Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Jarcho

26. 3. 2008 9:52
Je to horší než za Habsburků.

Ani za šíleného Josefa II., ani po rakousko-uherském vyrovnání nenastala v habsburském panství situace, kdy by panovník odmítal překlad svých ediktů do národních jazyků ovládaných národů.

0 0
možnosti
L

loginname_

26. 3. 2008 9:39
Já hlasoval proti vstupu od EU

A ukazuje se čím dál tím víc, jak moudré rozhodnutí to bylo.

0 0
možnosti
RR

rezjir

26. 3. 2008 9:48
Re: Já hlasoval proti vstupu od EU

Pochopte, i kdybychom do té EU nevstoupili, nebo dnes i vystoupili,  tak nás případná politická desintegrace ohrožuje více než politicky integrovaná EU.

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

26. 3. 2008 9:27
Hm. A Klaus bude pořád k smíchu...

Evropští státníci (až na jednu výjimku - M. Thatcherová - samí socialisté) trpí nějakou zvláštní duševní poruchou. Žijí v nějakém bludu, že jen oni vědí, jak uspořádat společnost, že k tomu nesmí pustit občany. Už jim  nestačí, že organizují uměle vztahy mezi subjekty v jednotlivých zemích. Už dokonce uspořádávají celou Evropu. Nejdřív tu byl pokus dokonalé nacistické společnosti . Pak nesmělý pokus o "tábor míru a socialismu". Tohle současné organizování Evropy však nemá obdoby. Jakýpak volný pohyb zboží, kapitálu a lidí? Na spoustu zboží jsou různá omezení, kvóty a ochrany. Kapitál se hnusným kapitalistům vezme a "spravedlivě" se přerozdělí. A za čím by se tedy lidi měli pohybovat, když důvod jejich pohybu - kapitál a zboží - pomalu plíživě pomíjí.

Spojená Evropa se naprosto a dokonale odcizila svým původním ideálům...

Hlavně, že můžem nadávat na Klause, který přesně o tom, co se teď v Evropě děje, mluví už několik let.

0 0
možnosti
RR

rezjir

26. 3. 2008 9:39
Re: Hm. A Klaus bude pořád k smíchu...

Jakým původním ideálům?

0 0
možnosti
RR

rezjir

26. 3. 2008 9:24
Problém vytváření USA

neobsahoval toliko integraci těch 13 kolonií, ale šlo o integraci zhruba dalších 40 států, např. Havaje a Texasu, tedy států se zcela rozdílnou kulturou atd., rozdílnější než jsou jednotlivé evropské státy. Válka severu proti jihu nebyla nikterak náhodná.

Problémem vytváření EU je ten, že ekonomickou integraci, z niž evidentně profitují všichni Evropané a my o to více jako střední národ.  je nutné  dovršit o tu politickou integraci. Pokud se tak nestane, tak existuje reálné nebezpečí, že se ta EU rozpadne opět i ekonomicky na jednotlivé národní státy (v nejlepším případě). A teď prosím zvažujte náklady a efekty toho ekonomického rozpadu s náklady a efekty toho politického, respektie politicko ekonomického rozpadu.

Nepřipadá vám absurdní, že ve WTO nás reprezentují jako celek tzv. Evropská společenství a v obraně si každý stát hraje na vlastním písečku. Na rozdíl od USA si musíme vydržovat 17 generálních šťábů? Jak potom máme mít na modernizaci ozbrojených sil?

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

26. 3. 2008 9:19
No nevím, že by

... se myšlenka EU odchýlila k direktivnímu řízení. Spíše bych to formuloval tak, že se v podstatě NIKDY od direktivity z Bruselu neodchýlila, jen se umně maskovala předchozími stupni evropské spolupráce - uhlím a ocelí, jednotným trhem a jednotnou měnou. Co chtete od organizace, jejímiž duchovními vůdci byli a jsou socialista Monnet a komunista Spinelli?

Když se podívám na české "plácání na mělčine", tak ta centralizovaná federativní EU může mnoha malomyslným připadat jako lepší řešení než seskupení suverénních států. Pro ně to je prostě lepší varianta. Rv

0 0
možnosti
KV

rybizek

26. 3. 2008 9:18
Po precteni Vaseho clanku jsem se normalne

zdesil...jestli tuhle smlouvu vubec nekdo podepise, tak je blazen. Kam tohle speje?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon