Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJ

Tomáš Jasný

4. 2. 2011 15:46
Hezký článek

Vtipně a pravdivě napsáno :-)R^

0 0
možnosti
VP

vzdor zrušení účtu nejsem ovcí

3. 2. 2011 20:21
Rudo, proč pořád pláčeš?

Ve vládě máš ODS, na Hradě Klause -- tak si přece představuješ ráj na Zemi, ne?

0 0
možnosti
OH

Lanolin

3. 2. 2011 21:16
Re: Rudo, proč pořád pláčeš?

A proč vy máte stále neodolatelnou touhu číst ho a rozčilovat se u toho?

0 0
možnosti
KB

naruzichapodnebesy

3. 2. 2011 7:25
Díky moc za projasněné ráno :-)

;-DR^R^R^

0 0
možnosti
PNAPMP

posledni nick a pak me polibte

3. 2. 2011 7:11
nikdo nema u nas penize jako v Nemecku

tak proc dokturci? Protoze muzou lepe vydirat? Zdravi lidi je dobry kseft? Hnus!

Poslete tu bandu ufnukanych vyderacu k certu i s temi sockomancskymi parazity v odborech!

0 0
možnosti
BP

pavelthelong

5. 2. 2011 9:21
Re: nikdo nema u nas penize jako v Nemecku

hmmm, tak pan premier Topolanek bral dle tabulek hrubeho + příspěvky 520.000,- Angela Merkel ma pouhých 17.000 eur

0 0
možnosti
B

bakules

3. 2. 2011 7:01
v každé nemocnici se s účastníků akce DO

sestaví akční výbory a ty zvolí místního komisaře.

0 0
možnosti
V

vskiper

6. 2. 2011 14:56
Re: v každé nemocnici se s účastníků akce DO

a sestry budou spolecne :-P

0 0
možnosti
P

philipe

2. 2. 2011 2:08
Pane autore, ...pokračování

zdejším zdravotnickém systému nemyslitelný a nepřípustný. Podle statistik v DÄB (Deutsches Ärzteblatt) pracují něm. lékaři v průměru cca 280 hod./měs., Bereitschaftdienst (pohotovost) nepočítaje. Přesčasy se ve státních a komunálních nemocnicích ( asi 90 % všech hospitálů) normálně neproplácí náhradní volno k vyřízení neodkladných osobních záležitostí dle situace v té, které klinice je ale možné. Vámi uvedená prac. doba 500 hod./měs. je jistě satirická nadsázka. O všeobecném nedostatku lékařů v BRD se zde nikdo nezmiňuje, jedná se spíše o t.zv. Engpass-y v určitých oborech ale i ty jsou v podstatě zanedbatelné, protože se kompenzují přesčasy, většinou neplacenými, jak jsem uvedl. Samozřejmě zde nebude nikdo bránit čs. lékařům pracovat v rámci krátkodobých "Dienstvertrag"-ů tam, kde tyto Engpassy existují. Předpokladem je však dokonalá znalost němčiny, dobré reference a odbornost. Otevřená náruč ??? Nástupní platy cca 2.500 až 3.200 Euro (i více) podle profese a prokázané zkušenosti.

0 0
možnosti
BP

pavelthelong

4. 2. 2011 19:08
Re: Pane autore, ...pokračování

jako lékař pracující 9. rok v SRN musím téměř se všemi informace nesouhlasit. Základní nesouhlas s nástupním platem - ve většině případů je odvozen z tarifů třeba Marburger Bundu http://www.marburger-bund.de/marburgerbund/bundesverband/unsere_themen/tarifpolitik/tarifvertraege.php. Samozřejmě jsou uvedeny jako hrubá mzda. Čistá mzda činí podle zdanění v nejhorším případě Steuerklasse I zhruba 52% hrubé mzdy. Lékaři univerzitních klinik mají platy zhruba o 600 eur vyšší. Odbornost bez platné atestace v Německu nehraje při stanovení platu žádnou roli-pouze je-li německou lékařskou komorou uznána atestace (takového kolegu jsem ale nikdy nepotkal)  Jazykové schopnosti jsou sice před nástupem testovány, nicméně jenom málokoho nevezmou (absolutní nedostatek lékařů)

0 0
možnosti
P

philipe

2. 2. 2011 1:33
Pane autore, ...

nehodlám zde komentovat ty diskuze o čs. lékařích, bylo jich napsáno více než je pro normálního člověka únosné a skoro všechny byly absurdní, některé z nich nedůstojné pro kulturu vyjadřování. Také Vám nebudu brát Váš názor o čs. lékařích, nejsem dostatečně informovaný o tí celkem nechutné záležitosti. Ale co se týká německého zdravotnictví nemáte pravdu. V Německu na čs. lékaře nikdo nečekal a už vůbec ne s otevřenou náručí. Pokud je mi známo, nezmínila se Angela Merkel v jejích četných projevech ani slovem o čs. lékařích a Horst Seehofer, bayerischer Ministerpräsident und CSU-Vorsitzender je spíše proslaven svým antičeským smýšlením než přátelským postojem k Čechům. Němečtí lékaři sice na přechodnou, krátkou dobu odchází do USA, Švýcarska nebo Skandinávie ale jen jako jednotlivci, přičemž finační důvody hrají nepodstatnou roli. Spíše výhodnější pracovní podmínky a lepší možnost nabytí požedované kvalifikace. Organizovaný odchod lékařů z jakýchkoli důvodů je nejen neetický ale ve ...

0 0
možnosti
KM

kalifkaca

2. 2. 2011 13:17
Re: Pane autore, ...

Myslím, že v tom Německu žiteje už příliš dlouho a nakazil jste se jejich příslovečným smyslem pro humor, že? Někde si najděte význam slova "ironie"

0 0
možnosti
U-LVM

Urb - Ledorubom v Meksike

1. 2. 2011 13:49
Požaduji seznam všech zúčatněných doktorů na DO

Nesnesu pocit, že by se mě měl některý z nich dotýkat. Nemám k nim důvěru, nedá se věřit, že lék jimi určený by mě léčil a ne jen plnil konta jeho výrobce.

0 0
možnosti
JR

rindt

1. 2. 2011 14:17
Re: Požaduji seznam všech zúčatněných doktorů na DO

Tak požadovat můžeš...;-)

0 0
možnosti
J

jirkan01

31. 1. 2011 23:37
Když si představím,

že přijdu do nemocnice a potkám pana doktora  Engele, kromě opravdu vážného akutního stavu bych utíkal pryč. Tj. pokud by mě nedovezla záchranka v bezvědomí. Na něm je extrémě vidět, že my pacienti jsme mu někde hodně nízko pod kostrčí. Je, stejně jako jeho odboráři, zvyklý léčit jenom pacienty s obálkou v ruce. Doufám, že ty 2 slavné miliardy přijdou slušným lékařům a sestrám, ne těm pár vyděračům. Ještě jsem chtěl napsat něco pro ty trapné porodníky, co si myslej, že bez nich nebudou děti. Ale psát to nebudu, jenom drobnost, že  silnější zůstanou a zbytek máte na svědomí. Aspoň se nám vylepší genofond, nějak mi to připomíná eugeniku.

0 0
možnosti
JR

rindt

1. 2. 2011 14:19
Re: Když si představím,

Klidně uteč. A proč kromě opravdu vážného stavu, zbabělče?

0 0
možnosti
J

jsemj

31. 1. 2011 19:10
Neobjektivní a zaujatý článek

co kdybyste se poohlédl i po argumentech těch, kteří vám tak leží v žaludku ?

http://www.zdn.cz/denni-zpravy/komentare/kde-lezi-dostatek-penez-na-platy-zdravotniku-aniz-by-bylo-treba-jakkoliv-navysovat-polozky-statniho-rozpoctu-457482

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon