Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MBI

nebolševik

26. 11. 2010 9:30
ono se toho asi opravdu

moc dělat nedá, což ovšem neznamená, že je čas úplně rezignovat. Jako "obyčejní" občané, tedy normální lidi, máme ale  v záloze jednu dost účinnou věc (už vidím reakce!), kterou dost nepochopitelně nevyužíváme. Je to tak řečená ostrakizace, nějak mne nenapadá vhodný český slovní  ekvivalent. Tedy: ožrala, ohrožující spoluobčany svými eskapádami v autě by měl ve své vsi nebo malém městě (v Praze se to z očividných důvodů tak snadno udělat nedá) sedět v hospodě sám, neměla by se s ním bavit ani rohožka. Nepozdravit, uplivávat a tak podobně. Budete se možná divit, ale tohle bývá opravdu účinné. Ovšem pokud budou různí idioti, vyprávějící své hrdinské zkazky o tom, jak válejí za volantem, obdivovanými hrdiny, nehneme se z místa. Represe je už jen dodatková věc. Jenže, v zemi, kde se nosí oponování všemu, zákonům, společenským pravidlům i docela obyčejné slušnosti je všechno jaksi na kočku. To víte, blbá nálada ....

0 0
možnosti
FS

steve78

26. 11. 2010 9:17
Agrese na silnici....

není víc než agrese kdekoli jinde. A ani tak nestoupá zase tak závratně. Jen je teď mediálně v kurzu o těchto situacích psát. Proč asi.... Já se s agresorem na silnici ještě nesetkal - což teda nekoresponduje s tím, že bych ho měl potkat každých deset minut (tj aspoň 15 deně).... Ale možná je to tim, že nedávám ostatním příčinu aby na mě byli agresivní.  Nebrzdim nikoho, nehážu myšky před předjíždějící auto na dálnci, nikam se necpu z vedlejšky a tak podobně. Ono každej kdo se na silnici setká s tím, že je na něj někdo agresivní, měl by se především zamyslet, proč je na něj ten člověk agresivní....

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

30. 11. 2010 17:01
Re: Agrese na silnici....

To je dobrej postřeh. On by byl asi "agresivní" i chodec kdyby se před něho někdo nacpal a pak se zastavil ve dveřích zažertovat s kolegyní a blokoval vstup. Totéž se děje na silnici běžně - řidič se vecpe z vedlejší před přijíždějící auto, i když je už za ním volno a potom si dává několik sekund načas, než přidá plyn. Když už se vecpe, tak najednou má času dost...

0 0
možnosti
TF

trilobiteček

26. 11. 2010 9:16
Agresivita?

Agresivita? To je holý nesmysl. Většinou za nehody může malá rychlost, která zapříčiňuje mikrospánek a nevěnování se řízení. Navíc s tím, jak se vyrábějí auta, která se již dnes dají řídit bezpečně i rychleji, se zvyšují i nároky na kvalitu silnic a dokud se u nás budou silnice stavět nejdráže na celém světě, budou se omílat lži o agresivitě.

Tom

0 0
možnosti
MH

HrubesaMares

26. 11. 2010 9:18
Re: Agresivita?

Jak souvisi podjizdeni, vytlacovani a hazeni kotvy s kvalitou silnic?

0 0
možnosti
MH

HrubesaMares

26. 11. 2010 9:06
nojo

ale kdyby se dělaly psychotesty...kdo by pak jezdil s taxíkem?

0 0
možnosti
EK

Deleter

26. 11. 2010 9:08
Re: nojo

V životě jsem nepotkal agresivního nebo vypatlaného taxikáře a to nejezdím málo.

0 0
možnosti
MB

corwin78

26. 11. 2010 8:52
Vidím to jinak...

Myslím si, že navržená opatření jsou zcela k ničemu. Nejde totiž o agresivní řidiče, jde o agresivní lidi jako takové, což je jen výsledek současného zoufalého stavu naší společnosti. Agresivní řidiči jsou jen následkem a myslím, že je tedy třeba řešit hlavně důvody - represe nikdy ničemu nezabránila, ta následuje až poté.

0 0
možnosti
AC

Andres2005

26. 11. 2010 8:47
Tak už dost...

Vaše moralizování je úsměvné, jistě jste sám na silnici svatoušek. Celé "pirátská kauza" založená na (ve vašem případě 4 extrémních případech za rok - tleskám), není ničím jiným než příživnictvím médií na té hloupější části čtenářů, která jim to sbaští i s navijákem. Jezdím často, jezdím rád a podobné problémy s piráty mě ještě nepotkaly. Samo se sem tam najde někdo, kdo jede výrazně rychleji než ostatní, ale popravdě, jestli takového člověka potkám 2x za týden, tak je to moc. Přestaňte si stěžovat nad blbostma a zaměřte se na opravdu něco užitčného. Třeba důchodovou reformu.

0 0
možnosti
OK

999

26. 11. 2010 8:57
Re: Tak už dost...

Hlas normálního řidiče...normální řidiči prostě jezdí a nechají jezdit ty ostatní. Mají jen přiměřený počet "konfliktů", které řeší maximálně samomluvou. Občas udělají taky nějakou blbost, takže vědí že chybují i ti druzí.

Piráti na silnici denně obtěžují hlavně nerváky, kteří by nejraději byli na silnici sami, což nejde, takže jim překáží každý kdo jede jinak - pomaleji, nebo rychleji, nebo v drahém voze.

0 0
možnosti
PP

MightyFucker

26. 11. 2010 8:42
Pokuty

S tím že jsou lidi psychopati se toho moc dělat nedá... Myslím, že jediný co na lidi funguje je když jim někdo sáhne na peníze... Určitě je potřeba stanovit pokutu podle možností viníka, aby opravdu každýho bolela a to hodně... ;-)

0 0
možnosti
KL

vver440 multikulturní inženýr

26. 11. 2010 8:33
karma

rudo, jen tak dálR^R^R^

0 0
možnosti
PN

viglib

26. 11. 2010 8:33
Tvrde tresty

jsou jediny zpusob, jak lidi odradit od neceho, co bezne delaji. A je jedno, jestli je to agresivita na silnici nebo neco jineho.

Zabaveni auta, zakaz rizeni, vysoke pokuty. A porad nemuzu prijit na to, proc vetsinu nejvetsich prasaren delaji ridici v drazsich autech. Kdyz pominu dodavky ;) Jeden by rekl, ze uspech v kariere dovede cloveka do stavu vetsi dusevni pohody, ale zda se, ze ceska neomalenost asi s uspecnosti jedince nema nic spolecneho.

0 0
možnosti
PL

Karotak

26. 11. 2010 8:40
Re: Tvrde tresty

R^ nejen ty tresty ale i aparat co je bude vymahat .... trestu mame dost, ale nikde neni nikdo kdo by je praktikoval ....

p. Lacina jako odsouzeny je jen spickou ledovce :-/

0 0
možnosti
SPTZ

Si0 po třetím zákazu

26. 11. 2010 8:28
Agresivita řidičů stoupá už minimálně 20 let,

jenže teď jsme se teprve probudili z apatie a sklízíme to, co jsme už dávno opomenuli.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

30. 11. 2010 17:09
Re: Agresivita řidičů stoupá už minimálně 20 let,

On stoupá hlavně počet aut na silnicích.  "Agresivita" pak stoupá úměrně hustotě provozu a počtu stressujících situací.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon