Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Vartenberg

18. 1. 2012 18:26
Já tý holce fandím

Neštěstí se přihodí jedna dvě a neptá se na majetkové poměry či společenské postavení postižených. Podobná věc může potkat každého z nás. Ať už dopadne soud jakkoliv cítím tady snahu vytřískat na neštěstí nějakou tu kačku. Celebrity mají peněz jako šlupek a ještě je to ke všemu vhodné bulvární téma. Kterak arogantní hvězda zabila obyčejného člověka. Český Bleskový národ má o viníkovi jasno. Soudu netřeba. :-/

1 0
možnosti
C

chachar58

18. 1. 2012 18:31
Re: Já tý holce fandím

Nemáte pravdu! Řídím přes 40 let a myslím si, že jezdím ohleduplně (a nebrzdím provoz).. Znám ale hovado, co už sundalo 3 lidi !!! (vše hřbitov) a jezdí, úplně stejně..- dále...Brzda.., plyn..- silnice je moje = 150 km / hod na okresce a po dálnici 180.. A není na ně metr.. Stejně tak - prokažte, že silné auto, s nárazníkem jako u tanku - není vražedná zbraň..Rv

1 0
možnosti
U

ulkik

18. 1. 2012 18:26
Takze ve svem pruhu muzu prejet kohokoliv, chapu to dobre?

A i kdyby ten motocyklista jel trochu v protismeru, to nekomu dava pravo ho prejet? Co to je za zvrhlou logiku? Ridic musi trochu predvidat, pokud je neprehledna zatacka, tak do ni proste nemuzu najet a pak se divit, kdoze a coze je na silnici.

2 0
možnosti
C

chachar58

18. 1. 2012 18:28
Re: Takze ve svem pruhu muzu prejet kohokoliv, chapu to dobre?

Bohužel mi to připomíná vtip - černý humor - chodec - já doprava - on doprava - já doleva - on doleva.. Tak jsem ho přejel frajera.., černé brýle a bílá hůlka..- velký frajer to byl..

0 0
možnosti
C

chachar58

18. 1. 2012 18:20
Asi zrušíme soudy..

Na jedné straně tovaryšč Polanecký kritizuje ty, co mají opačný názor.. a ? v čem je teda jiný? Soudce Rudla.. :-).. Nejsem socka, nezávidím.. Ale tady se tolikrát překrucovala fakta, že..mi z toho bohužel vychází - 1 + 1 = 3 = Dara si nevinu už zaplatila.. Nebo mám věřit tomu, že ona nic..?, muzikant.. Nás učili v autoškole - řidič je VŽDY vinen.. Viny může být zbaven, když... a nějak ty argumenty "když", jsem nikde nenašel..Stačí se pouze vrátit k prvotním (nikým nezkresleným) informacím... Auto = vražedná zbraň.., SUV4 - znásobeno..

4 0
možnosti
KV

Vartenberg

18. 1. 2012 18:42
Re: Asi zrušíme soudy..

A na mopedu jezdí kdo? Taky jsem byl v autoškole a dověděl jsem se, že i člověk na mopedu je řidič.;-D

1 0
možnosti
JH

George.Camomile.blog.idnes.cz

18. 1. 2012 17:58
Já jsem jen prostý člověk, žádný soudní znalec,

ale myslím si, že na místě střetu dvou vozidel zůstávají na vozovce nějaké stopy. Minimálně z rozbitého reflektoru toho mopeda či skůtru, či čo to bolo by tam stopy měly zbýt. A třeba nějaká krev nebo něco jiného. A to vše přece musela policie nějak zdokumentovat a dokumentace je ve spisu. Tak jak mohou znalci posouvat místo střetu sem a zase tam, to nechápu.

1 0
možnosti
J

jackie13

18. 1. 2012 17:34
kdyby Dara jela na té motorce

a nepřežila,tak polovina národa bude tvrdit,že to byla její vina protože jela jako prase.Ve státě,kde se prodá 1.3 milionu Blesku denně to není nic zvláštního.

4 0
možnosti
VH

Stará kára

18. 1. 2012 17:56
Re: kdyby Dara jela na té motorce

R^:-/

0 0
možnosti
PV

pavsson

18. 1. 2012 17:29
Problém

Problém je v tom, že se ze znalce stává advokát nebo žalobce. A podle příspěvku blogera to vypadá, že tady máme ještě třetího soudního znalce.

2 0
možnosti
LM

Aaron71

18. 1. 2012 17:17
Ano tak to je

Oceňji Váš odpor k mediálnímu hyneismu. Ať se o soudu ukáže, jak to bylo. Pokud je sudce soudný, vyhraje pravda. A názor médií, anonymních diskutérů a všech ostatních přikrmovaných státním zastupitelstvím je pouze jedna strana sporu. Obhajoba má dostat prostor a potom se ukáže. A od toho jsou soudci. Nikoliv chuť davu po čemkoliv.

0 0
možnosti
LPB3

Lumpííí po banánu 3

18. 1. 2012 17:16
osobně si myslím, že vinna je

těžko bude člověk na skůtru objíždět díru, která je v půli vozovky, přejetím do protisměru (je to nelogické)

spíš vyjede do protisměru velké auto, aby jedním kolem "neklechtalo" díru

Gambošová se nevěnovala plně řízení (jak jinak nazvat situaci, že podávala dítěti láhev?)

10 0
možnosti
C

Camino.

18. 1. 2012 17:55
Re: osobně si myslím, že vinna je

Povinnost ridice je venovat se pouze vozovce a zrcatkum, to je mezinarodni. Pokud je dite v sedacce, muze si tam vymahat co chce, 

"nesmět ohrozit znamená povinnost řidiče počínat si tak, aby jinému účastníku provozu na pozemních komunikacích nevzniklo zádné nebezpečí, ..."

[DOC]

2 0
možnosti
JR

raz

18. 1. 2012 17:14
Fakt je mi lhostejné jestli je Rolinsová vina, ale

říkájí-li oba znalci, že se oba účastníci střetu viděli 1,2 sec. před střetem, tak všechny vaše výpočty jsou špatné.

0,5-0,6 sec. je reakční schopnost trénovaného sprintera čekajícího na startovní výstřel. Běžně se používá reakční doba řidiče na nepředvídatelnou okolnost v intervalu 0,7-1,1 sec dle věku a dalších vlastností posuzované osoby. Pak se musí počítat s reakční dobou brzdového systému vozidla , následně tvoří prvek výpočtu brzdné dráhy adhézní vlastnosti pneumatik a povrchu vozovky. Podle nákresu místa nehody byla viditelnost řidičky s ohledem na místní podmínky cca 30m. Byla-li rychlost vypočítána znalcem tedy vyšší jak 20km/hod jednalo se zcela nepochybně o rychlost nepřiměřenou předvídatelným rizikům jízdy v posuzovaném terénu.

Mimochodem: Nemusel to být protijedoucí řidič mopedu, ale např. žena s kočárkem na procházce, což je okolnost předvídatelná v této lokalitě a k nehodě muselo zákonitě dojít . Bude-li soud probíhat objektivně a nezaujatě, lze výsledek předjímat.

3 0
možnosti
JZ

JanzRokycan

18. 1. 2012 19:50
Re: Fakt je mi lhostejné jestli je Rolinsová vina, ale

Nevím, nedával jsem moc pozor, ale nikde jsem se od nedočetl, jak rychle jel řidič skůtru a od vás jsem se nedočetl, že i on měl na nepřehledném úseku tak, aby se vyhnul nepředvídatelným rizikům. Vím, že v autoškole i motoškole říkají řidičům, že se jezdí vpravo, při pravém okraji vozovky, tak si říkám, že kdyby tak jel alespoň řidič skůtru, nemuselo k nehodě dojít(bez ohledu na to, kdo jel v protisměru), neb nešlo o 2 automobily.

0 0
možnosti
F

furtkecal@seznam.cz

18. 1. 2012 17:14
brzdná dráha

rychlost 50km/hod, sucho, cca necelých 13m:-P

0 0
možnosti
JR

raz

18. 1. 2012 17:24
Re: brzdná dráha

10 metrů při rychosti 50km/hod ujedete stejnou rychlostí než dá vaše noha povel brzdovému systému aby brzdil. Pak ujedete dalších cca 6m než auto začně účinně brzdit. No a pak záleží jak ojeté máte pneumatiky a jestli na cestě není písek, na jaké vzdálenosti se auto od okamžiku kdy vaše oči zaregistrují překážku skutečně zastaví.. Celkem jen 13m to rozhodně nebude!

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon