Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SK

slava kunst

29. 1. 2012 12:18
spotřební daň zvýšila Fischerova vláda,

to je asi dobře vědět a při volbě prezidenta si na to vzpomenout. Hezké bylo i překvapení, že po zvýšení sazby poklesl výnos této daně. Hlavně, že dodnes velké množství duševně zakřiknutých spoluobčanů si Fischera a jeho vlády považuje a hodnotí její vládnutí pozitivně.

Sazba podle Brusele je také radost, včetně snahy zavést stejnou daň i u příjmů a ostatních daní. Už to vypadá na spikleneckou teorii a ti hezcí lidé v Bruseli jsou nejspíš agenty někoho, kdo touží Evropu zničit, jiné vysvětlení jejich činnosti snad není možné.

0 0
možnosti
TP

assco

28. 1. 2012 9:49
Rudo ropa neni bezin

ten se z ni teprve vyrabi rafinaci. Ale jinak dobry blog.

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

26. 1. 2012 22:59
Jedno si však odsouhlasíme. Budeme nad každým zdražením

jásat. Každé zdražení je ukázka životaneschopnosti kapitalismu a vůbec celé pravice. Je úsměvné, když nás pravičáci posílají žít do Běloruska, nebo na Kubu. Pro nás popřevratové podnikatele to není žádný problém, já si klidně v důchodu mohu pronajmout, nebo koupit v Bělorusku dům a tam za zlomek nákladů, za € z úspor žít třeba do stovky. Co ale bude s vámi, chudiškové, až bochník chleba budete platit 2.000.- korun? I za dýchání vzduchu a chůzi po zemi, budete zahlen?

0 0
možnosti

Ghost Dog

26. 1. 2012 19:18
když o tom nic nevíte, tak nepište ..

.. 1) cena PHL se neodvíjí od ceny ropy, ale od cen na Roterdamském trhu .. to je něco jiného ..

.. 2) socialisti navrhovali snížit SPD op 2,50Kč, jen zapomněli národu sdělit, že by okamžitě následovali výhrůžky z Brusele .. maximální snížení by mohlo být v částce 1 Kč ..

.. 3) pumpaři cenu moc meovlivní, jak tady někdo navrhoval, že by si mohli snížit marži o 3 Kč, tak to by prodávali PHL zadarmo, ona ta "vysoká:" marže víc ani nedělá (pokud ovšem nedělám podvody) ..

.. 4) vysoké ceny netěší ani ty pumpaře, mají nižší prodeje, nižší zisky, ale energie, revize a servis musí platit stejně .. a není toho během roku málo ..

.. 5) v USA nemají ani SPD, ani DPH, proto je jejich benzín za polovinu těch našich cen .. na druhou stranu je ten benzín i nafta o dost nekvalitnější, než ten evropský (v Afghánistánu na to Dinga nechtěla jezdit) ...

0 0
možnosti
MZ

zmx

26. 1. 2012 18:37
Sci-fi

Rád bych se někdy dočkal snížení SD na PHM, ale je to reálné?

SD lze snížit na základě změny, tedy nejspíš změny v zákoně. Tato změna není, a to si přiznejme, vůbec, ale vůbec jednoduchá, protože musí předcházet politické debatě, návrhu, odmítnutí, pozměňovacímu návrhu, schválení a zase odmítnutí, prostě dlouhé měsíce (spíše roky) dřiny zákonodárců a lobbistů, nakonec pokrčení rameny menší části těch, kteří měli údajně dobrou vůli ..a oni se fakt pro občana snažili, nebo jim to snad nevěříte?! Oproti tomu ceny na burze, potažmo u pump, jsou velice dynamické. Vlastně za pár dní (týdnů) vůbec nebude změna SD na pořadu dne. Když si tak listuji v paměti, za posledních 15 let u byla upravováná výše u spousty daní. Otázka na konec: Vzpomíná si někdo na nějakou pro normálního člověka podstatnou daň, jejíž úprava byla schválena ve smyslu snížení/zrušení? Já ne. Skoro si myslím, že daně se dají upravovat zpravidla jen jedním, správným směrem.

0 0
možnosti
AJ

aljavX

26. 1. 2012 14:09
problém je,

o kolik tu SD snížit ? Když ji snížíte o 1-2,- tak to na ceně PHM, u stojanu, nepoznáte. Čerpadláři zlevní na pár dní o několik haléřů, maximálně. A když snížíte SD o 5,- , tak se to na benzince proheví tak jednou, dvěma korunama. A stát přijde o miliardy. Jak to teda udělat ?

uvedl jsme mé spekulativní odhady, tak mě nechytejte za "halíř".

0 0
možnosti
V

villík

26. 1. 2012 14:30
Hmm. Ještě jinak:

Pumpaři hlásí, že pocítili v posledních měsících pokles spotřeby benzínu (proti srovnatelnému období roku předešlého, bylo proneseno v ČT24) zhruba o 10 %. Ve stejném období vzrostly ceny u benzínek zhruba o 3 Kč.. přibližně o 10%. Nevydělali by pumpaři stejně nebo víc, kdyby zlevnili o 3.- a řidiči zase začali víc jezdit?;-)

0 0
možnosti
PM

G3000

26. 1. 2012 13:57
Taky

mi vrtá hlavou, proč v USA stačí podstatně nižší cena benzinu a nafty. Nevíte někdo, jestli tam taky platí kamiony mýto jako tady? Protože to jsou další peníze a stále to nestačí.

0 0
možnosti
AJ

aljavX

26. 1. 2012 14:10
Re: Taky

v USA je totálně jiný daňový systém. To samé u zdr. a soc. pojištění ... .  Těžko to srovnávat !

0 0
možnosti
D

Draggo

26. 1. 2012 13:50
to Chemickemu Mirkovi

a jednomu z genitalnich Dobesu nevysvetlite!:-P

1 0
možnosti
AJ

aljavX

26. 1. 2012 14:12
Re: to Chemickemu Mirkovi

hm, hlavně že je to tak jednoduché, černobílé, co ? Ty budeš asi expert ! Nebudu obhajovat Kalouse, ale nevšiml jsem si že by minulé vlády SD někdy snižovalz ... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon