Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Ringo.ringo

6. 8. 2010 6:58
Jeste ze

ty komousske naprosto lzive tlachy o tom, jak vlastne bylo za komousu dobre, maji naprosto nulovou hodnotu a nemaji uz co ovlivnit a casem postupne vymrou, uz ted jsou na periferii normalniho lidskeho vnimani. Mimochodem spouste lidi se zilo dobre i za protektoratu. Chodili do prace, vydelavali penize, bydleli ve svych domech....a stejne jako za komousu si mnozi pekne privydelali u fasounu za nejake to napraskanicko nekoho, kdo proti fasismu cekl. Ono se vlastne pro lidi v CR po valce vubec nic nezmenilo. Jenom hnedou vystridala ruda, ale rezim zustal stejny. Az si tohle konecne uvedomi ti dobre tehdy zijici jak tady nekteri basni, tak bude zase IQ naseho naroda o neco vyssi.

0 0
možnosti
F

flaneker

6. 8. 2010 6:45
pokr.

Jistě , občan může říct svůj názor - ale ponese za to důsledky. V čem je tedy tento systém jiný než socialismu ? Platilo i za první republiky, jak mi můj děda - podkovář vyprávěl - koho chleba jíš , toho píseň zpívej. A Mašínové ? Pro mne jsou vrazi. A jak uvedla  ČT v rozhovoru s nimi , zdůvodnění, proč zastřelili poštmistra - Byl to šéf lidových milící. Smíchem jsme se téměř váleli po zemi. Ne Mašíne, to ti nesežeru. Na žádné poště na vesnici, v městečku  apod. lidové milice nebyly. A i kdyby byly, tak demokrat, spravedlivý člověk - nikomu neupírá právo na názor, na život. Proto odsuzuji každý systém,

0 0
možnosti
F

flaneker

6. 8. 2010 6:44
tak demokracie typu ČR 1990-2010

je lepší než to co tady bylo. Dnes tě za tvé názory nikdo nezavře . ANo to máte možná pravdu. Možná. Ale zkuste si představit - občana s názorem odlišným od názoru majitele firmy, u níž je zaměstnán. Jste si jist, že tento občan  - "může" prezentovat svoje přesvědčení veřejně - bez následků ?   Jsem OSVČ , chodím po různých firmách , institucích  - a viděl jsem i toto : Blíží se volby, (ne tyto poslední) a v nejmenované firmě našel majitel svazek letáků s panem Paroubkem na titulní straně - ozval se řev : "Okamžitě zjistěte , kdo to sem donesl a vzhoďte ho !!!! Okamžitěěěěěě."  Naštěstí nikdo neletěl, ony ty letáčky byly letáčky ODS.  který vraždí, lže, krade. A je mi jedno zda je to režim made in CCCP či made in USA,  Germany, Israel, či tunely všech vlád za posledních 20 let. 

0 0
možnosti
EV1

E.M.R. verze 1.3

6. 8. 2010 6:44
V socializmu jsem žil - komunizmus nebyl

ale žádný nelidský režim si teda nepamatuji. :-P 

0 0
možnosti
F

flaneker

6. 8. 2010 6:50
Re: V socializmu jsem žil - komunizmus nebyl

Já jsem žil v rodině, kde ani jeden příbuzný v širokém okolí nebyl v žádné straně. Otec aby nemusel jít do KSČ raději opustil výbornou práci v Otrokovicích na letišti a šl děla do sléváren - jako cidič. ( kdo to zná tak ví co je to za otročinu.) Maminka  dělala mnohé, aby vydělala nějakou korunu. v Roce 1958 si postavili dům. Nečekali , že jim dá někdo něco zadarmo. Vychovali tři děti, které díky socialismu mohli vystudovat. Mám 9 sestřenic a bratranců. Všichni si za socialismu postavili rodinné domky. Má švagrová - za dob socialismu byla mnohokrát v Jugoslávii, byla v Itálii, Francii, rakousku, německu. (Nebyla v KSČ , švagr automechanik a řidič autobusu). Že bychom neměli toaletní papír si nepamatuji, že bychom měli hlad ? Také ne. Kdo chtěl, neflákal se, tak měl vše co pro slušný život potřeboval. I kde bydlet.

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

6. 8. 2010 4:00
Logika komunistickych prisluhovacu

pri hodnoceni Masinu je naprosto k nepochopeni.

0 0
možnosti
H

Hádek

6. 8. 2010 1:26
Mnoho

lidí asi nečetlo knihu od Oty Rambouska-Jenom ne strach,to by tu ubylo plno blábolů.Už by se mohl najít někdo a natočit podle ní film/třeba místo o Kájínkovi/.

Bohužel lidi jsou vetšinou ovlivnitelní a na svůj úsudek nemají.....Komanči šli do....,ale my jim dovolili se vrátit a ještě si přibrat partu zlodějů.A oblbovat se lidi nechají i dnes - viz.poslední volby.Kdo dnes má odvahu prosazovat svůj názor,natož se zbraní v ruce.......

0 0
možnosti
F

flaneker

6. 8. 2010 6:51
Re: Mnoho

Kam se vvrátili ? Kde jsou ? Joooo myslíš ODS, TOP09, VV ?

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

6. 8. 2010 1:19
Viděla jsem to jinak

Jestli někdo byl statečný, tak onen neznámý, který zaplatil polepení Poděbrad plakáty s Paumerem a podřezaným SNBákem. Neméně statečnosti projevila pokladní, která dělala hloupou, peníze přijala za výlep a v neposlední řadě i prostý lepič plakátů, který věc neshodil a i v těchto těžkých dobách, kdy pravice zneužívá strachu lidí z nezaměstnanosti, projevil statečného ducha. Když vynecháme Mašíny a Paumera, kdo tedy je typický hrdina 3. odboje? Žhář který zapálil stoh a dobytek neměl podestýlku? Či keťas- kulak, který nedokázal pochopit, že úloha sedláka je uživit národ a že vlastnit půdu je i závazek? Pan Polonecky píše o hysterii, protože je svým příkladem v této anomálii uznávaným odborníkem.

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

6. 8. 2010 3:50
Re: Viděla jsem to jinak

Ve skutecnosti soudruzka Hnusova.

0 0
možnosti
PD

dolep9am

5. 8. 2010 23:19
vrazi

Jsem liberál, rozhodně ne socialista, nebo komunista, ale to nic nemění na tom, že vrahy považuji za vrahy a hrdiny za hrdiny. Mašínové nejsou ničím jiným, než sprostými vrahy. Přestože Gabčík je formálně také vrahem Reinharda Heydricha, nemohu jeho čin přirovnávat k činu bratrů Mašínů, ale ne proto, že Heydrich byl fuj a Gottwald byl statečný lidumil. Důvod je prostý, Gabčík vrhnul třaskavinu proti autu s dvěma ozbrojenými v podstatě vojáky, z nichž jeden byl podepsán pod stovkami rozsudků smrti v podstatě bez soudu, zatímco Mašínové vraždili klidně svázané bezbrané lidi, jejichž vina a podíl na ukrutné nesvobodě bratrů Mašínů jsou menší, než zanedbatelné. Nejde o to, kdo jaké ideologii podlehl a kdo koho nenávidí, jde o to, že podříznout bezbranného, zastřelit náhodně se vyskytlého, to není, nemůže být a nikdy nebude hrdinství, i kdyby to bylo ve jménu Pravdy nejvyšší, ve jménu jediné a veliké Prozřetelnosti, nebo v zájmu proroka Mohameda.

0 0
možnosti
JC

Cikánek

5. 8. 2010 23:29
Re: vrazi

Velice moudře napsáno ! R^

0 0
možnosti
PH

Usmolená štětina

5. 8. 2010 22:48
Ne pětku ne!

Komunistický režim (rozuměj v ČSR a ČSSR) neměl daleko k nacistickému (rozuměj Třetí říše neboli Německo Adolfa Hitlera)....8-o To je na pětku z dějepisu pane.

0 0
možnosti
SG

strycek-Joe GmbH

5. 8. 2010 22:29
Autor má pravdu, hysterie na pohřbu teroristy byla veliká

a přitom šlo jen o lupiče, který jen kradl, za odcizené peníze si koupil nábytek a ani žádného komunistu vlastně nezabil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon