Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Francouzi vyhandlovali Euro výměnou za sjednocení Němecek v domnění, že tím získají vliv na Německo. Obrátilo se to proti nim a stali se těmi, kteří na něj doplatili.

Ale stále jde o jediný boj: kdo bude Evropě velet. Malé státy to nikdy nebudou, vždy budou jen jakousi stafáží buď Německa, nebo Francie.

Neměli jsme tam lézt. Nic dobrého to nepřinese.

10 6
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. A ještě jsme u toho jásali. Já tedy moc ne, ale k Blaníku za Klausem jsem nejel. V podstatě si skoro nikdo nedokázal představit, co EU znamená.

A KARMA  autorovi,

5 2
možnosti
JR

J32a96n 22R96á66ž

17. 5. 2013 23:31

Jako omluvu pro naši tehdejší podporu si můžeme říkat,že tehdy to byla zcela jiná Unie,než je teď.

Drobná poznámka pro ty,co srovnávají USA s EU: Kdyby federální vláda v USA tak zasahovala do života jednotlivých států unie jak to činí Brusel,tak by guvernéři vypověděli poslušnost. Kdyby v USA tak neplnily jednotlivé státy  společně přijaté závazky stejně jako se děje v EU,tak by se USA rozpadly....atd.

P.S. Konfederace historicky nefungovala nikde a tak nemůže fungovat ani v Evropě. I pokus o vytvoření konfederace Slováků a Čechů jen urychlil rozpad společného státu,takže Hollandovy pokusy také jen uspíší rozpad EU.

0 0
možnosti
JN

Předtavte si, že by naše vláda vládla EU. To by EU už vlastnila ČÍNA, Japonské a americké a ruské....korporace. Dědečku skeptičku, to tys to posral se sametovou revolucí, vaše generace měla šanci. Pěkně svými kecami a nic neděláním zesrala budoucnost celým generacím mladých lidí. Když jste věřili lupičům a přisluhovačům Moskevské diktatury, směšně zvané komunismus. EU je jediná možnost jak dorovnat ekonomicko-politický vliv s USA, Ruskem a Čínou. Ale tak daleko ty nepřemýšlíš. Samozřejmě jsem proti jednotné vládě. Jsem pro Švýcarský konfederační způsob aplikovat na EU. [>-]EU Nesnažte se argumentovat dokut nebodete mít potřebné informace o možnostech konfederací.;-OX:-/

1 1
možnosti
JR

J46a97n 76R43á47ž

17. 5. 2013 23:11

Pane Novák,plně s Vámi souhlasím a ještě bych dodal: EU je jediná možnost,jak poroučet větru a dešti, jak zajistit aby už konečně byly všechny volné plochy zastavěny solárními kolektory a v každé zahrádce stála větrná elektrárna, aby  konzervativní bezvěrci předali vládu pokrokovým muslimům a byla srovnána životní úroveň mezi pracujícími a těmi,koho práce obtěžuje.

A s Hollandem si společně zvolejme: Vive la France, Vive la Euro Konfederation!

1 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon