Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DU

Nemyslel jsem si, že tenhle den někdy přijde, ale je to tu - já zcela souhlasím s Rudou Polaneckým :-)

3 0
možnosti
MK

OK, zkusím to ještě jinak. Nesouhlasím s panem Palatou, že uprchlíci jsou přínosem. A nesouhlasím s panem Polaneckým, že uprchlíci nejsou přínosem. Spousta z nich přínosem je a bude, spousta není a nebude. Lidé jsou prostě různí, ať už jsou to Francouzi, Češi, Lybijci nebo Syřané. U pana Polaneckého se mi navíc nelíbí, že falešným slůvkem "muslimští", aktivizuje obecnou nenávist a strach vůči nim. Obzvláště v Česku, kde nám oni paradoxně vůbec žádné problémy nepůsobí, ale co kdyby... Přitom absolutní většina muslimů i ostatních uprchlíků se nijak "radikálně teroristicky" neprojevuje a jde jim jen o lepší život, míněno ekonomicky i politicky. Zanícených islamistů je mezi nimi (odhad evropských tajných služeb) asi 0,1 %, i když, kdo ví, třeba jich může být i desetkrát víc. Pokud většina z té neislamistické většiny, tedy 99 % až 99,9 %,  "maká a nezlobí", tak je spousta z nich asi přínosem. Státy jako Německo nebo Francie také díky nim prosperují, protože je to mimo jiné velmi levná pracovní síla. O euroafrických sportovcích a umělcích a celebritách atd. ani nemluvě. Opravdu je to kravina - jako mudrovat třeba o tom, nakolik jsou pro USA přínosem původně otroci, dnes Afroameričané. Takový Obama, Michael Jordan nebo Morgan Freeman pro spoustu Američanů přínosem jsou, miliony jiných také. Jiní zase ne. Ale hlavně - je to jedno lidičky. Zastavit to nelze, protože už tady není bohudíky žádný Hitler, který se chtěl zbavit jiného, pro něj "zcela nepřínosného" etnika způsobem, který je dnes doufejme naprosto nemyslitelný.

1 11
možnosti
LR

";-DNesouhlasím s panem Palatou, že uprchlíci jsou přínosem. A nesouhlasím s panem Polaneckým, že uprchlíci nejsou přínosem ;-D"

aneb

Neříkám tak, ani tak, ale na má slova dojde.

3 0
možnosti
LC

Jak já to vidím, všichni odpovědní s rozhodovacími právy se schovávají za populistická hesla jako "humanita" a "solidarita" a nikdo z nich nemá koule na to říct, co si opravdu myslí. Nevěřím tomu, že všichni ti politici EU i naší republiky jsou pro přijímání uprchlíků z rizikových oblastí a v takové míře. Jen si všichni zvykli říkat to, co je politicky korektní a spousta lidí jim na to ještě přikyvuje, protože se to dobře poslouchá... ale nežijeme v pohádce, vlastní území si musíme hájit vlastními pravidly a bez ohledu na to, jestli to někomu s přistěhovalců ublíží. Tohle je naše mraveniště.

13 0
možnosti

Psala jsem že ráno v Radiožurnálu byla zpráva o tom, že Rakušani zcela uzavřeli hranice pro uprchlíky. Od té doby jsme to s manželem už nikde nenašli ani neviděli. Jak je to možné? Co je to za informovanost? 

A  o požáru ropy u Kyjeva čekám, kdy se to svede na Rusy....

5 1
možnosti
LS

nebezpečí je:agresivní prolhané zamindrákované rozpínavé Rusko,migranti a muslimové,jedni za 18 a druzí 20 bez 2

0 6
možnosti
VT

...kdo je přesvědčen o přínosu utečenců pro naši společnost, ať si je vezme k sobě domů ....[>-] !!! Já jsem naopak přesvědčen, že multikulturalismus fakticky selhal, vidím to jen jako strkání hlavy do písku odpovědných lidí před vlastní neschopností a nechutí problém řešit, a koneckonců k čemu vedla existence tří náboženství vedle sebe v bývalé Jugoslávii, by si měli lidé ještě pamatovat ....

15 0
možnosti
VC

sice R^, ale přesto si neodpustím jednu technickou:

Já jen doufám, že v mém okolí se nenajde žádný takový dobrák, který by si je vzal -jak Vy říkáte- "domů", nikdo totiž nežije ve vakuu a každý by měl brát ohled také na své "sousedy"... ;-)

1 0
možnosti
ML

Pane Polanecký, výjimečně s vámi plně souhlasím.

4 0
možnosti
RD

karmu dávám málokdy, ale u tohoto článku je to výjimkou. Zcela souhlasím R^

5 0
možnosti
MB

Pane Polanecký, ve většině s Vámi stejný názor nesdílím, ale za tenhle blog klobouk dolů a samozřejmě KARMA.

10 0
možnosti
MB

Pane Polanecký, klobouk ďolů. Samozřejmě KARMA.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon