Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

shcnitt

6. 8. 2010 9:39
Kdyby byli bratři Mašínové

skutečnými hrdiny, tak by přijeli panu Paumerovi na pohřeb !!!

0 0
možnosti
M

mira778

6. 8. 2010 9:47
Re: Kdyby byli bratři Mašínové

aby tady na ne lidi plivali?

0 0
možnosti
MH

goz

6. 8. 2010 9:22
Možnost vycestování

Přiglorifikaci Mašínů se nemluví o jejich útěku , ale o jejich "ozbrojeném"

boji proti režimu, při kterém zabili 3 osoby a způsobili další škody.Spousta diskutujících poukazuje na nemožnost svobodné opuštění země. Nevím tuto dobu nepamatuji, takže těžko soudit, ale v případě zločinců - což oni v tu dobu zcela jistě minimálně pohledem řežimu byli by se nedestali ze žádné země.

Nebo si myslíte, že "svobodná" Amerika, UK, nebo další státy nechají ze

země svobodně odjet z jejich pohledu diverzanty a teroristy, kteří mají

na svědomí 3 lidské životy a řadu hospodářských škod?

0 0
možnosti
PZ

0xf

6. 8. 2010 9:28
Re: Možnost vycestování

mate pravdu akorat nejak nepisete/nechapete rozdil mezi CSSR a US ci GB

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

6. 8. 2010 9:14
Bohužel

Bohužel jste se zařadil do v nynější době oblíbené fronty lidí, kteří nazývají všechny odpůrce mašínovských činů komunisty, komouši, rudochy a já nevím jak ještě.

Jako by neexistovali lidé, kteří nikdy komunisty, ani jejich přivrženci nebyli a přesto považují mašínovce za vrahy. Jste jeden z těch, který si myslí, že je buď nutno obdivovat jedny nebo druh, jelikož proti sobě bojovali. Myslím, že je dost lidí, kteří odsoudí obě strany a nesouhlasí ani s komunistickámi činy, ani s činy mašínů.

Podobně jako není potřeba vidět hrdinství či odvahu u Stalina, či Hitlera, i když v tomto případě také bojovali proti sobě. Prostě zločinci byli oba.

0 0
možnosti
M

martin5.3

6. 8. 2010 9:19
Re: Bohužel

Jednoduší lidé s ČB viděním nejsou schopni toto pochopit.

0 0
možnosti
JK

Pan_Ptakopysk

6. 8. 2010 9:03
Následovíci mistra Teofila

Četli jste Velký román od Ladislava Klímy? Je tam popsán příběh mistra Teofila, který se s božím požehnáním rozhodl bojovat za mravnost. Jeho první obětí byla vesnická učitelka, která, dle Teofilova mínění, namísto zbožnosti se hříšně náušnicemi zdobila. Učitelku zabili, hříšné šperky jí vzali a na jejím těle se ukojili, protože i boží bojovník má své potřeby. A já si dovoluji tvrdit, že stejná pitomost tkví v uctívání činů Mašínovských. Na jedné straně vznešená slova o "boji za svobodu", na staně druhé brutální podřezání vesnického policajta a střelba na lidi, kteří přišli hasit stohy.

0 0
možnosti
D

dustgraphic

6. 8. 2010 9:01
nelidsky rezim!

..děkuji autorovi článku za slova.. problém vidím v tom, že většina Čechů nepovažuje (nepovažovala) komunistický režim za nelidský :-(

Dokud si tedy většina pamatuje soc reál jako příjemné místo a čas jejich života , protože !oni nebyli disidenti, a neměli žádné problémy.. a ostatní !věci!" tak nějak patřili k tomu životu tam, stejně přece jako dnes.. ..

v mých očích je slepota k vlastní minulosti současných dědů a babiček-ne těch krok do hrobu, ale těch aktivních, využívajících vesele možnosti "kapitalismu", nebo i lidí mladších, za tupost masy tohodle národa..

a dokud bude slepota rozšířena v takové míře, těžko čekat od takové masy, že ocení Mašíny nebo Paumera.. zatímco oni konali, většina kolaborovala..

0 0
možnosti
M

martin5.3

6. 8. 2010 9:03
Re: nelidsky rezim!

Považuji komunistický režim za srovnatelný s nacistickým, ale to stále neznamená, že vrah nebude vrahem, když se začne vymlouvat, že bojoval proti komunismu.

Olga Hepnarova, zabila více přisluhovačů socialistického zřízení než mašíni a paumer dohromady, další těžce zranila když čekali na zastávce a jeli do práce budouvat socialismus, proč nevelebíte jí?

0 0
možnosti
J

jerry421

6. 8. 2010 8:58
Hysterie?

Je pravda, že neměli na výběr a že by jinak zemřeli. Co by se, ale na osudech Mašínů změnilo kdyby toho svázaného člena SNB nechali žít? A pokud tedy měli důvod ho zabít (o čemž pochybuju), tak proč ho alespoň nepopravili důstojným způsobem? To jsou otázky, které prozrazují něco o jejich morálních hodnotách. Pokud chcete někoho oslavovat jako hrdinu ať už v jakémkoliv smyslu, tak by měl mít alespoň elementární úctu k životu. Hrdina = vzor (se vším všudy). To mi chcete vážně namluvit, že podříznout svázaného člověka je za jistých nezávažný okolností omluvitelné a lze nad tím jen mávnout rukou. Je tohle hysterie? Jsem komunista?

0 0
možnosti
D

dudlop

6. 8. 2010 9:06
Re: Hysterie?

Tyto záškodnické praktiky je naučili soudruzi na kurzu, ne? Nevzpomenu si na podrobnosti-jestli Ctirad ten kurz absolvoval.. Asi tak.. Ale k esenbákovi-nevíme, zda třeba nebyl až moc aktivní soudruh. Jestli nedával okatě najevo, že si bude moc dobře pamatovat jejich obličeje, že se daleko nedostanou apod. Takže v tomhle případě to bylo ASI nutné.. Říkám asi.

0 0
možnosti
CR

chemba

6. 8. 2010 8:56
tak jsem myslel, že o Polaneckém už neuslyším,

když nemůže kopat 24 hodin denně do Paroubka, který odstoupil. Na Polaneckém je fantastické jeho primitivní, geniálně jednoduché vidění světa. Kdo nesouhlasí s ním samým ,či přesněji jeho jistě jedinými správnými názory je ubohý levičák, socka a příživník. A kdo souhlasí je pravičák. Jednoduché, ale mu to stačí.

0 0
možnosti
PZ

0xf

6. 8. 2010 9:07
Re: tak jsem myslel, že o Polaneckém už neuslyším,

ja pana Polaneckeho nesleduju tak nevim ale v jadru ma v tomto clanku pravdu i kdyz ja mam na toto radikalnejsi nazor. Protoze toto vnima trosku vojensky a tam je videt ze naopak straty spise minimalizovali.

0 0
možnosti
MN

Ewerell64

6. 8. 2010 8:55
Vítejte v černobílém světě

Kdo má byť jen 1% pochybností o správnosti toho co Mašínové & spol. udělali je AUTOMATICKY obhájce komunismu a jeho zločinů. Vítejte v černobílém světě. 8-o

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

6. 8. 2010 9:18
Re: Vítejte v černobílém světě

Tak, tak. R^

Bohužel to tak mnoho autorů článk, blogerů a pšispěvovatelů prezentuje. ;-(

0 0
možnosti
M

martin5.3

6. 8. 2010 8:50
Bojovnící za svobodu

Jakou svobodu a komu (mimo nich) jí tedy vybojovali? nějak se nějaké osvobozovací akce ze strany mašínů nezaregistroval.8-o

0 0
možnosti
M

martin5.3

6. 8. 2010 8:53
Re: Bojovnící za svobodu

Mimochodem, kdo vymyslel tu zkratku - myslíš si, že Mašíni jsou vrazi, tak jsi komunista nebo s nima souhlasíš?Rv

0 0
možnosti
L9

Lokutus 9

6. 8. 2010 8:41
Klaus nepatří do čela státu, je to patologická postava, říká

Klaus nepatří do čela státu, je to patologická postava, říká sestra Mašínů ;-DR^R^R^;-D[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon