Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Zkusme společně přemýšlet, pane Polanecký, i když to je také "nepohodlné", možná ještě víc, než jen "říkat pravdu". Co by se asi stalo, kdyby byla tato zjevná "pravda o Romech" naopak široce medializována, podporována a politici by žádali "přitvrdit"? Kdyby byli Češi od rána do večera krmeni z televize, internetu i parlamentu tím, že takhle už to dál nejde? Je to zřejmé - nenávist (řekněme, že pochopitelná) by byla aktivně přiživována, rostla by, bobtnala. Riziko násilných střetů by kriticky vzrostlo a nepochybně by k nim stále častěji docházelo se stále závažnějšími následky. Nejbrutálnější ukázkou takového "uvolnění stavidel" (tedy "odblokování pravdy") jsou válečné osudy Židů. A vše to začínalo také nenápadně, třeba podobnými čísly, která dokazovala, jak ta výrazná "neněmecká" menšina stále více ovládá německé hospodářství, umění a vědu. To určitě nikdo nechce, jsme přece sametovci. Takže pan Okamura například mluvil o "dobrovolném vystěhování", nikoliv násilném vysídlení. Jenže to je zjevný blábol, ke kterému se ani on sám už moc nehlásí. A nikdo nezná řešení. Ani vy. Žádné dávky, více kontrol, přísnější tresty atd.? Fajn, zkuste domyslet, jaký by byl výsledek. Méně dávek znamená více kriminality, přísnější postihy znamenají postavit několik dalších vězení a ze státního rozpočtu živit další tisíce vězňů. Jiný demokratický nápad? Pokud ne, tak bychom to mohli uzavřít - jako vždy jdete s hlavním proudem, toto nádherně populistické téma je ale naprosto bezcenné. Pravda není žádná hodnota, pravdou může být i to, že se vám hnusí manželka nebo nemáte rád zvířata. No a? Hodnotou se může stát vždy až to následné - jak to správně vyřešit? A pokud jde o "ty nahoře", jejich snahy nešťouchat do vosího hnízda jsou myslím pochopitelné, na to člověk nemusí být ministrem vnitra, aby to pochopil.

0 0
možnosti

pane Kopecký : slova, slova, slova a zase jen slova.

0 0
možnosti
PS

P31e69t26r 12S65k35á28c37e48l

17. 2. 2014 22:42

"Říkatpravdu v čase všeobecného klamu je revoluční čin!" » George Orwell.

A na hradní vlajce bych ponechal původní název....(dávám +).

2 0
možnosti
Foto

Však to bude nově i na české standartě: "Pravda je to, co zvítězilo";-)

3 0
možnosti
AW

Bohužel bude stále těžší získat o chování tohoto etnika odpovídající číselné údaje. Žádný výzkum nedostane zelenou jako "rasistický".

1 0
možnosti
Foto

fuj, vy furt s těmi fakty;-)

0 0
možnosti
DP

Tak jsme si zase zanadaváli na Romy, ale samotná pravda nestačí. Mělo by se najít řešení (a tím nemyslím konečné řešení) a to jsem se ani tentokrát nedočetl. Budu tedy čekat na další článek. Díky.

4 2
možnosti
ZO

Pro cikány žádné dobré řešení neexistuje.Když někdo nechce tak prostě nechce.A řešení pro bílé?Dále trpět cikánské hulvátství, sprostotu, urážky a v nejhorším případě mačety, bejzbolky a ve finále rakev.

5 0
možnosti
JK

Tragédiou súčasnej civilizácie je, že hovoriť pravdu je neslušné. Naša "moderná" civilizácia má nové náboženstvo - politickú korektnosť. A tá je pravde nadradená.

Poznanie, pochopenie a priznanie si pravdy je pritom jediným spôsobom riešenia problémov. Aj alkoholik začína svoje liečenie priznaním si pravdy: "Som alkoholik a chcem sa liečiť". Bez toho sa ďalej ísť nedá.

Buď v euroatlantickej civilizácii dôjde k nejakej revolučnej zmene (nemyslím tým násilnej), alebo postupne "půjde do kytek".  Spoločnosť nemôže dlhodobo existovať na klamstvách a falšovaní reality. Je to podobné ako s veľkou firmou. Ak začne falšovať účtovné doklady, tak istý čas to firma vydrží. Ale postupne sa rozdiel medzi účtovnou a reálnou pravdou stane taký veľký, že firma zbankotuje.

7 0
možnosti
NK

Celý svět je dneska naruby a lidé to, bohužel akceptují! Přijdou volby a nejvíce hlasů dostanou pseudohumanisté, stačí se podívat, kdo nám vládne! A, tak je to všude na světě. Skoro se zdá, že naprostá většina lidí na planetě degeneruje!

5 2
možnosti
PS

P82e82t57r 42S83k37á71c76e44l

17. 2. 2014 22:51

Ale tohle se dá změnit:

Jediná zákonná možnost jakpřeměny uskutečnit je dát výpověď těm, co nás za 20 let přivedli tam, kde jsme.Výpověď je možná - jít všichni k volbám a dát hlas jen NEparlamentním stranám:

Výběr jemožný, jsou slušné strany - Svobodní, Strana zdravého rozumu, Občané.cz aj.

0 0
možnosti
Foto

Ten kdo řekne pravdu dřív než včas, tomu pravda zláme vaz.

R^!

3 0
možnosti
DK

Ja bych jeste dodal, ze rumunsti Romove nejsou totez co nasi Romove. Jsou o tridu horsi! O to vic byl vyrok rumunskeho prezidenta opodstatneny...

3 0
možnosti
JP

J62a71n 97P71e37c16h

16. 2. 2014 22:16

Musím souhlasit - ty jejich "osady", to je fakt foarte tare!!!

0 0
možnosti
VM

Celý problém výhodnosti žít z různých dávek a příspěvků je v tom, že jsou vypláceny na základě normálnímu člověku nesrozumitelných paušálů. V okamžiku, kdy bude politická scéna ochotna upravit většinu vyplácených dávek tak, aby korespondovaly s tím, co kdo do systému odvedl v minulosti, bude rázem po problému.

14 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon