Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

V rozhovoru think tanku Evropské hodnoty Miloš Zeman v prosinci slíbil, že bude podporovat uspořádání refenda před přijetím eura. /Rovněž řekl, že bude občany přesvědčovat o vhodnosti přijetí eura./ Proto jsem hlasoval pro něho, protože Schwarzenberg odmítl referendum přímo. Uvítal bych, kdyby se prezident Zeman znovu k této věci jasně vyjádřil. Pokud by se postavil PROTI REFERENDU, nedodržel by své slovo a mě by oklamal. Dávám odkaz na článek s videem. Cca v 16. minutě je ono místo. http://evropske-hodnoty.blog.ihned.cz/c1-59022390-milos-zeman-euro-okolo-roku-2017-a-potrebujeme-evropskou-vladu [>-]R^

3 0
možnosti
Foto

On nedodrzel Slovo, i kdyz slibil, ze nebude praktikovat spinavou kampan.

2 2
možnosti
Foto

J44i49ř72í 88K46r97á65m

23. 4. 2013 8:34

Myslet si, ze země jejiž HDP je z 85% tvořeno z exportu, který jde primárně do zemi eurozony, je v nejaké výhodě mít vlastní menu si muže myslet jen blázen...pane Polanecky. A jelikož pan prezident Zeman není blázen, ale ekonom tenhle drobný fakt jez vy a vám podobn ignoruji ne ignoruje.

10 9
možnosti
MR

Pro takovou zemi může být vlastní měna velmi výhodná: V připadě potíží stačí oslabit měnu a vývoz se znovu rozjede.

9 6
možnosti
MP

Jízlivě si rýpnu, že máte, co jste si zvolil. A za sebe jako ekonoma říkám, že euro je docela fajn, pokud se s ním umí zacházet. Více než myslíte;-)

6 4
možnosti
PM

A umí s eurem zacházet ECB? A politici nutící nás platit za dluhy PIIGS?

5 1
možnosti
AK

Podle mého názoru stejně o přijetí eura by mělo proběhnout referendum. Pokud se týká pana prezidenta, tak vcelku o přijetí eura se vyjádřil šalamounsky do 5ti roků. To už nebude prezidentem a co bude s naší republikou to je ve hvězdách. [>-]

0 0
možnosti
Foto

P74e52t30r 94U84g95r96i64n

22. 4. 2013 15:57

Tohle je pořád dokola. Teď když je to v řiti, všichni vidí jen nevýhody ... Ale ono to euro má i své výhody a vůbec to není blbej nápad! To že euro skončí na socialistickým blahobytu Evropy, dluzích nezodpovědných politiků a jejich excesech nemá nic společného s ekonomikou nebo naší měnou. Když si lidi udělají úmyslně do lodi díru, nemůžou se divit, že jim tam teče a nikdo si nechce přisednout ... to už tak prostě bývá ...

6 3
možnosti
TB

T21o58m44á49š 41B84í30l10ý

22. 4. 2013 15:16

Hlavně že se našel alespoň někdo chytrej, Polanecký na hrad ;-D:-/;-(

4 5
možnosti
VC

Neni otazka jestli jo nebo ne. K prijeti eura se CR zavazala svym vstupem do EU. Cili psat o vyhodach a nevyhodach nema ted nejmensi smysl.

3 3
možnosti
JT

A proc ne ? Tak jako se nekdo zavazal, tak se muze i odvazat. Vystoupit z vlaku, ktery se riti do propasti je v poradku

11 2
možnosti
RK

Volit v roce 2013 v jakýchkoliv volbách Zemana, může jen blázen, pane Polanecký:-)

6 8
možnosti
PS

To cemu rikate ovlivnovani ekonomiky upravou kurzu neni nic jineho nez dalsi druh zdaneni. Osobne chci menu, kterou nase vlada nebo statni banka muze ovlivnovat co nejmene. EURo sice neni zlato, ale je mnohem vic neutralni nez CZK. Pokud stat pujde do krachu, pak mne okrade pres korunu, skrze EURo to sice muze udelat take, ale proti tomu se rozumny clovek muze docela ucinne branit.

8 2
možnosti
Foto

Prave proto nemuzou jizni staty tak lehce vystoupit. Vsichni by okamzite shromazdovali tvrdou menu a ukladali doma nebo v cizich bankach. Nakonec by domaci banky stejne prislky na buben.

3 2
možnosti
MR

K vybrání českých bank stačilo přijetí ESM a tím omezení dohledu ČNB. Respektive umožnění slučování českých bank se zahraničními matkami. Přijímání eura k tomu není potřeba. Je jedno jestli zbankrotovaná zahraniční matka škrtá úspory svých poboček v korunách nabo neokolkovaných eurech.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon