Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

MUDr. madqwert

16. 2. 2011 8:25
polanecky lze

zacinaji lekar ma uvazek 0,1 prestoze pracuje 10 hodin denne... pak se velice jednoduse dostane na hodinovou mzdu nizsi nez odpovida tarifu ;-D

PS: pokud si tento lekaru vydela za mesic 20 000, tak jeho prumerna mzda cini 200 000 ;-D

0 0
možnosti
TH

airwar

16. 2. 2011 8:36
Re: polanecky lze

Já znám dva začínající lékaře, lékařka bez atestace nastoupila na plný úvazek na ORL, základ 24 tisíc, do roka 27 tisíc, po atestaci 32 tisíc. Druhý případ lékař, opět bez atestace, nastoupil na ortopedii za 22 tisíc, po atestaci má přes 30 tisíc (podle jeho slov). Oba jsou lehce přes 30 let, oba případy z Brna. Takže pokud mladý lékař chce a není blbej dostane se i ke slušnému platovému ohodnocení.

0 0
možnosti
K

kybl

16. 2. 2011 8:12
90.leta

RUdlo napis neco o tomto:stamiliardové tunely modré zlodějské mafie Salzmann - Česká spořitelna, Soudek - Škodovka, sponzor Lájosz Bács, sponzor Radživ SInha, Pepa z Hong-Kongu a miliony v igelitové tašce, Václav Klaus - kuponová privatizace, Viktor Kožený - harvardské fondy, Ruml, Čermák - Helbig, mercedesy, Česká Lotynka, Česká námořní plavba, Procházka - IPB, Motoinvest - Tykač, CS Fondy, Kreditní banka ,Češka - Fond národního majetku, LTO, obrana - zakázky, padáky, švýcarské konto, privatizace Telecomu, Macek - "poradce" při privatizaci spořitelny, LIbor Novák - manažer ODS, Koukal - primátor Prahy, Mach - stadion Sparty, IZIP - poslanci ODS Cabrnoch a Ouzký, tunelování VZP, Vesecká, státní zastupitelství, Šrejber, Třinecké železárny, investiční fond Trend, Ludvík Otto, sponzoring ODS,

0 0
možnosti
JP

slavekp

16. 2. 2011 8:46
no, jednak vám nesedí

hodně těch příkladů na ta 90. léta, ale budiž. jen je škoda, že když už chcete tepat společenské nešvary, tak zapomínáte na vyváženost ..... tedy na jména jako je Kraus a kakao, Gross a igelitky, Svoboda, Kočka, ..... atd atd atd. neměl byste vidět jen modře nebo oranžově.

0 0
možnosti
PP

pokas

16. 2. 2011 8:08
Škoda, že ministr ustoupil

Situace je naprosto jednoduchá, stačí jen zdravý selský rozum. Souhlasím, že reformy jsou nutné, ale zásadně nesouhlasím s vyděračskou formou nátlaku. Takže: děkujeme, stejně neodejdete (až na vyjímky), kam byste šli??? Škoda, že ministr ustoupil, to by se nám jinak to zdravotnicví pěkně pročistilo... i když tady si odporuji, protože oni by stejně neodeši.

0 0
možnosti
IP

I-va

16. 2. 2011 8:41
Re: Škoda, že ministr ustoupil

R^

0 0
možnosti
BP

pavelthelong

16. 2. 2011 7:33
pan auto prechazi na slovnik nasich politiku

"lzi", "oblbovani berejnosti",  "nemoralni", "kapitulace". Nez zacnete psat o necem, cemu vubec enrozumite, zkuste se treba zorientovat v situaci okolo placeni prescasu. Dily tomu, ze CR vstoupila do EU, plati narizeni o prscasech i pro CR : maximalni doba (tusim) cini 400 prescasovych hodin / 1 ROK ! To ma lekar na klinice supem za 2 mesice vycerpano. Proto neexistuji zadne odborarske dohody a smlouvy a prescasy se vyplaceji jako odmeny-musite je odpracovat, ale nemate zadne pravni zaruky, ze za ne tu odmenu dostanete. Navic se nerespektuje dalsi narizeni EU o zakonem stanovenem odpocinku po pracovni dobe......Pokud by se narizeni EU melo uvest do praxe. je protreba zavest 3-smenny provoz a mit zhruba o 50% lekaru v nemocnicich vic.....co se tyce vyse zakladniho platu, je kolektivni vyjednavani se zamestnavatelem beznou praxi v cele zapadni Evrope, Je zajimave, ze kdyz stavkovala zachranka v UK, tak jste se nepodivoval style, jakym se podivujete nad konanim ceskych lekaru...howg

0 0
možnosti
BP

pavelthelong

16. 2. 2011 7:35
Re: pan auto prechazi na slovnik nasich politiku

sorry oprava nadpisu "pan autor":-/ omluvte prosim dalsi chyby-nestacil jsem provest korekturu, jeste jednou sorry

0 0
možnosti
AV

andilek10

16. 2. 2011 7:12
.............

Já říkám pořád, že neznám chudého doktora. Doktoři v našem městě nakupují jedno z nejdražších bydlení na trhu. Což o něčem svědčí.

0 0
možnosti
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

16. 2. 2011 2:39
Vás za to někdo platí

pane Polanecký?

Myslím pochopitelně za to psaní.

0 0
možnosti
ZM

Hawránek

16. 2. 2011 6:54
Re: Vás za to někdo platí

Určitě někdo z klubu jeho nadšených kejvalů.

0 0
možnosti
NŠP

Neznám špinavé peníze

16. 2. 2011 1:00
Tenhle článek

mi vyzní: 1. autor lékařům závidí platy 2. autor si nepřeje dohodu 3. autor je pravděpodobně ODS-ák. Takové destrukční myšlení je typické členům nebo sympatizantům té pseudopravicové strany.

0 0
možnosti
MP

Vrah

16. 2. 2011 2:36
Re: Tenhle článek

Asi jsme četli jiný článek. Jestliže z následujícího textu:

„Nevadí mi vysoké platy. Vše záleží na dohodě nebo kolektivním vyjednávání. Bylo by mi jedno i kdyby lékaři brali půl milionu měsíčně. Vadí mi vyděračský způsob, jakým odboráři své požadavky prosazují a že si za rukojmí berou ty, kterým mají pomáhat a klidně jsou ochotni kvůli penězům nechat lidi umírat.“

usuzujete na to, že autor lékařům závidí platy, pak nechápu logiku vašich myšlenek.

Stejně jako nechápu, o jaké „destrukční myšlení, typické pro ODS“ máte na mysli.

0 0
možnosti
K

kaktusak

16. 2. 2011 0:06
Tohle že má být pravicové smýšlení?

Vždyť vy jste zakuklený komunista! Doktoři se o sebe dovedli postarat, tak mají, ostatní se postarat nedovedli, tak nemají. Co dalšího na tom chcete řešit?

Povšimněme si, jak jednotlivé skupiny občanů mají rozdílné, by protikladné zájmy. Právě tohle je třídní boj, vlastnost kapitalismu.

0 0
možnosti
MP

Vrah

16. 2. 2011 2:33
Re: Tohle že má být pravicové smýšlení?

Jako komouš se tu projevujete vy. Komouši se totiž neštítí násilí a podle sebe soudí ostatní. O sebe se dovede postarat leckterý terorista nebo zloděj, ale jejich chování není tržní, nýbrž asociální. Doktoři použili téměř teroristické metody, což je neospravedlnitelné, i kdyby to udělali pro dobrou věc.

A nepodsouvejte pořád někomu třídní boj; myslím, že nikdo o tuhle komoušskou veteš nestojí. To za komoušů třída vládnoucích bojovala se svými občany, kteří museli poslušně držet hubu a alespoň předstírat budovatelské nadšení.

0 0
možnosti
V

vsamotar

15. 2. 2011 23:36
Podhodnocení dejte výpověď!

Bezvadná motivace. Všichni, kdož se cíítí ve své práci podhodnocení (čili všichni), dejte výpověď a chtějte dorovnat na průměrný plat! Jaká krize? Jaký že peníze nevznikají z ničeho ve vzduchoprázdnu? Prostě stačí jen pohrozit a budete mít platy jak v západním německu! A kde se na to vezme? To ať řeší někdo jiný! Vy se přece cítíte hluboce podhodnoceni!

Lékaři evidentně slouží moc přesčasů a přišli z toho docela o rozum, protože nikdo rozumný by nic podobného neudělal, protože rozumný člověk ví, že peníze se nevyskytují, ale nejprve se musí vytvořit zástupná hodnota... ;-)

0 0
možnosti
V

vskiper

15. 2. 2011 23:52
Re: Podhodnocení dejte výpověď!

Samozrejme se to da pomoci kvantoveho ucetnictvi, kde kazde cislo v jinak prehledne strukture podvojneho ucetnictvi vynasobite nahodnym koeficientem z intervalu <0;42>. Nekolik statu se o to i pokusilo, ale nas ministr financi (mi zduse) rika, ze si jich nemame vsimat a sve dluhy si maji vyzrat sami. EU

0 0
možnosti
TT

prenda

15. 2. 2011 23:30
já jen koukám..

Já nevím proč se tady vedou žabomyší války a zbytečně se zvyšuje nenávist na obou stranách. Lékařům nejde o nic jiného než aby se peníze, které dnes končí v kapsách pochybných dodavatelů lékařských zařízení, kteří předražují různé lexelovy gamanože a podobné potřebné věci o desítky procent, dostaly na jejich účty. Já v tom nevidím nic špatného!! Systém dodávek lékařských přístrojů je neskutečně zkorumpovaný a špatně nastavený. Pan Heger a ministři před ním nebyli schopni s touto situací nic udělat. Lékaři museli sáhnout po takto drastických metodách, abyse něco začalo dít. Lidé kteří na tomto pokřiveném systému vydělávali desítky a stovky milionů ročně se svých desátek nechtějí jen tak vzdát. Heger slíbil lékařům víc peněz a ty peníze jsou!! Né že ne. Až se vyřadí z distribuce různí prostředníci, přeprodejci a podobně, budou peníze na platy lékařů i sester a všech zaměstnanců nemocnic. Další velké úspory by mohla přinést optimalizace pojišťoven.

0 0
možnosti
TT

prenda

15. 2. 2011 23:35
Re: já jen koukám..

Nařídit všem pojišťovnám bez rozdílu aby začaly používat zdravotnické knížky. Jak je možné že na to ministr nemá "koule"? Je to slabošství. Dlaší úspory by mohly přinést snížení zisku výrobců léčiv, kteří si přijdou na neskutečné peníze a marží prostředníků (opět). Optimalizovat substituci je další z kroků.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon