Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

styl34

4. 3. 2011 15:20
Zijeme prece v EU

komu se  v jeho zemi nelibi muze se prestehovat nekam jinam nikdo nikoho nedrzi8-o

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

4. 3. 2011 16:00
Re: Zijeme prece v EU

V EU neni druha zeme ktera by je tak usilovne vykrmovala a dokonce jim platila za mnozeni se. Proto se take hrnou sem, hlavne ze Slovenska.

0 0
možnosti
M

myskastuart11

4. 3. 2011 14:55
Kopírováno z Romei

František Bílý

Nedivím se panu evropskému komisaři, problémy se začleňováním jsou evidentní. Spočívají již v nepřipravenosti gádžovských pedagogů přizpůsobit se určitým, pro ně možná nezvyklým, ale pro romské děti obvyklým normám.

Romské matky se o své děti starají s příkladnou péčí a vštěpují jim mnoho důležitých zkušeností a návyků, potřebných k životu Roma v odlišném sociokulturním prostředí s jiným úhlem pohledu na životní prostředí a s diferentním vnímáním morálních a společenských hodnot.

Malý Rom je již v několika letech dokonale připraven žít ve své komunitě a nemá nejmenší problém se začleněním se, žije ve všeobecné lásce svého prostředí, kdy se mu jeho vlastní i jiní romští rodiče věnují s maximální péčí.

A z tohoto, téměř idylického prostředí je vržen do rasistického světa gádžovské školy, kdy je jen kvůli svému původu diskriminován a omezován ve svém chápání svobody projevu a vlastnictví. Musí se hlásit, když chce ostatním sdělit své podnětné myšlenky.

0 0
možnosti
M

myskastuart11

4. 3. 2011 14:56
Re: Kopírováno z Romei

Nemůže se s ostatními bezelstně dělit o školní pomůcky a jiné potřeby, jak je zvyklý ze svého prostředí. Dokonce ani tělesnou potřebu nemůže vykonávat tak, jak je zvyklý. Z toho pramení jistě nepředstavitelný stres, který pro tak malé dítě může být silně demotivující.

Proto je zapotřebí angažovat romské asistenty a pedagogy, aby se mohli malí Romové snáze adaptovat v pro ně nepřátelském prostředí. A pokud na to nestačí evropské granty, musí vláda nyní najít dostatek finančních prostředků, aby vyvážila skutečnost, že z rasových důvodů neumožnila Romům vykonávat takovou společensky záslužnou činnost, jakou je povoláni učitele.

Dokud téměř třetina Romů skončí ve specíálních školách, a polovině z těch, kteří chodí do škol základních, není umožněno ani absolvovat školu bez propadnutí do nižších ročníků, je něco špatně.

0 0
možnosti
FH

Bouše

4. 3. 2011 14:08
Dobře a politicky korektně napsáno.

:-) R^

0 0
možnosti
HS

hodný strejda

4. 3. 2011 14:05
V česku pro romy vznikají naprůměrně vybavené školky

v lepších čtvrtích. To proto aby vyvolali v romech touhu se přestěhovat - vysoký nájem jim pak zaplatí stát. V momentě, kdy nejprůbojnější Nelinka vrazí pro nic za nic pohlavek učitelce Barboře Pohlové, se však neudrží a napřáhne se, aby holčičku uhodila. Jak se ale ukázalo, romská drobotina je otrlá a zřejmě na ledacos zvyklá. Když Nela bezdůvodně vší silou praštila autíčkem Gracielu, až jí na čele zůstal otisk podvozku, drobná holčička ani nepípla.Na druhou stranu si někteří Romové ze čtvrti od bílé většiny pořád zachovávají odstup a nanejvýš si s pedagogem vymění pár slov přes škvíru ve dveřích.

Na druhou stranu si někteří Romové ze čtvrti od bílé většiny pořád zachovávají odstup a nanejvýš si s pedagogem vymění pár slov přes škvíru ve dveřích.

0 0
možnosti
HS

hodný strejda

4. 3. 2011 14:08
„Některé rodiny nás pozvou domů na kávu

, ale u jiných zase cítím bariéru, že my jako svobodné a bezdětné ženy, které navíc nejsou Romky, nemáme právo je čemukoliv učit. Když už ale rodiče přesvědčíme, aby se vypravili na třídní schůzku, dokáže je prostředí mimo romskou lokalitu  zaujmout. Jedna rodina už projevila zájem přestěhovat se do klidného místa plného zeleně na Kraví Hoře blízko školy, aby mohli malou sami vodit,“ zmiňuje Eva Boháčková jeden z nadějnějších případů.

0 0
možnosti
B

Brutvann

4. 3. 2011 14:01
Skvěle a pravdivě napsané !

R^[>-]

0 0
možnosti
T

trodas1

4. 3. 2011 13:18
Naprostý souhlas!

Podepíšu každé slovo. Ćlánek podobného charakteru naleznete zde: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010091904

0 0
možnosti
S

snaduzdost

4. 3. 2011 13:18
Češi jsou rasisti

To jsme byli podle jinýho evropskýho komisaře, ňákýho Runcimana, už v létě 1938. A jak to dopadlo? Celý svět ten soud uvrhl do války. 

0 0
možnosti
K

Kilroy

4. 3. 2011 12:30
Evropská Unie - potažmo Brusel - nenutí

Rakušáky, Němce, Poláky, Angličany, Francouze atd., aby Cikány přestali nazývat Zigeuner, Cykan, Gipsy, Tsigane. Proč jsme jenom my takoví vlezdobruselisté?

0 0
možnosti
SS

Sergeant survived

4. 3. 2011 12:34
Re: Evropská Unie - potažmo Brusel - nenutí

To nepřišlo z Brusele. To se objevilo v 89, když vznikly první profesionální cikáni a bylo kolem toho spousta nadšení.

Pak se to nějak zkazilo, slovenský komik Milan Markovič dokonce zpíval:" Cigáni už nekradnú, už to robia Rómovia"

0 0
možnosti
V

vmt

4. 3. 2011 11:59
Navrhuji,

aby takový rasistický stát,;-D se všemi problémy, které tak zasvěceně a objektivně napsal do zprávy onen eurovyžírka, byl vyloučen z EU. Všem by se nám ulevilo.

0 0
možnosti
PT

Orde Wingate

4. 3. 2011 12:33
Re: Navrhuji,

R^R^R^R^[>-]

0 0
možnosti
K

Kilroy

4. 3. 2011 11:21
Proč Cikány nazýváme Romy?

Všude kolem nás je stále nazývají Cikány.

0 0
možnosti
A

A/D

4. 3. 2011 11:24
Re: Proč Cikány nazýváme Romy?

protože je to politicky korektní. stát nemá zájem o to, aby nějací panďuláci z Bruselu krafali ještě víc než krafají.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon