Diskuse

Řecko: Dlužník si klade podmínky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Recko nikdy, NIKDY, sve dluhy nesplati ale dal bude dostavat penize od IMF, EU, etc. Bude kolem toho pokazdy kecu jak hnoje ale nakonec vzdy penize dostanou. A kazdej se tu muzete rozcilovat a psat blogy do zblbnuti stejne s tim nic neudelate.

0 0
možnosti
Foto

že se dluhy mají vracet je jasné. Avšak ve všech těch diskuzích se tady zapomíná na jeden "drobný" detail - že z té slavné finanční pomoci od EU do Řecka připlulo jen 11 procent z celkové údajné dlužné částky. A rázem je ten problém trochu jinde - já bych taky řval kdybych měl vracet peníze které jsem nikdy neviděl...

0 0
možnosti

Zde je všechno precizně vysvětleno panem Robejškem: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10095426857-interview-ct24/215411058040604.

Kupodivu se velmi pozitivně projevila i paní Tvarůžková, takže pořad proběhl ve věcném duchu bez zbytečných emocí a díky za něj! R^

0 0
možnosti

Zde je vše velmi pěkně pojmenováno panem Robejškem, Řecko i Ukrajina, věcně a bez emocí: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10095426857-interview-ct24/215411058040604.

Kupodivu i paní Tvarůžková byla věcná a uměřená, jak je vidět, tak když chce a „může", tak umí! R^

0 0
možnosti
Foto

Recký stát nedluží jen EU a MMF, stejné pohledávky u něj mají také Řečtí důchodci. Není žádný důvod k tomu, aby nadnárodní bankstři měli nějaké výhody ! Nejprve nutno uspokojit zákonné nároky vlastních občanů a pak teprve sypat peníze do chřtánu lumpům Rv

0 0
možnosti

Slez už z toho kolotoče, plácáš čím dál větší nesmyslnosti. Bankstři už svoje dávno dostali, více než 86% dluhu se přesunulo z privátních bank na daňové poplatníky. Když nic nevíš, tak je lepší mlčet.:-)

1 0
možnosti

Na dělání dluhů jsou zapotřebí dva, jeden co dává, druhý co bere. Oba nesou svoje riziko. Ten co si půjčuje nese riziko , že nebude schopen splácet a ten co půjčuje že přijde o své peníze. Je donebevolajcí, že ten co riskuje a půjčuje má tu drzost, že požaduje, aby jeho ztrátu nesli na svých bedrech daňový poplatníci. A navíc jak známo (dle slov pana Špidly) dluhy se neplatí.

4 0
možnosti

Dobře napsáno, ale blbě se to čte. Zkuste používat odstavce.

0 0
možnosti
Foto

Pane Lelku, odstavce jsem vždy používal, ale změna redakčního systému způsobila, že články z mobilu jsou bez odstavců, ač jsou zadány. Dříve byla možnost úpravy v HTML, ale nový systém tuto možnost odboural. Chyba tedy, bohužel, není na mé straně.

3 0
možnosti

Nechci se s Vámi přít o to co jste napsal, protože to jsou většinou fakta, ale popsal jste jen jednu stranu mince. Položte si jednu otázku - nikdo nenutil MMF a ECB a EU půjčovat Řecku peníze. Bylo to jejich rozhodnutí a přitom každý při troše snahy a v principu základních počtech musel vědět, že Řecko takovéto dluhy nikdy nemůže splatit. 

Je to stejné jako kdybyste z americké hypoteční krize v roce 2008 vinil drobné nemajetné klienty (NINJA klienty), kterým americké banky poskytli hypotéky na baráky bez zajištění příjmů, hypotéky pak securitizovali jako triple A produkt a vytvořili gigantickou bublinu. Všichni víme, že vina byla především na straně bank. Situace Řecka je podobná, do zemně, která je předlužená a  má špatnou ekonomiku se půjčují další peníze. Proč?

Cílem bylo nahrazení pohledávek privátních věřitelů (penzijní a investiční fondy především z Německa, Francie a dalších), věřiteli statutárními tedy EU, ECB a MMF, které si peníze mohou natisknout resp. zajistit z peněz daňových poplatníku To se již stalo a tak bankrotu Řecka nic nebrání. Tohle vše kolem je snaha o politické body Obě strany přitom pracují na skutečném odchodu Řecka z eurozóny a dojednávají podmínky.

4 0
možnosti

Přesně o tom to je. Řecko mohlo klidně zkrachovat před 5 lety, kdyby ovšem zároveň sním nezkrachovalio spousta bank a nejspíše i Portugalsko a Španělsko. De fakto, řecký lid zachránil minimálně €urozonu. Mohli mít 5 let po krachu, zatímco na něj stále čekají a mají se čím dál hůř.:-/

1 0
možnosti
Foto

Hlavně, že svoje dluhy splácí současná Ukrajina, kde jsme dostali k moci tak mírumilovné a schopné politiky jako jsou Jaceňuk či Saakašvili.

4 1
možnosti

Hlavně, že svoje dluhy splácí současná ČR.

1 0
možnosti