Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

marlow

20. 7. 2010 16:36
Koukam

Vase clanky byvaly rozumne ale tady jste slapl dost vedle. Vas clanek je plny hlouposti ktere bych cekal od skolaka na zakladce nebo na gymplu :/ Co se tyce duse zeny uz vam odpovedeli jini diskutujujici. Kritizovat jednotlive ulety snad ani nema cenu - "dobrovolny" celibat je dobrovolny celibat, cirkev nenapomaha sireni AIDS - nelze vypichovat jen cast uceni. Cirkev predevsim odmita promiskuitu - verici lide kteri ziji v souladu s ucenim cirkve zadne kondomy nepotrebuji. Co se tyce ulohy kneze - vazne si myslite ze oddat se kristu znamena modlit se? Myslim ze by jste mel radsi zustat u politiky... Rv

0 0
možnosti
MI

Ajetak

20. 7. 2010 16:46
Re: Koukam

At církev vystupuje proti promiskuitě, ale z toho zakazování kondomů mi přijde, že jsou odtrženi od reality a že je pro ně zákaz promiskuity důležitější než lidský život

0 0
možnosti
G

Gmur

20. 7. 2010 16:32
v Bibli se pri stvoreni pro KOZEL

jasne pise, ze zena je muzi rovnocena.

Avsak cirkev (panove) pokracuji takto: "Zenstina je tady k tomu, aby podrzela nadrzenemu muzi".(Johannes Chrysostomos (349-407), svatorecen), "Dle stavu podrizeni je zena od prirody podrizena muzi. jelikoz je muzi od prirody dana moc rozumu " Thomas von Aquin, (1225-1274), Summa Theologica I/92/2, svaorecen.

"Pobliz kostela nesmi bydlet zadna zenstina". Synode z Coyaca, 1050; "Zeny nesmeji psat ani prijimat dopisy, " Römisch-katholische Synode, Elvira, 4. Stol.; "Zenam je zapovezeno v kostelech zpivat.", Svaty Bonifatius, (675-754)....a tisic dalsich....

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

20. 7. 2010 17:41
Re: v Bibli se pri stvoreni pro KOZEL

Milá čarodějnice!

V kterém traktátu se sv.Jan Zlatoústý takto vyjadřuje.....

P.S. Různé ,,Ateistické čítanky,, nejsou vskutku dobrým zdrojem dějin Církve.....

Zase vedle,holka nešťastná......

0 0
možnosti
G

Gmur

20. 7. 2010 15:58
velka karma

i kdyz s tou dusi u zento neni az tak zase doslova. bylo to trochu komplikovanejsi.

Ale za zlocin povazivat pedofilii schizma a sveceni zen, to stoji za to. R^

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

20. 7. 2010 16:19
Blahopřeji

Je vidět, že úroveň netřeba, znalosti netřeba, jen když se nadává na ten správný cíl.

0 0
možnosti
RJH

Rob J.H.

20. 7. 2010 15:47
ach jo,

...zase další nesmysl - to s tou duší takhle samozřejmě nebylo, jenomže najít si informace bolí mozek, že... No, hlavně že nadáváte na katolíky, to se tady chytí. Nezapomeňte napsat, že žerou děti, bude to mít ještě větší ohlas.

0 0
možnosti
G

Gmur

20. 7. 2010 16:13
Re: ach jo,

to je kvuli tomu svece i zen. Hlavne.

A to nejsou nadavky ,a le kritika katolicke slabomyslnosti. U tehlech panu nahore.

0 0
možnosti
M

mff-59

20. 7. 2010 15:17
Tsss...

Nebojte, pokud ji ma, cirkev ji jiste najde. :-P

A nebo vy si myslite, ze nema? 8-o

;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VIII.

20. 7. 2010 15:14
ženy duši mají

zdejší admini duši nemají, Scheissdreck.

0 0
možnosti
K

Kozel_

20. 7. 2010 15:11
Blábol - jak z dílny "vědeckého ateismu"

jak se dřív nazývala část marxistického učení. Je vhodné zmínit, že celý marxismus je postaven jako negace křesťanství a jeho hodnotového systému a kultury, které přineslo. Marxismus svým ateismem míní různá pohanská náboženství východu, je jednoznačně namířený na křesťanství a zčásti i na judaismus. Islám zasahuje méně, spíš tam, kde se islám formálně shoduje s křesťanstvím a judaismem.

Ale k jádru věci. Pokud p. Polanecký křesťanství neuznává, v Boha nevěří, tak je to jeho právo. Rozhodně ho za to nebude nikdo pronásledovat, opačně to bylo za doby totality. Ale pokud já např. neuznávám islám či budhismus nebo hinduismus, tak nebudu řešit detailně jednotlivé věci jejich nauk a říkat, jak to mají mít lépe. Např. v hindusmu to vidím celé nesmysl, víra v převtělování, spousta bohů atd. Takže neřeším, jestli v hinduistickým jsou kněžky - chrámové prostitutky. Celé to zavrhuji, neuznávám, takže detaily neřeším. I islám, kde řada věcí je převzatých z Bible, tak neberu jako celek. Neřeším

0 0
možnosti
K

Kozel_

20. 7. 2010 15:16
Re: Blábol - jak z dílny "vědeckého ateismu"

pak detaily jak práva žen, obřízka atd.

Určitá víra je o tom, že člověk přijme určité učení - světonázor, pohled na svět - za své. Musí přijmout jádro věci. Většina lidí uzná správnost desatera, ale pojmy jako hřích, dědičný hřích, spása, vzkříšení, poslední soud, peklo atd. neuznávají. Takže nejsou křesťané. Nemá pak smysl řešit problém svěcení žen.

Katolíci ženy nesvětí, protože je v Bibli napsané, že žena nemá mít tento úřad. To není třeba řešit. Některé církve ženy světí, protože určitá místa v Bibli vykládají jinak. Pokud ale neznávám podstatu křesťanství, víru v Boha, tak se nemá smysl o věci vůbec bavit. Pak je nesmysl víra, kněží, církev - a ne jen nějaké svěcení žen.

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

20. 7. 2010 15:10
Znalosti nejsou vaší silnou stránkou, autore

Ale nebojte se, jak je zde na blogu psáno, biflování není třeba, stačí si vše vyhledat. Tak si pište co chcete.

0 0
možnosti
L

lid

20. 7. 2010 14:48
ˇPouze jedno hodnocení.......

.........autore, jseš vůl. Piš o tom, čemu rozumíš.;-D

0 0
možnosti
A

asako

20. 7. 2010 14:54
Re: ˇPouze jedno hodnocení.......

Možná by se dalo i slušně, ne? Nebo nejsou argumenty?

0 0
možnosti
P

PaŠu

20. 7. 2010 14:41
Ufff

Nějak mi uniká snaha církve po staletí stavět ženu do světla jako méněcenného tvora. Nadchla mě kniha "Šifra mistra Leonarda" - vím, že má spoustu odpůrců - ale kdyby jen 10% o Máří Magdaléně a Ježíši byla pravda, tak se nedivím, že Vatikán brojil proti této knize a dalším od spisovatele Browna. Jak mi může skupina starých a senilních dědků diktovat, jestli mám porodit dítě, vzešlé třeba z násilného aktu, nebo nepoužívat ochranu v době, kdy AIDS zabíjí tolik lidí? Prostě se to hodí do krámu. A taky mi nikdo ještě nebyl schopen vysvětlit, proč němečtí kněží žehnali útočním zbraní agresora za II. svět. války a kněží stejné církve zase zbraním lidí, kteří bránili svůj národ? Není to na palici?

0 0
možnosti
SPDZ

Si0 po druhém zákazu

20. 7. 2010 15:05
Re: Ufff

No to záleží na tobě, čemu chceš rozumě a čemu nechceš. Sám jsi předpojatý a normální lidské řeči asi nerozumíš. Jinak by ti všechny tyhle věci byly už dávno jasné. Lidi v církvi zdaleka nejsou tak zebednění jak si myslíš. Ale to je tvoje věc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon