Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Mullen

6. 8. 2010 8:40
Stýčku Joe GmbH

vidím, že jste dnešní den zahájil ve velkém stylu. Včera to asi nebylo nic moc, ale dnes Vám musí být báječně. Já Vám to přeju :-)

0 0
možnosti
PP

MightyFucker

6. 8. 2010 8:33
Omlouvám se za neznanalost, ale zajímá mě to...

Pořád se to všude řeší... Může mi někdo říct, co udělali za hrdinství pro lidi v týhle zemi, co mám za informace, tak pouze při útěku zabili pár lidí, kteří jim stáli v cestě... Znám spoustu lidí, kteří taky utekli, plahocili se tejdny bez jidla a pomoci a nemuseli kvůli tomu nikoho zabíjet... tak proč oni jsou za hrdiny???

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

6. 8. 2010 8:38
Re: Omlouvám se za neznanalost, ale zajímá mě to...

Postavili se rezimu, cekali ze to udela vice lidi, nestalo se tak, takze ve trech toho opravdu moc nezvladli. Jeden z Masinu skoncil v uranovem dole. Byli politicky stihani. Zkouseli to z pocatku zaskodnickymi akcemi, ktere ale k nicemu nevedli, lide se postavili ka jakemukoliv odboji laxne, tka se rozhodli uteci. Nejprve museli ziskat prostredky na osvobozeni jednoho z Masinu z pracovniho tabora, coz znamena splasitdost penez, takze mrtva pokladni, pak potrebovali prelezt hranice, tak potrebovali prelezt hranice. Ti mrtvi proste stali v ceste Masinu na svobodu, nebyli tim prostredkem kterym chteli zautocit na rezim jako takovym, byli uz jen dusledkem jejich uteku, kteremu bylo braneno.

0 0
možnosti
MH

goz

6. 8. 2010 8:15
Nepočítám se mezi levičáky

zatím jsem vždy volil pravici a doufám, že u toho navždy zůstanu. Nicméně na tyto zločince mám jasně vyhraněný názor.

Pokud bych připustil logiku autora blogu a některých diskutujících, tak má de facto každý, kdo nesouhlasí se současným zřízením ve své zemi (je jedno zda je komunistické, kapitalistické, královské atd.) právo na ozbrojený boj proti tomuto zřízení. Takže když někdo zastřelí v Británii poldu, k tomu udělá banku a pak prchne kamsi kam si prostřílí cestu, tak z něj bude národní hrdina?

Socialismus jsem nikde nehájil a hájit nebudu, ale je potřeba si uvědomit, že každé zřízení si hájí své. Např. USA odpůrce ať vnitřní, nebo vnější označuje jako teroristy.

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

6. 8. 2010 8:25
Re: Nepočítám se mezi levičáky

unika ti zakladni fakt, komuniste vyhlasili tridni boj, tak se proste bojovalo. Zabiti politickeho soupere se stalo legitimnim bojem. V dnesnim zrizeni nic takoveho umozneno neni.

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

6. 8. 2010 8:06
Nechme toho

jestlize jsou schopni komousi tady hajit ten svuj teror tim ,ze dnes umira stejne tolik lidi stejne na silnicich, koli ktady pozabijeli za sveho rezimu oni, tak to uz je vazna dusevni choroba, kterou by meli lecit a je zbytecne jim to tu vyargumentovavat. Predhazovat jim historicke souvislosti, naznacovat jak moc byly znicene cele lidske osudy, ktere ne vlastnim pricinenim meli zkazeny zivot, naprosto zbytecne, tihle lide to nepochopi.

0 0
možnosti
M

mira778

6. 8. 2010 7:48
ty blaho

me smazou za kazdou malickost  a provokatery typu strycka tady nechavaji v pohode.

0 0
možnosti
D

dudlop

6. 8. 2010 7:45
Hysterie jak vyšitá..

Doporučuji si přečíst Rambouska-Jenom ne strach a zejména Nováka-Zatím dobrý. Pak možná pochopíte souvislosti..a dobu padesátých let. Já neříkám obdivovat Mašíny-ale také ne příkře odsuzovat. Kolik z vás v té době žilo? Nebo vám snad babička vyprávěla, jak bylo krásně?? Mě třeba nejen babička, ale i jiní pamětníci vyprávěli o hrůzách rudoarmějců.. Rabování, znásilnění. I herečka Květa Fialová byla v mládí znásilněna rudoarmějcem.. Ale taky neříkám, že byli všichni takoví, taky je příkře neodsuzuji..Dá se říct, i jisté(i když malé) pochopení-za tyto činy. Zkuste to s Mašíny taky.

0 0
možnosti
M

mira778

6. 8. 2010 7:50
Re: Hysterie jak vyšitá..

ja je chapu ale na druhou stranu asi bych jim nedaval statni vyznamenani. me to vyznamenani pride tak trochu alibisticky protoze komunisty tady nepotrestali a tak dali aspon masinum medaili.

0 0
možnosti
**

Sam Bell

6. 8. 2010 7:43
Rudo

Ty si bez Paroubka úplně jalovej!

0 0
možnosti
SG

strycek-Joe GmbH

6. 8. 2010 7:40
Režim, který zabil za 42 let méně lidí, než dnes

zemře na silnicích za jediný měsíc, nemohl být tak drastický, aby bylo odůvodnitelné vraždit jeho obyvatele, popravovat pokladníky, zapalovat stohy a nebo vystřelit zasahujícímu hasiči oko.

Proto podle mého názoru nelze uznat verzi současné propagandy o hrdinných bojovnících - naopak je nutno podívat se na skutky kriminální skupiny bratrů Mašínů objektivně.

0 0
možnosti
MV

flasa

6. 8. 2010 7:03
blábol

Pane Polanecký, Vy jste asi spadl z višne. Já jsem sice komunismus zažil pouze 6 let, ale něco jsem přečetl. A nevím o ničem, co by předčilo nacistický teror a to ani zdaleka komunismus u nás. A Mašíni byli normální hovada, to nebyl žádný odboj.  To co tady povídáte je blábol...Rv 

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

6. 8. 2010 7:07
Re: blábol

blabolis ty, komunismus fasismus predcil obetmi a to i v dobe miru, jinak jsou si ale obe ideologie svymi nastroji moci velmi podobne, komunismus co se tyce koncentraku mimochodem defakto fasismus ucil. To ze se to u nas nevzalo uplne z gruntu jeste neznamena, ze komunismus bylk u nas mene zrudnejsi nez v Rusku. Jenom jsme proste mensi zeme, takze obeti nemohli jit logicky do statisicu, navic cesky narod je tak vycurany, ze precural i ty komunisty a Gottwald musel Stalinovi nakecavat pohadky o tom, ze u nas zadna reakce neni, takze mame tech popravenych proste mene. Mimochodem zeleznou oponu vztycili Rusaci a udelali svet nejvice nenormalni za celou historii.

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

6. 8. 2010 7:02
k clanku

s autorem bych asi i souhlasil, byt me sympatie na strane Masinu jsou o kapanek vice na jejich strane, byt pravda, bylo to kontroverzni, ale to byla cela doba. Kdyby tu nebyly draty a neperzekuovali se lide s jinym nazorem, nemuselo se tohle vsechno vubec stat. Oni proste byli zahnani do kouta a tam obvykle kazdy zivy tvor nejvice kope, tak at se okolojdouci proste nedivi ze jednu chytnou. A vychodonemecti gestapaci prevleknuvsi se do havu noveho rezimu - komunismu, je pak nahaneli se slovy "ceske svine". Jako za valky. Komunisti a fasisti jsou defakto stejne uvazujici lide, akorat kazdy s nenavisti k jine skupine obyvatel. I kdyz treba Zidy likvidovali jak fasisti, tak i komunisti. Takze zase dalsi shoda.

0 0
možnosti
JS

flames828

6. 8. 2010 7:14
Re: k clanku

Čechiše švajne, to bylo před komunismem, za komunismu a jistě je semtam i dnes. Jinak, prosimtě, nemáš špatné názory tak uplně, ale zjisti si, co to byli fašisti a co nacisti, protože v tom máš hokej.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon