Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Martin Pavlíček

15. 2. 2011 23:11
Oblbovat veřejnost ???

Nedá mi to nezareagovat. Souhlasím s ostatními, že o tom asi moc nevíte.

Jsem lékař s 5 letou praxí. Pro Vaší představu 6 let náročného studia přijde cca na 1/4 milionu korun. V 25 letech tedy máte titul, bydlíte u rodičů, bez kterých byste nevystudoval a nyní chcípl hlady, peníze žádné.Můj nástupní plat byl 9, později 11tis. hrubého!!!Každý měsíc jsem sloužil i 110h přesčasů(Kubek myslím říkal, že150 hodin přesčasů vyčerpá lékař asi v polovině února - to sedí). Jo a plat za služby se ze základu nepočítá.Když jsem spočítal mých cca 300 hodin měsíčně(některé služby např. od So ráno do Po odpoledne - t.j.přes 50 h v kuse), tak se skutečně dostanu na cca 100Kč na hodinu. Za to by můj bratr zedník nešel na melouch ani náhodou!!! Souhlasím, že tato doba není na protesty lékařů ideální, ale vy byste chtěl pracovat za takovýchto podmínek s vědomím a zodpovědností, že i malinká chybička v 56 hodině služby může někoho stát život !?

Většina nezdravotnické veřejnosti to nikdy nepochopí...bohužel

0 0
možnosti
JN

skokánek

15. 2. 2011 23:19
Re: Oblbovat veřejnost ???

promiňte,ale Vy jste nevěděl do čeho jdete?Mohu Vám přiblížit situaci v Kanadě,student si nejdřív zaplatí školu,tu Vy neplatíte,náklady na život na škole máte stejný,po dostudování jde na dva roky dělat praktikanta do nemocnice,kde je maximum 1200 dolarů(z toho na rozdíl od Vás ještě splácí školu)v té době nesmí sám pacientovi ani utřít nudli,po té praxi si dodělá titul doktora a může jít hledat práci,nástupní plat je pro začínajícího lékaře 1800 dolarů a z toho pořád ještě splácí tu školu a na rozdíl od Vás si platí pojištění na způsobenou škodu,protože tam lékař za svou práci zodpovídá :-)

0 0
možnosti
F

Fiara.L@seznam.cz

15. 2. 2011 22:50
Pane Polanecký,

přestaňte kafrat o věcech,kterým za mák nerozumíte.Melete své bláboly na všemožná témata a vždycky je to jen z přebytku žluči ve vaší tělesné schránce.Dojděte si k lékaři   zkuste mu to pěkně do očí vyříkat,uleví se vám.

0 0
možnosti
P

pergola

15. 2. 2011 23:01
Re: Pane Polanecký,

P. Polanský uvedl ve své článku nějaké údaje a propočty. Vy máte ideální šanci toto vyvrátit svými údaji a dat mu na frak

0 0
možnosti
Y

yyjy

15. 2. 2011 22:21
Cca 60 let trpného čekání naší inteligence na zvýšení společ

enské prestiže a také platu právě končí. Byl to farář, učitel, lékař. Křesťanští duchovní se dopustili neskutečných zvěrstev na jim svěřených dětech. Kdo není schopen vystudovat pořádnou VŠ, jde na pajdák a má ještě prázdniny. Neschopný doktor Cvach. To je stále obraz "vyštudovaných" lehkoživků za naše dělnické peníze.

Jaký má v příjmech na FŠECHNY urputně celý život studující náskok nepřizpůsobivý, který daleko před dovršením patnáctého roku věku začne páchat majetkovou i jinou trestnou činnost a co za život ještě ušetří na daních.

Stát prohrál. Nevyhrál nikdo.

Svět se rozdělil na dobu před Hrabovským a po něm. Hušák, Ulčák, Hrabovský, John, Mohorita,... "Nejsme jako oni !"

Před dveřmi mu čekají "ostatní" státní zaměstnanci. Kam FŠICHNI půjdou ?

0 0
možnosti
TT

prenda

15. 2. 2011 23:38
Re: Cca 60 let trpného čekání naší inteligence na zvýšení společ

Johna bych do toho netahal. Ani si neumíte představit kolik toho pro ČR dělá. Takový lidé jako vy si ho nezaslouží. Umíte jen třepat pyskem ale převzít odpovědnost sám za sebe a za věci okolo sebe to neumíte.

0 0
možnosti
M

MiSo92

15. 2. 2011 21:28
.

...a to psal člověk s "mírně nadprůměrnou výplatou"...

0 0
možnosti
B

buta

15. 2. 2011 21:15
Asi má autor rakovinu prostaty a nedá se s tím nic dělat

a ze vzteku se může upsat. Nebojte, doktoři za ty obrovské peníze dělat nebudou, dohodu si strčte za klobouk i s penězma. Podřadná práce je podřadně placena a nemá cenu ji dělat-a jak píšete za 109 korun za hodinu -to nedělá ani popelář natož mladý doktor....

0 0
možnosti
OP

panzic

15. 2. 2011 22:17
Re: Asi má autor rakovinu prostaty a nedá se s tím nic dělat

nezlob se ale aby se mladý doktor nepokakal... já chodil na VUT, skončil jsem předčasně budu znova nastupovat na dálkové, denní není pro mě a když jsem to viděl, že všichni mladí chtějí dneska nástup aspoň 20 tisíc čistého a to přitom ve většině příadů vůbec ale vůbec nic neumí, tak se docela stydím za svůj věk...

já teď nastoupil do zaměstnání ve svém oboru, nástup mám 12305 čistého a jsem nadmíru spokojen, vím že se mám co učit

0 0
možnosti
G

gormit

15. 2. 2011 21:05
Kecy

Z toho, že jste potkal protivného doktora nemůžete soudit, že jsou takoví všichni. Na mě včera hulákal řidič autobusu a taky si nemyslím, že každý "autobusák" je hulvát. Nikdy, opakuji nikdy, jsem ve službě neodmítnul přijít k pacientovi a vyslechnout jeho problém.

Na některých odděleních jsou služby lehké a na některých se člověk celou noc nezastaví. Na Emergency, JIPech a příjmových ambulancích interen a chirurgií žádné kamery nejsou potřeba, většinou jsou tam víc než 90% času pacienti.

0 0
možnosti
P

pergola

15. 2. 2011 23:06
Re: Kecy

Právě o tom to je. Společnost musí umět zaplatit schopné a umět zaplatit i neschopné podle zásluh. Tady se chystá zavedení rovnostářského ohodnocení.

0 0
možnosti
SH

Stanislav Hedvik

15. 2. 2011 21:02
A co mají dělat?

Netvrdím když to došlo už tak daleko, že je to v pořádku. Na druhou stranu co mají doktoři dělat, když chtějí být za svoji práci adekvátně zaplaceni? Myslíte že kdyby poslali dopis panu ministrovy, že by jim odepsal: ale jistě vážení doktoři a kolik chcete?

Tady prostě nebyla jiná možnost jak se dostat po tolika letech k penězům a ke snaze ovlivnit systém zdravotnictví. To hold musí bolet. S naší vládou už se jinak jednat nedá. Bohužel je tento problém- ve zdravotnictví- a tudíž to odnesou nevinní. I když si myslím že to nedojde tak daleko. To by si to pak ministr v EU pěkně odskákal.

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

15. 2. 2011 21:05
Re: A co mají dělat?

Mohli odejit do soukromych nemocnic nebo do zahranici. Bez vydirani. Tak jako to dela zbytek naroda minus statni zamestnanci.

0 0
možnosti
G

gormit

15. 2. 2011 20:57
Autore, jste uplně mimo

Vážený autore, jste mimo, protože si vůbec nedovedete představit, jak moc se v nemocnicích podvádí. Docela Vás chápu, že nemůžete uvěřit.

Plno lidí v mém okolí vůbec nechápe jak je možné, že někdo nastoupí do nemocnice na 0,2 úvazku a pracuje 10 hodin denně. Ač se tomu těžko věří, je to tak. Oni jsou totiž mladí doktoři nuceni vykonat praxi v nemocnici, tu praxi jim musí primář potvrdit a teprve potom se můžou přihlísit k atestaci. Bez atestace doktor nemůže vůbec nic jiného než pracovat v nemocnici. Takže to plno mladých doktorů podstupuje, protože musí.

Z vlastní zkušenosti Vám mohu říct, že se z 16 hodinové služby vykazuje a tedy proplácí polovina a tu druhou polovinu hodin lékařům někdy přednosta proplatí formou odměny a někdy na to prostě nestací peníze, tak mají smůlu.

Těch 200 a více hodin měsíčně je realita. 170 normální pracovní doba + 64 hodin jeden víkend + 80 hodin 5 služeb ve všední den. Ještě si můžete přidat tak 5-7 příslužeb na telefonu s příjezdem do 30 minut.

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

15. 2. 2011 21:00
Re: Autore, jste uplně mimo

A proc teda nevyzadujete narovnani uvazku, namisto toho povrchniho a nicneresiciho pozadavku na 2 miliardy ;-)

0 0
možnosti
KS

kodlik77

15. 2. 2011 20:46
Děkuji,

můžu podepsat. Strašně se sám před sebou stydím, že jsem práci této vlády obhajoval, je stejná jako vlády ČSSD. Jen jsem zvědav, až přidají policistům, hasičům, zdravotním sestrám, učitelům, poslancům, senátorům, úředníkům, starostům, a všem placeným ze státního rozpočtu, kolik bude ta DPH, když ji de facto o procento zvedli (z 19 na 20) jen kvůli "pár" doktorům.

Vážená vládo, začni dělat reformy, a ne to, co se tu dělalo za socialistů tedy naprosto nekoncepční přidávání všem, kteří si řeknou!

0 0
možnosti
LH

Tryskomys Muf

15. 2. 2011 20:45
Co to melete

Co to melete? Pozadavek je to naprosto moralni. Zpusob reseni problemu je to, co je spatne. 8-oRvRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon