Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Již v roce 1989 hovořil ekonom Rakouské školy ekonomie Murray Rothbard o nebezpečí Evropské centrální banky a projektu Eura. Pro neznalé anglického jazyka, je to otitulkováno.

...

http://www.youtube.com/watch?v=ZEgZeZ6IO5I

8 2
možnosti
VN

I jakýsi absolvent VŠE jménem Klaus dával euru maximálně do roku 2006.

3 2
možnosti
PH

Mám takový dojem, že ekonomické zájmy a prosperita celé naší republiky je vedlejší, jak pro pana presidenta, tak potažmo pro celou levici. Důvod je jasný, zbavit se odpovědnosti a vše přenésti na Brusel. Jinak řečeno MY NIC to oni.

17 5
možnosti
Foto

Ekonomicke zajmy tunelaru, ktere tak peclive chranil pan Klaus?

3 5
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

RJ

Estonsko přijalo EURo před dvěma roky a narozdíl od svých pobaltských soukmenovců Litvy a Lotyšska právě tam teď směřují všechny zahraniční investce do regionu a Estonsko je po velim silné krizi opět nejrychleji rostoucí ekonomikou Evropy. Polsko se snaží o co nejrychlejší přijetí EURa a to oficiálně i z důvodu, že když to případně praskne a celá Evropa padne na hubu, chce mít v takové situaci jednoduše na základě rad tamních ekonomů EURo a ne svou měnu. Já osobně nejsem pro přijetí EURa v této době ani do pěti let, jenom ukazuji, že existují vždy dva pohledy.

10 5
možnosti
VN

Přesně tak. Je třeba si říci všechny stránky věci. Dobře ..na jedné straně přijdeme o možnost třeba devalvace měny. O těch plusech se však moc nemluví. S eurem budeme ale mnohem atraktivnější pro zahraniční investice , s eurem budou konkurenceschopnější naši podnikatelé na trzích EU ( prognózovat při vypracovávání nabídek jaký bude kurz za půl roku je nemožné).

Dnešní stav s českou korunou dle mého názoru vyhovuje pouze bankám. Protože na permanentních konverzích měn (firmě přijde tržba v EUR , ale firma platí náklady v CZK) vydělávají ročně desítky miliard.

Minulý týden například zveřejnila česko-německá obchodní komora výsledky svého každoročního průzkumu , ze kterého vyplynulo , že ČR je jedna z nejatraktivnějších zemí pro zahraniční investice ,ale dotahuje se na nás Slovensko . Za jeden z našich plusů bylo uvedeno členství v EU , jako jeden z minusů vlastní měna.

Dobře je to vidět na investiční politice VW. Ve Slovensku investují mnohem více peněz než v ČR. .. Když se řešilo , kde se bude vyrábět nový model (Citigo,Up)..vyhrálo to Slovensko..na český závod ve Vrchlabí zbyla pouze velmi nejistá výroba převodovek.

5 6
možnosti
LP

Hrozné bludy. Až průměrně vydělávající občané a důchodci uvidí kolik euro dostanou na výplatu, tak se zhrozí. Z toho mají odpůrci eura strach. Jednou ho stejně budeme mít, tak nač furt čekat.

8 17
možnosti
MJ

Není třeba se obávat přijetí eura. Zeman je také příznivcem referenda a nepochybuji o tom, že by se snažil o této věci referendum prosadit a pak už by záleželo pouze na občanech nebo na ovčanech a ne na politicích(možná).

5 4
možnosti
Foto

Zapomínáte na jednu věc, kterou jsem v článku nenapsal (budu to tam muset dopsat). Pokud budeme plnit kritéria, tak nám EU může přijmutí eura nařídit a tím pádem by se žádné referendum konat nemohlo.

17 6
možnosti
JT

Proc blazen ? Me kdyby nekdo nabizel milion eur tak je klidne vezmu. a nevite, co Zemanovi kdo nabidnul za podporu europrojektu. Blazen asi neni, v tom bude neco jineho.

6 1
možnosti
Foto

Ano, Zeman je podplacenej a vy jste to odhalil. Ještě máte v zásobě něco veselého?

4 3
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon