Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

27. 1. 2011 13:50
ano, přesně jako v tom vtipu

Jak jistý muž nabídl dámě,že jí dá milion když se s ním vyspí.Dáma po dlouhém rozmyšlení stydlivě souhlasila. A co takhle za stovku?No dovolte,vykřikla dáma,copak jsem nějaká poběhlice?To už jsme si snad vyjasnili předem,děl pán..

Ano,to už jsme si vyjasnili předem,vloni kdy vláda porušila sociální smír.Snížila platy státním zaměstnancům,zavedla takzvaně povodňovou daň,50%ní daň na stavební spoření, a mnoho dalšího.

Teď už je to jen na ní,aby uřídila případné protesty.Snad někteří na chvíli uvěřili,pod vlivem Kalouskovy složenky,že je třeba šetřit, a to zrovna na nich, zatímco na skutečném šetření ve zbytnělém státním aparátu a skutečný boj proti korupci  je času dost.

Jiní se naopak ptají,proč se má šetřit zrovna na nich a proč zrovna oni mají dostávat za svou práci jen část toho,kolik se platí v civilizovaném světě.Po odborářích přišli doktoři,po těch přijdou třeba policisté,zmínění popeláři protestující a bouřící se občané.Jak končil ten vtip? To už jsme si snad vyjasnili předem

0 0
možnosti
F

Falewick

27. 1. 2011 13:43
vážený pane profesore...

Stávkokazecká propaganda idnes o hrozícím vězení odcházejícím lékařům a o chudácích umírajících dětech spolehlivě identifikuje to stádovité, závistivé, falešně moralistické a manipulovatelné dno společnosti. Začne okamžitě křičet "vydírání" a bránit kojence vlastním tělem (do včera ani pes neštěk, akorát ti hnusní lékaři se o ně starali).

.

Tenhle článek je jenom artikulovanější verze rozhovorů na zastávkách MHD. "Voni ty dochtoři si taky jezděj černejma Superbama jak ty menežeři co jsou pitáti, víte paninko? A voni vražděj děti a vydíraji nás že prej exodujeme to jako že umřem. Jenom ať si dou, dyť támle Maruš zelinářka má taky málo a taky musela na učilišti studovat a má tu vodpovědnost za květák! A bůček zase zdražil a to je taky neetycký!"

.

Na platy lékařů bylo poukazováno dvacet let a každá vláda slibovala řešení. Myslíte, že lékaři mají ze svých výpovědí zvrácenou radost? Obětují svůj plat a mnoho jich odchází do zahraničí, od přátel a rodiny.

0 0
možnosti
FK

František Kolejka

27. 1. 2011 13:51
Re: vážený pane profesore...

Falewicku víte, že vybočujete z řady? Víte, že odmítáte a vysmíváte se "stádovému" chování masy. Víte, že za používání svého vlastního rozumu a názoru budete u této většiny odsuzován? Proto mně nezbývá "říci" než, odvaha s inteligencí se kloubí! Pěkné!:-)R^!!

0 0
možnosti
J

jarno3

27. 1. 2011 13:36
Mnoho povyku pro nic.

Až budete příště moralizovat, pane Polanecký, pak prosím uvádějte skutečné argumenty. Jinak je to jen hloupoučké brnkání na city. Doktoři přece jen předvedli, jak v praxi funguje syrový kapitalismus. Nic víc, nic míň. Pokud je pro vás a vám podobné jejich povolání najednou posláním- kde stojí psáno, že poslání nemá být patřičně ohodnoceno? A cenu přece, jak dobře víte, určuje trh práce. Nemáš na zaplacení odborníka- jdu jinam, kde mně zaplatí. Takto se chovají všechny profese. A morálku sem netahejte, tolik hlupáků už v téhle zemi není. Vaše strašáky sníženou podporou v nezaměstnanosti jsou milý pane opět liché. Ano- platí od 1.1. letošního roku.  Na doktory, co to stihli k 31.12.2010 se to nevztahuje, s tím nic nenaděláte. Proč myslíte, že tak fofrovali? A ještě k těm platům: měl byste dodat, že vaše tvrzení platí jen pro dělný lid. Páni manageři už německé platy dávno mají. Pokud patříte k nim, tak si se svým nadprůměrným platem lékařskou péči snadno zaplatíte. Tak proč ten povyk?

0 0
možnosti
FK

František Kolejka

27. 1. 2011 13:39
Re: Mnoho povyku pro nic.

Napsat seriozní článek je velice těžké a každý to nedokáže.:-)

0 0
možnosti
VH

cvlad

27. 1. 2011 13:34
Hezky napsaný článek.

R^

0 0
možnosti
Í

í-mejlka

27. 1. 2011 13:29
Jak to tedy bude?

Takže - lékaři skončí pracovní poměr podle data výpovědi. Novou práci mít nebude a půjde se zaregistrovat na pracovní úřad. A tam mu řeknou - Ale podívejme se, to je náhodička! Naše nemocnice zrovna hledá lékaře! - Takže: 1/ půjde se přeptat, jestli by nemohl za nástupní plat dostat své staré místo? nebo 2/ tu práci oodmítne a zůstane bez podpory?

0 0
možnosti
BP

boris.pouzar

27. 1. 2011 13:36
Re: Jak to tedy bude?

teď jste na to kápnul - honem utíkejte za Hegerem a poraďte mu to,myslím že se to okamžitě vyřeší.Že mě to sakra nenapadlo ... Jak prosté milý Watsone 

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

27. 1. 2011 13:28
jedině netuším, proč by nějký felčar po výpovědi

měl dostávat podporu? přece volná místa v oboru budou a pokud je nepřijme tak snad na podporu nebude mít nárok? nebo jsou jako cigáni a  vyřvou si socálku ?

0 0
možnosti
Í

í-mejlka

27. 1. 2011 13:31
Re: jedině netuším, proč by nějký felčar po výpovědi

Omeškala jsem se za Vámi o jednu minutu, ale myslíme to oba stejně. :-)

0 0
možnosti

mluvčím sám sobě

27. 1. 2011 13:23
poslala bych 3 karmy

kdyby to šlo, tak aspoň jednu pořádnou R^, Jana Šimonová

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

27. 1. 2011 13:24
Re: poslala bych 3 karmy

:-)

0 0
možnosti
B

Bobrufka

27. 1. 2011 13:16
Obrovská karma

Jak si můžou vzít na svědomí těhotné ženy a novorozence ;-O to už je příliš

0 0
možnosti
D

duhacenzor

27. 1. 2011 13:26
Re: Obrovská karma

LOK organisuje stávky doktorů kdykoliv není u moci ČSSD a samozřejmě vždy ve stylu slavné věty zakladatele LOKu Ratha, stávka lékařů musí pacienty bolet (tehdy chtěli 200 Kč za návštěvu).

A vzali si jako rukojmí naše ženy a děti, OK, jsou silní, ale: nesmíme jim to zapomenout. NIKDY NESMÍ BÝT TENTO KROK LÉKAŘÜ ZAPOMENUT!!! Přijde čas, kdy nás budou potřebovat, tehdy se jim za naše děti vzaté jako rukojmí pomstíme.

0 0
možnosti
FK

František Kolejka

27. 1. 2011 13:14
Polanecký mluvte za sebe.

Citace z článku: Lékaři si vzali celý národ jako rukojmí. ....... Mě ne autore. Já rukojmím lékařů nejsem a ani se jím být necítím. Tak prosím za mě nemluvte. Ode mě na to nemáte mandát!:-/!!

0 0
možnosti
B

Bobrufka

27. 1. 2011 13:16
Re: Polanecký mluvte za sebe.

psychiatři nepodali výpovědi? :-P

0 0
možnosti
PS

Petr-007

27. 1. 2011 13:13
Já stále nechápu proč je na lékařské fakulty takový nával

když, mají lékaři tak "mizerné" platy. Podle mě jsou ti studenti hloupí, že jdou studovat něco, kde si nevydělají dostatek peněz nebo to s platy lékařů nebude tak špatné jak tvrdí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon