Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

habr

25. 11. 2010 23:53
Není za agresivitou také stav společnosti? Tedy začít u sebe

Ono popravdě, kdo v dnešní době není pěkně nakrknutý. V těle se hromadí zloba vyvolávána postoji a chováním politiků, ekonomickou nejistotou (i ten co má dnes hodně podvědomně tuší, že to nemusí být večně) , vírou v nevymahotelnost práva či jeho zdlouhavé dovolování apod.

Hledat to v policistech, autoškolách je jednoduché. Vník je lehce popsatelný, hon může začít.

Ale co se začít dívat sami na sebe. Kolikrát jsme tak naštvaní, ... .  A potom když cítíme tu moc za volantem silnějšího auta, emoce si vybijeme na každém slabším co se nám připletl "do rány".

0 0
možnosti

Hufo

25. 11. 2010 23:49
nic, dokud se média nezaměří na všechny řidiče

ne jenom na ty co jedou rychle. jenže říct nahlas, že i pomalu jedoucí řidič může být čuně se nesmí, páč by naštvali většinu čtenářů, protože si většina myslí, že jezdí bezpečně a pomalu. naopak, média svojí jednostraností pomáhají blázinci na silnici.

na jednu stranu se agresivitě nedivím. jak se říká, 100x nic umořilo i osla. kdo vyjede o víkend, tak to nepochopí, ten vám řekne, jednou vás to nezabije, když někdo jede divně. ale kdo jezdí denně, tak to jednou má třeba víckrát za den. takže přiznávám, začínám být agresivní. už mě umořuje nepoužívání blinkrů, na některých křižovatkách na to minimálně třetina lidí peče. a vím že se nic nezmění, páč ti "sklerotici" jezdí pod limit, takže jsou podle médií a policie bezpeční. už mě umořuje na dálnici jezdění vlevo, i když pravý je prázdný. a nic se nezmění. už mě umořují u nás cyklisti bez světel i odrazek. nic se nezmění, cyklista je přece ohrožený druh, na ten se nešahá. a takhle bych tu mohl napsat celý článek.

0 0
možnosti
HP

Hroznej puberťák

26. 11. 2010 0:14
Re: nic, dokud se média nezaměří na všechny řidiče

Jestli ti vaděj cyklisti, tak to do zahraničí směrem na západ radši nelez, protože tam je cyklista skutečným pánem, a když jej velmi uctivě neobjedeš, i když prasí sebevíc, máš velký problém. Až pojedeš ve Francii do průsmyku 20 minut krokem za skupinkou, kde jedou 3 vedle sebe a v zatáčkách nebudeš mít šanci je předjet, vzpomeň si. A nezkoušej na ně zatroubit, nebo se vrátíš bez auta a na vozejčku. A co se svícení týče, tam nesvítěj ani auta v 10 večer, natož cyklisti. Itálie dtto.

0 0
možnosti
HP

Hroznej puberťák

25. 11. 2010 22:33
Co s ní?

Inu, když policajti místo toho, aby řešili ty závažné věci jako vytlačování, najíždění na zadek, předjíždění v nebezpečných místech před horizontem a zatáčkami, jen buzerují a vytvářejí pasti na vybrání co nejvíce pokut za nesmysly, tak to pak vypadá takhle. Kolikrát jste viděli policajty měřit rychlost na místech, kde to má skutečně opodstatnění? Mockrát ne, to by se totiž málo vybralo, že. Jo, kamarád třeba jednou dostal pokutu za překročení 30 před školou - jenže o prázdninách v 11 večer. V tom opěvovaném Německu by takovou sviňárnu nedělali, tam ty třicítky o prázdninách dokonce překrejvaj. Zato v tom Německu pořádně olepěj vyblikávání či lepení se na zadek. Tohle, plus masově rozšířené úplatkářství a klientelismus, to stojí za tím, jak to tu na silnicích vypadá. Oni i ti Němci, když přejedou sem, většinou začnou prasit, jestli jste si náhodou nevšimli, takže cancalové o jakési "národní povaze" jsou hodně mimo mísu.

0 0
možnosti
KS

Equus

25. 11. 2010 23:18
Re: Co s ní?

I kdyby se všichni dopraváci postavili k silnici a snažili by se obsadit úplně všechny silnice, stáli by zhruba na každém sedmdesátém kilometru. A co tam? Aby fungoval policajt na silnici, musel by sedět v každém autě. Všichni známe ty situace, kdy se v noci u krajnice rozsvítí odrazky na policejním autě, šílenec dupe na brzdu a hned za hlídkou zase zrychluje. A ještě si dávají echo do rádií (tady agent Mirek, žabičky jsou u Prostějova a grilujou, tak pozor, ať jim nedáváte peníze do chřtánu! O kilometr dál si hraje moje dítě, tak ho radši přejeďte.)

0 0
možnosti
OK

999

25. 11. 2010 22:09
Jen si přihříváte pověst, autore.

Agresivita řidičů "stoupá" asi jako stoupá agresivita psů. Vždycky když se něco stane, vypukne mediální smršť zadaným směrem. Jestli agresivity na silnicích přibývá nebo ne nevíme, protože to nikdo nikdy exaktně nezjiš´toval - bylo by to ostatně velmi těžko řešitelné. Ale ono stačí, aby se o tom psalo, a pak to "stoupá".

V Brně na Petrově "se"  vesele okrádalo hluboko v sedmdesátých letech, ale nikde ve zprávách o tom nebylo ani slovo. Ale "dneska" aby se jeden bál vlézt sám do parku, že?

V mé rodné vesnici, když jsem byl středoškolák (což je dávno), zastřelil jistý voják dva sousedy. Komunistická moc to ututlala. Ale "dneska" aby se člověk bál vzít stopaře. Tehdy ne. Dneska. Mou spolužačku na stopu jeden řidič zabil, a studenta z vedlejší třídy zabilo auto když jel do školy na kole. Ale teprve dneska agresivita řidičů stoupá.

Jediný objektivní údaj, který spolehlivě máme, je počet aktivních řidičů a jejich vozidel tehdy a "dneska".

0 0
možnosti
PH

Petr Hlaváček

25. 11. 2010 23:00
Re: Jen si přihříváte pověst, autore.

R^

Toto je jeden z nejvystiznejsich prispevku na toto tema, ktere jsem cetl.

0 0
možnosti
N

netbooster

25. 11. 2010 21:38
Problém

je ve dvou věcech:

1) Po silnicích se pohybuje až příliš jedinců, kteří řídit neumí, nenaučili se to a nikdy nenaučí. Řidičský průkaz není právo, je to výsada, licence, a u ní jako takové by nemělo být vydání pouhou "formalitou".

2) Psychotesty jsou pořádným šlápnutím vedle - podle psychotestů by Lacina řidičák , soudě dle citací v médiích, s největší pravděpodobností dostal, zatímco mnoho dalších, kteří nikdy neměli nehodu ani přestupek, by se k řidičáku nedostalo. To je prostě fakt, který není z mé hlavy, ale z hlavy povolaných odborníků.

Jsem přesvědčen, že naprostým základním minimem pro bezpečnost na silnicích by bylo pravidelné přezkušování držitelů řidičáků včetně jízd, dejme tomu každé 3 roky. Neuděláš = odevzdej, zaplatíš si kurs v autoškole a složíš závěrečnou zkoušku, pak dostaneš řidičák zpátky. Vím, poměrně drsné a technicky a finančně náročné řešení, ale myslím, že by lecčemu mohlo pomoci.

0 0
možnosti
OB

oldbeat

25. 11. 2010 21:19
Agresivita na silnicích jde na vrub policie ČR

On tedy boss dopravní policie tvrdí, že dění na silnicích mají na svědomí autoškoly, které prý špatně učí.

Já to vidím, že další výchovu řidičů policie nedělá a tam, kde není přítomen zákon nastupuje zákon násilí a lynče.

Proč má vlastně policie vychovávat řidiče? Protože na silnicích musí vládnout polovojenský režim a řidiči se musí bát, až budou v zadeli štípat osmičku drát! Pokud ne, tak dělají blbiny. Policajt musí být na každé rohu a pak si frajeři dají pokoj.

Krásně je to vidět na cestách např. v Německu. Dá se říci, že tam je co Čech to kavalír silnic, ale po přejezdu můstku na hraničním potoce na Rozvadově se odmávne tajný závod. A v tom závodě se smí všechno, protože policie na silnicích na rozdíl od Bavorska není. A když už policie někoho přichytí, tak to je známej známýho a zase nic.

Zásadní chybou je, že do práce policie kecá kde kdo. Kdekterý více, či méně významný politik a na všech úrovních, obcí počínaje.

0 0
možnosti
ZK

SID09

25. 11. 2010 21:27
Re: Agresivita na silnicích jde na vrub policie ČR

Blábolíte nesmysly. !! Běžte se umýt studenou vodou.!! Jezdí se všude stejně. Až odjezdíte nějakou stovku tisíc km u ná, nějakou v Německu, další Itálii, ........ tak pochopíte, že velký rozdíly nejsou nikde. Jen někteří naši chytrolíni se potřebují neustále zviditelňovat svým poučováním  .......... Konec konců taková provolávání " jediných spravedlivích " konali i při procesech s Horákovou, odsuzování politických emigrantů, kulaků ........ !!:-P!!

0 0
možnosti
JV

c12

25. 11. 2010 20:55
Exemplární tresty jsou k ničemu

Tak se nám všichni odpovědní plácají po ramenou, jaký udělali velký preventivní krok, když dali Lacinovi 5 let za zkratové jednání. Prý si mají všichni uvědomit, že když pojedete agresivně, skončíte ve vězení. Bohužel policajti budou dál zašitý na odpočívadlech u benzínek a mekáčů, kde sem tam z nudy někomu zkontrolují lékarničku a dají mu fouknout, protože to se teď musí vždy. Pokud tedy pojedete jako prase, ale nikoho nevytlačíte ze silnice a nenatočí Vás při tom kamera, nic Vám nehrozí. Jestli nechcete mít na dálnici opletačky z policií, natankujte než na dálnici najedete, pak se dálničním policajtům se zárukou vyhnete.

0 0
možnosti
B

benito.juarez

25. 11. 2010 21:07
Re: Exemplární tresty jsou k ničemu

To bys ovšem musel mít minimálně na každém kilometru policajta. Když tak jezdím po světě, většinou potkávám policajty asi stejně často jako u nás. Přesto se tam jezdí mnohem slušněji. Takže tím to asi nebude.

0 0
možnosti
KE

Karel Endler

25. 11. 2010 20:19
Když ona policie

jen kontroluje automatické radary... Sem tam je na silnici hlídka, ale nikdy ne tam, kde se něco nebezpečného děje nejčastěji.

Vrah Lacina už před svým pokusem o dvojnásobnou vraždy na Mazdu, předjíždějící levým pruhem kamiony, najížděl a blikal. V Německu by už jen za to dostal hodně bolestivou pokutu.

Nejpodivnější je, že se v diskusích najdou "lidé", kteří je obhajují a vinu svalují na řidičku Mazdy, protože se mu prý pletla do cesty. Tak těmto bych dal zopakovat autoškolu a až do úspěšného zakončení bych jim zabavil řidičáky. Zákon totiž jasně stanoví, že na dvoupruhové silnici se jezdí v pravém pruhu, levý slouží k předjíždění. Nikde se ale nepíše, že by pravým pruhem mohl kdokoli jet trvale a vysokou rychlostí a ohrožovat tak ostatní. Přesto je takovýchto umělců na českých dálnicích nejméně pětina ze všech řidičů. Kdy ovšem byl někdo za tento způsob jízdy pokutován? Asi nikdy...

0 0
možnosti
JV

c12

25. 11. 2010 20:29
Re: Když ona policie

Lacina není vrah, jeho úmylem nebylo zabít a nesouhlasím se soudem, že byl prokázán úmysl.

Úplně s Vámi souhlasím, že policejní hlídky jsou vždy tam, kde nechrání ale buzerují. Pokud by policie kromě rychlé jízdy pokutovala především nebezpečný způsob jízdy (nedostatečný odstup, předjíždění v právo, najíždění a blikání) pak by bylo zase o chlup bezpečněji.

0 0
možnosti
ZK

SID09

25. 11. 2010 20:14
To je ale kydů...

Jezdím po cestách už skoro 50 let a jen občas se najde nějaký osel - a to všude - v Německu, Itálii, ......... i  u nás - a pak příjde nějaký chytrolín a začne účelově zevšeobecňovat svoje subjektivní pocity a dělat ze sebe světce a z jiných hříšníky.

Když někdo pospíchá - klidně mu uhnu. Příště zase uhne on mně, když budu potřebovat. Právě tento nedostatek ohleduplnosti je u vás zřejmý a místo toho tady strašíte stupidními psychotesty.........  a jinými nesmysly.!!!!!!

0 0
možnosti
JV

c12

25. 11. 2010 20:18
Re: To je ale kydů...

Souhlasím. Taky je třeba rozlišit rychlou jízdu od jízdy agresivní. To že spěchám a jedu rychle ještě nemusí znamenat, že jedu jako prase a naopak.

0 0
možnosti
JV

c12

25. 11. 2010 19:53
Policie

Spatřuji problém agresivních řidičů mimo jiné v absenci policie. Jasně, že každý by měl začít u sebe, řídit se předpisy a podobné žvásty. Víme, že nemalá část lidí se zkrátka předpisy neřídí. Pak by měla nastoupit policie a dodržování předpisů kontrolovat. Policie, kromě toho, že je neviditelná, si usnadňuje práci. Dostala nová auta, včetně rychlých Passatů a jediné k čemu je používá je chytání řidičů za rychlou jízdu. Neobhajuji rychlou jízdu, ale mám za to, že pokud někdo jede 150 km/h a jede neagresivně, dodržuje bezpečné rozestupy, pak je méně nebezpečný než řidič, který sice nepřekračuje povolenou rychlost, avšak jeho způsob jizdy je nesprávný a agresivní. Myškuje, lepí se na ostatní auta, předjíždí zprava, objíždí kolonu odstavným pruhem, zbytečně nadměrně zrychluje a brzdí. Přestože má policie dostatek prostředků k postihování takových přestupků, nikdo je neřeší. Agresivní jízda je v Čechách za tiché podpory policie v módě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon