Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

Orwell2008

5. 8. 2010 18:55
mašinove

Řeknu to jinak za komunistů jsem byl odsouzen za ilegalní opuštění republiky - paragraf 109,klasický přechod přes dráty ne zajezd do Jugoslavie.Mašíni nejsou hrdinove kvůli ůtěku kdy na něm sestřeli strachy hlava nehlava kdo jim přišel do cesty protože věděli co by je čekalo a to je bod 1 co mně vadí.Bod 2 je ten že se k tomu vyjadřují a glorifikují je lidé kteří z meho pohledu jsou bolševici - R.John,ex-premier který šel na školu ktera byla určena k výchově lidí kteří měli bojovat s imperialisty :-),šel tam sám a takovejma jsme opovrhovali už jako 18-letí smradi ,koneckonců prostředí determinuje,rodina z režimu profitovala.pokud takoví lide glorifikují osobní válku někoho je to jasné znameníé že glorifikovat není co.

Kdyby se to podalo ne bylo to kdo z koho a kdo se připletl měl smůlu - řeknu ano je to tak - ale dělat z toho něco chvályhodného?Jsem ochoten řict když se kací les litají třisky - ale proboha jim se to spiš vymklo.

0 0
možnosti
K

Kozel_

5. 8. 2010 17:57
Bolševikům se Mašínové libit nebudou

To je pochopitelné. Navíc jim slouží k demonstrování toho, aby ukázali, že odboj byl násilný. Oni byli přitom jen výjimkou. Podle mínění bolševiků a jejich kamarádů nevadila zvěrstvo bolševiků, řádění revolučních gard po "osvobození", kdy se rabovalo a vraždili němečtí civilisté. Ale smrt nějakého esenbáka, tj. ozbrojence, co sloužil režimu, ta leží v žaludku.

Byli partyzání a podle toho se chovali. Stejně jak partyzáni za války pár let předtím. Vedle hrdinství i určitá zvěrstvě, někde se lidi můžou přít, co to vlastně bylo.

Co oběti režimu - zavraždění při útěku přes hranici, zastřelení při útěků z komunistických lágrů, zavraždění zločinnými rozsudky. Když nepočítám desetitisíce lidí vězněných a v koncentrácích, tj. pracovních táborech. To bylo to Gottwaldovo - Republiku si rozvracet nedáme". Ve skutečnosti nejvíc komunistů popravili sami komunisti. Šváb šel na provaz, podobně i šéf StB Osvald Závodský. Pověsili i Slánského, který předtím nechal věšet jiné. Došlo i na Reicina.

0 0
možnosti
W

wIadin

5. 8. 2010 18:07
Re: Bolševikům se Mašínové libit nebudou

R^R^R^

0 0
možnosti
O

olesian

5. 8. 2010 17:48
fakta vs demagogie

nikoliv lidé a jejich názory či pseudonázory ale pouze fakta píší historii-mašínové i paumer byli psychopatičtí desperádi a hrdlořezové,s bojem proti režimu neměli pranic společného a daleko více úcty zasluhují jejích oběti byť tu zase bude spousta blábláblá argumentů o estébácích atd.Je ostudou každého představitele tohoto státu jakýmkoliv způsobem balamutit historická fakta a vydávat desperády a krvelačné hrdlořezy za hrdiny!!!!!!!Naše země měla a má spoustu hrdinů ale tato skupina mezi ně nepatří!

0 0
možnosti
VK

Fiter

5. 8. 2010 18:10
Re: fakta vs demagogie

Dneska je to v podstatě už jedno.Jeden ze skvělých lidí odešel navěky.Vám už nezbývá nic jiného než být hnusní a sprostí.Ostatně co jiného vy můžete umět.Ta vaše nenávist jenom dokazuje,že to máte v těch vašich bolševických palicích pěkně vybrané.

0 0
možnosti
LK

ladis321

5. 8. 2010 17:36
Paumer a Mašínové

Mě bratr utekl v r.1964 z vojny .Zbraň,psa a uniformu nechal na stráži a přeplaval přes Dunaj do Rakouska,co nutilo Paumera a Mašíny přepadnout pokladníka a zabíjet ,ještě k tomu svázaného SNB-áka a proč místo politického odboje ze západu se věnovali podnikání ve svůj prospěch,proč neutekli s "holím zadkem a beze zbraně  ",proč volili cestu násilí a zmařením lidských životů ?Určitě existovala i jiná cesta.Rv

0 0
možnosti
K

Kozel_

5. 8. 2010 17:43
Re: Paumer a Mašínové

Pokud sloužil u Pohraniční stráže, musel pocházet z dobře prokádrované rodiny. Členství rodičů ve straně pro toto zdaleka nestačilo, nebylo zárukou spolehlivosti syna. Na hranici sloužili fak jen ti vybraní.

Byli jiní, vojáci co utíkali před zatčením, a protože nechtěli střílet proti "vlastním lidem", tak je zastřelili nebo dopadli a skončili na šibenici nebo koncentráku. Oni byli jednoduše partyzáni a chovali se dle toho.

Proč tu nikdo nekřičí nad těmi, co umlátil osobně starý Grebeníček, který se nedočkal soudu, zde na zemi? Proč nevadí tisíce zavražděných Němců při odsunu, žen, staříků, dětí? Stačil vstup do pásma a člověku hrozilo zastřelení.

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

5. 8. 2010 17:33
Zajimava je jedna vec...

...Masiny obdivuji prakticky jen pravicaci, pritom nazor na to, co je a neni vrazda, by nemelo byt zavisle na orientaci. Tohle prece byla vrazda, at se na to clovek diva z kterehokoliv uhlu....je tu jen ta podminka,ze musi byt slusny a ne svine...Svine to samozrejme vidi jinak. Preberte si to,jak chcete. ;-)

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

5. 8. 2010 17:39
Re: Zajimava je jedna vec...

Jinak autor ma na tento pripad pomerne rozumny nazor, cimz se vyrazne lisi od mnohych stereotypne zamerenych blogeru tzv. Ciglerovcu. Proto karma! ;-)

0 0
možnosti
L

Lotty

5. 8. 2010 17:26
Alespoň tento politický nečas zfackovat?

Už máme na papíře obhajobu Olgy Hepnarové - aktivní bojovnice proti komunizmu. Na rozdíl od tří mužů ona sama těch lidí zabila více. Navrhujeme ji na státní vyznamenání a cynicky dodáváme: Oběti O.H. byly stejně členy KSČ, LM anebo alespoň dýchaly komunistický vzduch. Dále máme na stole "v boji za svobodou" návrh na mírné okopání rodiny Nečasových. Cenzorovi vzkazujeme, že nic závadného nepíšeme a Nečasových je spousta - stejně jako dosud aktivních členů KSČ(M). Proč vyhlašujeme třetí odboj, když máme komunisty v PS PČR? Je možné je dnes zabíjet? Funguje ještě česká justice anebo již jen právo kupujeme?

0 0
možnosti
J

JAN2010

5. 8. 2010 17:31
Re: Alespoň tento politický nečas zfackovat?

R^;-D

0 0
možnosti
KJ

zpetak

5. 8. 2010 17:12
Nojono.

Mě je osobně jedno, co si kdo myslí či nemyslí o těch pánech.Ani jeden "hodnotitel" z Vás ( a mé osoby" u toho nebyl. Ale, omlouvám se, za ještě větší hloupost, než tu histerii, považuji jakékoliv ideologické hodnocení příznivců či nepříznivců těch pánů. Nuž což......."komunistické" myšlení je zde plně zakotvené...pane autore.Dále jistě uvažujete, že  za všechno můžou komunisté a levice...že pane autore. Přehoupněte se přes to a začněte navrhovat něco užitečného pro ostatní.....

0 0
možnosti
MK

2mmmm_2

5. 8. 2010 17:11
Levice dělá chybu, že na pohřeb vůbec reaguje,

čímž mu dodává jakési důležitosti. A pravice, když už potřebuje "hrdiny", by si měla vybrat někoho méně kontraverzního (jak se dnes s oblibou říká)...

0 0
možnosti
W

wiki5.5

5. 8. 2010 17:15
Re: Levice dělá chybu, že na pohřeb vůbec reaguje,

ano, cesky recept... ohnout, uhnout, bodejt by Masinove nebyli kontroverzni, kdyz ti v tomhle narode neuhnuli

0 0
možnosti
B

bofums

5. 8. 2010 17:04
Stačí si přečíst

poslední větu  blogu  a pochopíte, proč stoupenci zločinné ideologie šílí.

 Kdybyste žil v 50.letech a viděl, jaký strach prožívali komunisté, kteří jinak

" hrdinsky " vystěhovávali " kulaky " a rozkrádali jejich majetek, organizovali

rezoluce, žádající smrt, smrt, smrt, atd.--pochopil byste lépe dnešní  vztek

nad  současností a zároveň pocity jejich tehdejších " poddaných "R^[>-]EU

0 0
možnosti

jarinka

5. 8. 2010 16:47
Nevinné oběti grázlů Mašínovců.

Článek vcelku o ničem. Samá frázovitá slova, jako "svoboda", "demokracie" a "zločinecký komunistický režim". Jakýpak zločinecký, když jsme všichni měli práci a za ni zaplaceno? Dnes mají peníze ti, co nepracují, a právě TI jsou velkými moderními antikomunisty (někteří byli straníky) a téměř stoprocentně zastánci Mašínovců. Srovnávání protinacistického a protikomunistického odboje je směšné. Nacisté likvidovali lidi dle rasy a národnosti, tam nebylo úniku. Za komunistů ale nikdo trpět nemusel, pokud nebyl zaslepen touhou po penězích a "svobodném" bezpracném životě na západě. Republiku si ale všelikými živly rozvracet nenechali. Zato po sametovce jsme si ji nechali rozvrátit.

0 0
možnosti
PM

petrik1960

5. 8. 2010 16:58
Re: Nevinné oběti grázlů Mašínovců.

předsekyně uličního výboru???? Frontová bojovnice nebo zelinářka.........Fraze ti vadí a používáš je také soudružko( pro cenzora: soudružka je velmi sprosté slovo) a lžeš dle vzoru RP" Za komunistů ale nikdo trpět nemusel, pokud nebyl zaslepen touhou po penězích a "svobodném" bezpracném životě na západě. Republiku si ale všelikými živly rozvracet nenechali. " Prostě dementní blábol zaslepené komunistky, která nepřipustí, že právě její soudruzi zamordovali nesčetně více lidí. Zalez do nory babo. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon