 2008 11:54
dobre je cist

a seznamit se se skutecnosti, nikoliv s pokroucenymi informacemi. Bratri Masinove byli jiz predtim odsouzeni a zavreni do Jachymova (Ctirad, Josef byl mladsi) a dostali se ven jen diky amnestii Zapotockeho. Komunisticky rezim cele rodine vyhlasil valku, zabavil jimstatek a narodniho hrdinu J. Masina zdiskretditoval. Cela rodina byla pod neustalym tlakem bolsevickych gauneru. Masinove podnikali sve akce neozbrojeni, na rozdil od "pokladniku", nebo policajtu, kteri meli od rezimu propujcene zbrane.

Na sve ceste nezavrazdili ani jednoho civilistu, ackoliv podle logiky "ze to byli vrazi" mohli. Ozbrojeny strazce penez mel proste smulu, ze se ocitl v padesatych letech, tedy v obdobi obcanske valky, kterou vyhlasili bolsevici a na ktere prisahal. To ze zde bolsevici jeci a spilaji Topolankovi je jen ukazkou toho, ze se zachoval spravne.

0 0
možnosti

Rob J. Hřeb

3. 3. 2008 12:26
Re: dobre je cist

Naprostý souhlas s každým slovem!

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

3. 3. 2008 9:57
Tedy pane Polanecký ,klobouk dolů za článek...

Měl jsem Vás za populárního socanobijce a vida - jde to i bez nich a dokážete napsat článek bez své přirozené demagogie a jednostranné "náklonosti" :-) jedné straně ... Hezký den

0 0
možnosti

Čtenář

1. 3. 2008 12:33
Petice proti vyznamenání gaunerů a hrdlořezů Mašínů:

http://www.petice.nazory.cz/petice/petice-detail.php?id=117

0 0
možnosti

Harry

29. 2. 2008 20:31
Přestože většinou patřím ke kritikům

pana Polaneckého, s tímto článkem zcela souhlasím a dávám karmu .

0 0
možnosti

KP

29. 2. 2008 18:07
debaty

Debata o Mašínech by se měla možná převést na debatu o tom, zda má člověk právo se bít za svou svobodu,za svou rodinu,za svůj život,a to i se zbraní.Mezi řádky některých příspěvků je cítit,že jsou proti jakémukoli odboji se zbraní,protože život je nedotknutelný.Tedy-je nedotknutelný i život útočníka,který Vás chce příští vtečinu zabít?Máme se postavit totaltě,nebo zůstat pasivní?Tohle by se neměoo v bouřlivé debatě kolem Mašínů ztratit.Přílišné odsouzení Mašínů u některých příspěvků mě zavání schvalováním komunismu.Též jsem překvapen, jak si přispěvatelé příliš neuvědomují,že střelbu(nejen Mašínů)zavinili komunisté.Ti z této debaty zatím nevycházejí jako zločinci a určitě se teď pochechtávají, jak se do sebe v  debatě opustili s vervou lidé, teří by jinak o jiných tématech spolu v klidu pohovořili a vážili si jeden druhého.Kdo už je proti Mašínům za každou cenu,měl by vždy připojit že si je vědom,jakých hrozných činů se dopustili komunisté,kteří nejen Mašíny vyprovokovali k odboji

0 0
možnosti
VH

vojtah SKS

29. 2. 2008 20:31
Re: debaty

kdyby tohle schválila nadpoloviční věčina lidí v ČR už by komunisti  nebyli X  

0 0
možnosti

Rob J. Hřeb

29. 2. 2008 16:17
nebe a dudy

Poválečné roky a leta padesátá jsou nejspíš neporovnatelnou zkušeností v lidské historii; nešlo jen o "souhlas" nebo nesouhlas s režimem, šlo o celé dějiny. Pokud jakýsi Fous v diskusi tvrdí, že "současný režim se mi taky nelíbí,tak jako Mašínům kumunistický," je to s odpuštěním blbeček a padesátá léta by si zasloužil.

Mašínové byli synové jednoho z našich největších hrdinů (bude někdo říkat, že "současný režim se mi nelíbí, stejně jako Josefu Mašínovi ten nacistický"?) a pokarčovali v boji - proti naprosto pekelnému režimu, který si dnes nedovedem představit.

Že "nešlo o žádné vysoce postavené osoby" v řadách obětí, to je pravda, ale netuším, proč by na tom mělo záležet. VOPO a podobná pakáž se verbovali z bezcharakterních sviní, kterým nebylo zatěžko po válce udávat své sousedy a likvidovat životy odpůrců komunismu.

Mašíny nijak neadoruju, ale srovnávat neporovnatelné nejde a situace padesátek je pro nás už nepředstavitelná.

Topolánek si u mě udělením ceny docela šplhnul.

0 0
možnosti

Fous

29. 2. 2008 15:00
odpor

Současný režim se mi taky nelíbí,tak jako Mašínům kumunistický. Logicky vzato,pokud bych zavraždil a okradl někoho z Topolánkových blízkých,kteří jsou jistě přisluhovači tohoto režimu,zasloužím taky jeho osobní malou medaili?

0 0
možnosti

Čonka

29. 2. 2008 17:55
Re: odpor

správně![>-]

0 0
možnosti
C

CementPísekVoda,BetonováÓda

29. 2. 2008 12:32
Moudří tiše kroutí hlavou, hlupáci hlasitě aplaudují!

O vraždění "drzých" lidí s jiným názorem na svět se už snažil jistý pán s knírkem a patkou.

0 0
možnosti

karlicek57

29. 2. 2008 12:19
souhlas s Mašíny

škoda,že takových mašínů nebylo víc,neměli se prostřílet ven z republiky,ale na hrad a tam to měli trochu probrat samopalem,aby těch drzých rudých šmejdů trochu ubylo[>-]

0 0
možnosti

Čonka

29. 2. 2008 17:56
Re: souhlas s Mašíny

Pi......čo(Y)[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon