Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Strašidlo Benešových dekretů se opět probudilo. Vážený pane, obyvatelé téhle země se po válce nechovali dobře a není pravda, že odsuny obyvatelstva byly v té době běžné. Prezident Beneš plánoval odsun Němců už od začátku války, obyvatelé pohraničí byli cíleně poštváváni proti Němcům, jenže ti, co byli vyháněni ze svých domovů, byli většinou ženy, starci nebo mládež, která nemohla mít na svědomí žádné provinění vzhledem k jejich věku. Beneš moc dobře věděl, že taková příležitost zbavit se německé menšiny už se nemusí znovu opakovat. Němci nevstupovali do ČSR dobrovolně a prvorepublikové vlády se k německé menšině zrovna přátelsky nechovaly. Lze se potom divit sudetským Němcům, že naletěli slibům Hitlera? Uvědomujete si, že v roce 1938 neprobíhala žádná válka a Hitler byl legálně zvoleným říšským kancléřem? Málokdo tehdy dokázal dohlédnou do budoucnosti. I premiéři Británie a Francie věřili v mír Evropě, co potom obyčejní obyvatelé Sudet? S vyháněním Čechů z pohraničí také nemáte pravdu. Dnes už existuje množství odborných publikací, které se touto nešťastnou dobou zabývají, zkuste si něco přečíst. Věřte, že wikipedie není zrovna relevantní zdroj informací. Možná potom přestane slepě věřit národním mýtům o spravedlivé odplatě českého národa. Sebevědomý národ dokáže přiznat své chyby, myslím, že je načase, abychom už něco podobného dokázali i my....

5 19
možnosti
PH

Pane, kdo to vše vyprovokoval? Když Vám někdo rozbije hubu, tak se mu ještě omluvíte? Já si sebevědomý národ představuji úplně jinak.

10 2
možnosti

Schwarzeneberg a hájit zájmy ČR?Tomu nejde věřit ani ve snu!;-D

16 2
možnosti
PJ

ten žlutej lísteček v pravým sloupci identity blogera je dost k ničemu, když ukazuje datum a čas v nesmyslný syntaxi platný někde na druhý straně Atlantiku, nikoliv však ve střední Evropě!

3 1
možnosti
JV

J29i59ř47í 24V59o75l94k26a

24. 5. 2013 15:25

Moc tomu nerozumím, ani si nepamatuji kolik tam máme zvolených pobíračů platů, ale možná tam ten Karel ani nebyl. Ale proč se neozval nikdo z těch, co je volíme. A to zase budou volby do té slavné instituce. Jo, to by asi museli umět promluvit jinak, než jim zobák narostl. Zeman se jistě vyjádří, nejvíc při viroze. Možná mu fakt bylo blbě, potom je to o lidech okolo něj. Uvidíme.

4 2
možnosti
JH

J52a50n 81H45l88e36d33í75k

24. 5. 2013 15:17

vděčné téma pro dny sváteční i páteční, umělé vyvolávání duchů lží a nenávistí. Sudety náležely do Svaté říše Římské a Wilson, neznaje mapu a dějiny střední Evropy, je bez referenda nalepil na ČSR Tomáše Masaryka, na kolik mu pomohli příbuzní amer. manželky se asi moc neví. Samozřejmě ein Reich je myšlen původní a pravý stav hranic Svaté říše Římské a ne nově vzniklého státu se 4 miliony Němců, 3 miliony Slováků, marně volající po federalizaci-- TGM podepsané, 1,5 mil Maďarů, Rusínů na Podkarpatské Rusi a Židů. Rakouský europoslanec zřejmě také moc znalostí a moudrosti nepobral a měl by se omluvit, při odsunu--vyhnání čes Němců možná zahynulo max 200 tisíc a to jen proto, že nešlo o muže a mladíky ((16-60 let)), protože ti buď byli bradou vzhůru nebo mřeli v zajetí. Tedy šlo a dědky,babky a děti, často kojence, kteří pochod smrti prostě nevydrželi. V tom čísle 200 tis je cca 18 tisíc samovrahů, kteří se raději pověsili.----- Asi 98 tisíc Čechů v pohraničí přijalo něm.stát.příslušnost a v Sudetech zůstali. Jo a zapomněl jste na 80 tisíc Čechů, kteří dostali na Slovensku 48 hodin na odchod ze Slovenska--- 21.07.1939--!!!

2 5
možnosti
JV

J65i74ř89í 94V58o43l75k92a

24. 5. 2013 15:35

Tak trochu jděte zpátky, vzpomeňte na Habsburky a jasně stanovené hranice. Bismarck byl poslušnej, dokud musel. Římská říše, ještě Svatá? To jste četl kde? Mein Kamf není historie. A odsun? Já byl děcko, ale ti lidé to zažili. Ne, že je to fér, ale dobyvatele většinou nikdo nešetří. Nespravedlností bylo dost okolo, nevím, ta čísla jsou přehnaná.

1 2
možnosti
BM

On by se měl spíše ohradit prezident republiky coby hlava státu a on povolat velvyslance Rakouské republiky aby podal vysvětlení.... Avšak pan prezident, který na Benešových dekretech prakticky založil svojí volební kampaň v druhém kole, MLČÍ !!!

3 5
možnosti
Foto

Prezident je v zahraničí. Snad se tam zase nenakazí virózou... Ministr zahraničí by měl reagovat obratem.

13 3
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon