Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Soros

5. 8. 2010 16:47
Děd vševěd

Děde vševěde demagogu! Jak víte, že levicové kruhy? Já jsem pravicový kruh a jsem rozhořčen a znechucen. Jak bojovali vaši rodiče proti tyranovi, taky podřezávali svázané a loupili pro motorku? Nebo magnetem vytahovali ze špenátu železo, aby oslabili komunistické hospodářství? To je najednou rozumbradů, kteří ví jak to bylo? Úplně vám tu jistotu závidím!!

0 0
možnosti
PH

petrph

5. 8. 2010 16:33
zvláštní

Vyčítat lidem kterří mají jiný názor, že tím zneužívají demokracii a že za socialismu by ten jiný názor mít nemohli.A dokonce  jim vyčítat nějakou frustraci, když jak věřím už 20 let o výdělku a funkcích  nerozhoduje stranická knížka (tedy určitě ne ta  rudá)

;-D

0 0
možnosti
VV

Josef Orel

5. 8. 2010 16:25
Súdruh Polanecký, čo si predstavujetě

pod takým pojmom levicově orientované kruhy, jedná se o záhadné kruhy v obilí?8-o

0 0
možnosti
S

semafor

5. 8. 2010 16:24
Pane redaktore,

ta hysterie je oboustranná. Jak ze strany levice, tak i pravice.

0 0
možnosti
K

Kozel_

5. 8. 2010 16:22
Vidím to podobně

Pro mě ti lidé nejsou super hrdinové, ale ani vrazi. Beru je spíš jako partyzány, ti pokud měli důvodné podezdření o zradě jedné ženy, tak ji popravili. Důkazy neměli, ale nepopravit znamenalo riskovat život celé vesnice. Poprava bez soudu, snad i bez důkazů, jen důvodné podezdření. Hrdinové nebo vrazi?

V boji proti režimu tu vidím jiné lidi, nebo spíš oběti. Těch jsou celé řady, nemyslím teď Husáka ani popraveného Slánského, ael slušné lidi. Mašínové a Paumer jsou jen tři lidé, nereprezentují hlavní pole odporu ani obětí. Byli zneužívaní propagandou, měli dokázat, jak protikomunistický odboj byl brutální, vraždil!

Je dost velká potíž, že zabití Němece - vojáka Wehrmachtu, gestapáka atd. hodnotí naši lidé jednoznačně jako hrdinství. Někdy nešlo o ozbrojené Němce, ale civilisty, ženy, děti. Přitom i ve Wehrmachtu byla řada lidí nevinně, proti své vůli. Stejně jako čeští vojáci v rakouské armádě za první války. Odvážím se tvrdit, že v r. 53 bylo u SNB daleko méně slušných lidí -

0 0
možnosti
P

pesimista

5. 8. 2010 16:18
Pro peníze se nevraždí.

a jé, jé, Ruda svádí morálku na levicovost; pane - morálka je jen jedna a pro peníze se nevraždí - to dělají ujen gansteři a gauneří.

0 0
možnosti
V

viet

5. 8. 2010 16:11
Napadlo Vás?

A napadlo vás někdy, pane Polanecký, že ti lidé protestují proti adorování vrahů Nečasy, Topolánky a jinými individui? Žádná komunistická slina, ale obyčejná slušnost. Pokud nevíte, co to je, podívejte se do slovní!ku

0 0
možnosti

rezjir rezjir

5. 8. 2010 16:10
Ono je právě záhadou

zda se ta jejich vzepřelost vztahovala ke komunistickému režimu.

0 0
možnosti