Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

frux

26. 4. 2012 17:13
vse

Dneska kdyz se rozciloval poslanec Benda, co si dovoluji obcanske iniciativy mluvit do vysetrovacich komisi. Oni jen nabidli obcanske vybrane zastupce, aby se podileli na kontrole. REakce: ohrozeni demokracie, pokus o puc, mame mandaty  ( 20let) blabla Kdyz jsem si predstavil Bretu Rychlika jako pucistu tak sem se usmal. Ti jsou na jine planete...ustavni cinitele.

1 0
možnosti

Bronislav Šimoník

26. 4. 2012 17:21
Re: vse

Co je demokratického na tom, že si nějakej Rychlík Pendolino najmenuje nějaký svý kamarády do komise, která by měla mít přístup k tajným informacím ?

0 0
možnosti
PK

frux

26. 4. 2012 17:08
hm

Nechápu tento článek. Nebude přece 10mil lidí v parlamentu, kdo by to vsechno zivil ze ano.  to co lze vyresit referndem udelat. Zestihlit maximalni ustavni moc, vcetne statni spravy. Cim vic uradu a uredniku, tim vic prostotu ke korupce a k liknave praci.!!

1 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

26. 4. 2012 17:00
Přímá demokracie ne, ale demokratizace ano

Lidé volají po přímé demokracii, protože náš systém je málo demokratický. Mně by stačilo tohle: Volič dá hlas jednomu zástupci a ten hlasuje v parlamentu počtem hlasů, které mu byly svěřeny. Když se volič naštve, tak neodvolává politika, ale svůj hlas mu vezme (ano, musí se evidovat - tajně - kdo komu dal hlas) a dá ho někomu jinému. Výhody? Žádný hlas nikdy nepropadne, volič ví, kdo a jak ho zastupuje, každé rozhodnutí parlamentu v té chvíli podporuje většina voličů, politik si nedovolí ignorovat voliče.

-

Nebál bych se populismu více, než dnes. Vždyť dnes také před volbami politici slibují kde co. Jenže pak si dělají něco jiného a volič se právem cítí podveden.

-

Mimochodem, s tím prodloužením dovolené to vidíte jako nějaký problém? Zaměstnavatel by delší dovolenou promítl do mzdy, což by způsobilo, že by prostě lidi měli víc volna a míň peněz. Proč ne?

0 0
možnosti
O

oslik

26. 4. 2012 17:33
Re: Přímá demokracie ne, ale demokratizace ano

Taky si nějak neumím představit, že by mohl populismus být ještě větší, než teď.

0 0
možnosti
JH

hurkajan

26. 4. 2012 16:55
oni

se v žádném případě nesnaží naplnit státní kasu to je velký omyl oni jen musí zajistit tok peněz kamsi a komusi příklad Drábek atd.a vše je v tomto státě neskutečně předražené a zbobtnalé a to je příčina propadu našich výrobků a služeb a tedy i pracovních míst...

4 0
možnosti

milan166478

26. 4. 2012 17:06
Re: oni

Zapoměl na to,že nikde ve světě se tak nekrade jak u nás.A přímo ve vládě:-)[>-]

1 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon