Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

juggler

15. 12. 2010 8:19
hm .....

pekny clanek bohuzel stale zijeme v dobe kdy oteze budoucnosti pevne svira delnicka ruka takhle napsane to zni docela vtipne jenze realita je mnohem drsnejsi a smutna

0 0
možnosti
OF

otec Fouras

14. 12. 2010 20:43
dříč Planecký se zlobí

0 0
možnosti
L

lrklo

14. 12. 2010 17:19
Pravice má váženého psychiatra prof. Hoschla

a když hledím na Vaši fotku a článek chtělo by to u něj návštěvu. Snad Vás těch 30?- Kč nezabije.:-)

0 0
možnosti
JB

jekkal

14. 12. 2010 15:15
Jde

o velmi inteligentní článek a autor je génius (třeba za to dostanu pochvalu a body, které po slušné kritice vzali)

0 0
možnosti
V

vhelsing

14. 12. 2010 14:37
Vam bych dal pane Polanecky

tak mesic na prepazce na krajskem soude...Aby jste videl realitu...

Ano je spousta uredniku hrejici se na sve zidli a berou za nic hodne...

Ale je i dost uredniku,kteri to nemaj tak ruzove,jak pisete. Navic...ano na praci pro par lidi je vicero uredniku...ale treba na takovem soude je to diky negramostnosti prave soukrome sfery,ktera neumi vyplnit radne za co je zodpovedna...takze urednik ma pridelanou praci a musi opravovat...

Sam delam danove poradenstvi a reknu vam,kdyz jsem u nekterych soukromniku videl priznani...tak jsem si rikal,ze ten clovek nema ani snad zakladku,protoze neumi cist. Kdyby lide nezanedbavali sve povinnosti, tak by te prace bylo mnohem mene.

0 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

14. 12. 2010 15:04
Re: Vam bych dal pane Polanecky

No tak nevím.Já se k daňovému přiznání dostal jen jednou,při společném zdanění manželů.Mám i tu  základní školu ale ten mnohostránkový dokument jsem nebyl schopen z voleje vyplnit /idealisticky jsem si myslel,že to bude 1 stránka A4/.Dal jsem to se všema potvrzeníma odbornici na daně,pro obyčejného smrtelníka to není.

0 0
možnosti
VK

Pražák

14. 12. 2010 11:58
Narodil se nový marxista - Ruda Polanecký

"Úředníci jsou placeni z daní, které státu odvádíme my všichni.“ Zajímavá věta, Rudo. Vycházíte ze základní teze marxistické teorie ekonomiky, která rozlišuje materiální ZÁKLADNU (výroba zboží a výrobních prostředků) od NADSTAVBY (kultura, služby, atd.). A také jí obhajujete další marxistický zákon, a sice, že občané se dělí na dělníky, rolníky a pracující inteligenci. Dělníci vyrábějí, zemědělci dojí - nu, a ta pracující inteligence, to je ten zbytek alias nadstavba: herci, umělci, advokáti, soudci, novináři, lékaři, učitelé i úředníci. To jsou ti potenciální parazité, kteří by bez dřiny dělníků a rolníků pomřeli hlady. Takže – jak správně marxisticky zdůrazňujete – ať jsou rádi, že je živíme, a o nějakých mzdách se já – Ruda Polanecký – s nimi nebudu bavit. Oba marxistické zákony – ten o upřednostňování základny nad nadstavbou a zákon o dělnících, rolnících a pracující inteligenci - mi dávají za pravdu.

Dlouho jsem se tak nenasmál, že zrovna Vy se k nim hlásíte.

0 0
možnosti
VK

Pražák

14. 12. 2010 11:58
Re: Narodil se nový marxista - Ruda Polanecký

Pokračování:

Pro ostatní, co přece jen uvažují rozumně: Základní heslo Nečasovy vlády je „Rozděl a panuj!“ Respetive: Rozešvi a panuj! - A tak se poštvou studenti proti důchodcům, zaměstnanci proti úředníkům, pacienti proti lékařům, děti proti učitelům, zaměstnaní proti těm bez práce, zdraví proti nemocným, tuzemci proti gastarbeitům, bílí proti opáleným, šetřílci (bankéři) proti rozhazovačům (všichni ostatní), občané proti Bruselu, atd. A ono to Nečasovi prochází, a jak! Otázka ovšem je, jak dlouho.

0 0
možnosti
V

vsamotar

14. 12. 2010 9:05
Není úředník jako úředník

Rozhodně bych neřekl, že všichni úředníci berou 25 tisíc hrubého. Je to jako u běžných obyvatel. Na průměr tři čtvrtiny z nich nedosáhnou. Průměr zvyšuují zejména davy různých "odborných poradců" a "správců", které nikdy nikdo na úřadě ani neviděl.

Druhým problémem je hodnocení výkonnosti. Jde totiž o to, že vyšší úředníci se na svá místa dostávají nikoliv svojí kvalifikací, ale vesměs politickou proteckí. Jejich hodnocení svých podřízených pak je odvislé dost často od servilnosti podřízených, nikoliv od jejich opravdového výkonu. Ten je bohužel objektivně relativně těžko měřitelný. Možná by se dal měřit podle vyřízených žádostí či formulářů, ale těžko říct, zda je počet vyřízených formulářů vypovídající. Některé případy jsou bezproblémové, ale stačí jeden problémový a zaseknete se na něm dobu.

Problém není tak jednoduchý a černobílý, jak ho vidí propagandisté jednotlivých politických táborů.

0 0
možnosti
JG

gregorika

14. 12. 2010 9:52
Re: Není úředník jako úředník

Ano. Tohle znám. Tři úředníci v kanceláři. Agenda rozdělena podle příjmení. Já jsem měl A-K cca 60%. Kolegyně L-T cca 35% a nejdéle sloužící T-Z čili asi zbylých 15%. Platově to bylo přesně naopak. Nejdelé sloužící 12 třída 8 platový stupeň, kolegyně 6 platový stupeň a já 2. Koho ještě láká práce úředníka? Raději jsem se začal živit rukama. Dneska mám plat trojnásobný.R^

0 0
možnosti
LR

route78

14. 12. 2010 6:09
Rudolf Polanecký : nebezpečný extremista

Existuje levicová lůza a pravicová lůza. Obě jsou pro tuto zemi nebezpečné. Vy patříte do druhé skupiny.

0 0
možnosti
T

tromi8

14. 12. 2010 9:44
Re: Rudolf Polanecký : nebezpečný extremista

R^

0 0
možnosti
V

veskawesi

13. 12. 2010 21:01
Ta pocitejme

deset milionu obyvatel, maximalne 5 milionu vydelecne cinnych, a na to 650 000 statnich zamestnancu.

To je skoro tolik, jako invalidnich duchodcu (500 000) duchodcu je asi 2 000 000

Ja vam povim, mame toho na hrbu docela dost

To cele zivi mensina!!! populace. Mene nez 4,5 milionu lidi.

 

0 0
možnosti
RS

Rudla01

14. 12. 2010 16:56
Re: Ta pocitejme

A uvědomujete si, že mezi státní zaměstnance patří např. uklízečka nebo kuchařka na ZŠ, obsluha prádelny v nemocnicích, personál v nemocnicích, hasiči, všechny složky policie, horská služba...atd.

0 0
možnosti
JM

janacz

13. 12. 2010 12:07
Jací úředníci?

Na úřadě jsem vždycky potkala jen Úřednice. Tyto jednají s lidmi  nemají dobré platy, zatím co Úředníci jsou tvorové neznámí na těch teplých židlích, aspoň to tak vypadá. :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon