Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P40e75t76r 11K53o12l89á70ř

15. 10. 2014 13:43

Ubohý hyenismus vylévat si svůj vztek a nenávist k socanům na tomto tragickém případě. Kolega Fišer to vystihnul zcela přesně.

2 1
možnosti
RF

R67o21m29a68n 48F43i25š23e78r

15. 10. 2014 13:36

milý polanecký, jsi prase.

4 3
možnosti
MJ

Po přečtení vaše příspěvku , pane Polanecký jsem dospěl k názoru , že vznikl nikoliv k vůli Žďárské tragédii ale abyste si mihl plivnout na Sobotku a Chládka. Já oba jmenované také příliš nemusím ale na celou věc se snaším dívat na rozdíl od Vás objektivně. Chládek správně jmenoval komisi, která musí dle platných školních řádů prošetřit jak se pachatelka mohla tak snadno dostat do školy a po důkladném prošetření zamezit opakování, Sobotka byl ve Žďáru na předvolebním mítinku, po té co se dozvěděl o té tragédii celkem logicky usoudil, že se vyšetřovatelům nebude plést pod nohama a tím celou situaci politizovat, mítink zrušil a Ž´dár opustil. Jo, kdyby to bylo obráceně a Sobotka byl přímo u vyšetřování a nechal se kamerami natočit jak celou věc komentuje a snaží se zviditelnit, to byste si teprve zgustnul, že pane Polanecký?

7 1
možnosti
PV

P83a96v68e97l 27V65é55b79r

15. 10. 2014 13:02

Špatně posuzujete míru zavinění, protože mluvíte o věcech, o kterých nic moc nevíte.

Neuvědomujete si, že stav schizofrenního pacienta není statický, nýbrž dynamický, že se mění. A pouze pravidelné užívání léků jej činí statickým. Když se podávání léků přeruší, začne se rozvíjet schizofrenní záchvat, naštěstí, co vím, tak poměrně pomalu a nástup záchvatu rozezná i laik (který ovšem pacienta zná) a to dlouho předtím, než pacient začne být nebezpečný svému okolí.

Chyba se nestala propuštěním pacientky, ani jedním posudkem pro soudce: V době propuštění byla pacientka zcela jistě schopna života "venku".

Chyba se stala z těchto příčin:

- pacientka vnitřně neuznala, že je nemocná a proto nechápala, proč jí někdo stále cpe jakési prášky (věřte, tohle je totiž nejdůležitější a nejtěžší, a pokud pacient uzná svoji nemoc, značně to ulehčí následnou péči)

- když, v rámci nutné následné péče, docházela na ambulanci, lékař nepoznal nástup záchvatu. Možná odfláknuté návštěvy (dobrý den ... jíte prášky ... ano ... tak příště - a fajfka do spisu), možná to dobře skrývala. Ale ještě se nedělo nic hrozného.

- když přestala pacientka docházet, lékař nevyhlásil poplach. Nevím, jestli to má za povinnost, nebo naopak nesmí (lidská práva se musí chránit, však to znáte). TADY se stala ta rozhodující chyba. Pacientka, která neuznala svoji nemoc, nebrala prášky (ty se musí brát denně, jednou za čas u doktora nestačí) a záchvat vesele propukal a sílil.

4 1
možnosti

Tady u tohoto autora mne to moc nepřekvapuje. Nicméně nelze na něho být přísný. On je tak trochu také nemocný svou posedlostí politikou zprava, takže mnohdy ztratí soudnost. A neuvědomuje si, že tohle, uhlídat nelze úplně nikdy a nikde. Přesto je možno alespoň něco dělat - a k tomu možná směřuje i ta inspekce, pokud je to pravda. Já slyšel jen docela rozumné reakce, včetně té otevřené, že něco se dělat dá ale nikdy tomuhle zabránit nelze. Na to je to příliš nevyzpytatelný čin. Soudce, kterého jsem slyšel, mluvil také velice rozumně. A nemyslím si, že tady nějak znalec či znalci pochybil či pochybili. Přesně proto, co a vysvětlujete. A myslím, že srozumitelně.

3 2
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon