Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

sampis

23. 7. 2011 13:24
Pane Polanecký,

kdo je to ten pseudohumanista? Toslstoj? Cervantes? Jak poznám humanistu od pseudohumanisty?

I já se dopouštím amatérské politologie. Vzhledem ke svému věku byste mohl vědět, že komunisté mají stejný základ se sociálními demokraty a anarchisty, nikoliv nacionálními socialisty a fašisty. Komunisté jsou ultrakonzervativní úchylkou od sociálních demokratů a anarchisté ultraliberální úchylkou od sociálních demokratů. Fašisté a nacisté jsou pravicoví ultrakonzervativci. Podobnost fašistů, nacistů a komunisů je dána právě ultrakozervativností, byť u těch prvních v pravé časti politického spektra u těch druhých v levé.

Nicméně, znovu prosím o definici humanistů a pseudohumanistů.

2 0
možnosti
G

Gašpo

23. 7. 2011 13:39
Re: Pane Polanecký,

Nič v zlom, ale to je presne to, čo popisujem nižšie. Tento masaker vyvolá "válku pojmů", miesto toho aby si ľudia kládli otázku, čo bol ten spúšťací impulz v hlave toho človeka.

Budú sa ozývať hlasy, že je to morálna kríza vedomia, že je to v našich hlavách atd. Ale človek je predátor a zabíjanie je mu vrodené. Denne zabíja, aby mal čo do huby. Alebo toleruje iných, ktorí to robia za neho. Prečo ale zabíja príslušníkov vlastného druhu?

Pretože ich tak nevidí. Kmeňová podstata nášho vedomia je ochotná do skupiny "moji bližní" zahrnúť len obmedzený počet. A keď sa človek dostane do situácie že je ohrozený, pritlačený do rohu, vyhodnotí príslušníkov iného kmeňa ako škodnú. A to sa nemusí týkať len materiálneho ohrozenia.

Jasne, zdravý človek má tento "prepínač" odolnejší.

Ale kto je skutočný vinník, že sa už tieto "prepínače" začínajú prepínať u labilnejších jedincov?

0 0
možnosti
G

Gašpo

23. 7. 2011 13:13
A jéžiš !!!

To sa zase roztrhne pytel s politickými teoretikmi ako ste Vy, ktorí buďto budú dištancovať záujmy svojej skupiny od tohoto činu, alebo sa z "opačného spektra" na tomto čine zahoja.;-D

Radikalizmus je plodom spoločenského "masakru", ktorý rozpútala politika. Človek, ktorý takéto veci pácha nemusí mať politické, ani náboženské pohnútky. Tie mu spravidla len nalepia médiá a politici. Može to byť proste len človek, ktorý si v tejto otrokárskej spoločnosti pripadá ako v zlom sne, rupne mu v bedni... Určite ste videl film "Volný pád".

Takmer každý kto ten film videl sympatizoval s hlavným hrdinom. Pretože vačšina z nás uvažuje podobne, len máme zábrany. V krízovej situácii zábrany padnú.

Jasne, masaker detí je niečo iné, to sa nedá porovnávať. Ale tento človek mohol dožiť život ako úplne nenápadný občan, keby žil v normálnej spoločnosti.

Kto može za to, že táto spoločnosť prestáva byť normálna?

0 0
možnosti
C

carolusI

23. 7. 2011 18:27
Re: A jéžiš !!!

O jednom viníkovi vím. Jsou to ti, pro které je bohatství nad morálkou i nad zákony. Vzrůstajíci hrabivost a agresivita bohatých přivede svět k výbuchu. A je lhostejné z které strany padnou první výstřely. Začínám věřit, že příští rok může znamenat konec světa jaký známe dnes. Když takovou hrůzu může způsobit jedinec, nechci si ani představovat, co se může stát, když těch šílenců bude víc.

0 0
možnosti
HM

ladhela

23. 7. 2011 13:13
není

extrémismus  levicový ani pravicový,ale extrémistická šílenost ...

1 0
možnosti
BT

markyz.Gero

23. 7. 2011 12:59
jen tak na okraj

Oselský je sice správně ale je i varianta Osloský

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

23. 7. 2011 13:01
Re: jen tak na okraj

Au, to je na zlomení jazyka a vzhledem k tomu, že Oslo se v češtině skloňuje, tak jde o tvar nesprávný.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

23. 7. 2011 12:55
a kde by byl ten správný poměr

nemůžete ho 91krát popravit ale jen jednou a hlavně musíte mít na to zákon, pokud ho nemáte a popravíte ho budete stejný jako ten střelec, vždy když se stane něco takového tak se vyrojí podobní vám a volají po přísných trestech

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

23. 7. 2011 13:06
Re: a kde by byl ten správný poměr

A je tedy přiměřených 21 let za 91 vražd? Dejme tomu, že ho pustí nejpozději v roce 2032, půjde a zastřelí ještě víc lidí. Je to tak správně?

0 0
možnosti
P

parquin

23. 7. 2011 12:38
Pane Polanecký

tentokrát jste trošku mimo.... Podívejte se na zprávy na idnes - byl obdivovatel Churchilla a ne Hitlera, obdivoval protinacistického odbojáře a ne kolaboranty v SS. Co si takhle přiznat, že pravičák může být úplně stejný blázen a idi.t jako levičák. Sám jsem taky spíš doprava a jsem plně srovnán s tím, že hranice slušný/neslušný člověk nevede na stejné hranici jako pravičák/levičák. Děláte jen medvědí službuRv

1 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

23. 7. 2011 12:44
Pane,

vy jste absolutně nepochopil smysl článku. Je o tom, že někdo zabil nejméně 91 lidí, převážně dětí. Tento člověk je označen za pravicového radikála, tedy člověka přináležejícího k extrémní pravici, která má základ stejný jako extrémní levice. Nehájím ho ani ho neomlouvám. Naopak se podivuji jak je možné, aby za zmařených nejméně 91 života dostal jen 21 let trestu. je mi líto, že jste to nepochopil, ale zkuste pro jednou odložit ideologické brýle.

0 0
možnosti
F

fascinatedbyhumanity

23. 7. 2011 12:37
oselsky

masakr? Vazne?

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

23. 7. 2011 12:40
Re: oselsky

A co je jiného vražda nejméně 91 lidí?

0 0
možnosti
PK

vágus z ODS

23. 7. 2011 12:33
Doufejme že si z toho nevezmou příklad

Odeesáčtí fundamentalisté z modrého týmu. Fyzické a agresivní útoky na předvolební akce ČSSD už máme za sebou.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

23. 7. 2011 12:31
Najednou se svého politického soukmenovce štítíte

, p.Polanecký. No co, útočil na sociální demokraty, to Vy přece děláte také. On kulkami, Vy vajíčky a novinovými články.

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

23. 7. 2011 12:39
Re: Najednou se svého politického soukmenovce štítíte

Vy se máte, jednou bude vaše celé království nebeské...

0 0
možnosti
P

praveverka

23. 7. 2011 12:28
Anders Behring Breivik na facebooku

píše že je "Christian" and "conservative"  ze by ani sám utocnik nevedel ci je? ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon