Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nesmysl, nemáte pravdu.

Lidé mají právo vyjádřit svůj názor!

4 3
možnosti
Foto

Takze treba severni Cechy , nebo Morava by se mohla pripojit k Rusku, jen protoze je tam velky pocet komunistu?? Neni trochu divne, ze by vlastne Cesko okradli o uzemi, kde je treba uhli??? A to jen proto, ze je na tomto uzemi vetsi koncentrace podivinu, nez jinde?? Jen tak pro prirovnani?!

4 0
možnosti
KV

Nic se nezměnilo. Pořád říše zla. ;-€

3 2
možnosti
SH

A ještě trpaslíci. Ti vám vlezou všude.

0 1
možnosti
JK

J32a61n 64K11r24u36ž21í70k

18. 3. 2014 0:34

Musel jsem se hodně smát, nemám rád černobílé názory. Ale věta:"Ukrajinská ústava se nezměnila, jen padla vláda a prezident byl po útěku ze země svobodně zvoleným ukrajinským parlamentem zbaven funkce. " mně vážně pobavila. Bohužel je potřeba si uvědomit, že "nová demokratická vláda" z Majdanu je asi tak stejně demokratická jako ono referendum, ale my budeme papouškovat jen to čím nás krmí. Stejně tak bych připomněl  situaci po rozpadu Varšavské smlouvy, kde se na to zavázalo se nerozšiřovat o další státy směrem k Rusku. A stejně tak se Rusko chová dnes na Krymu. Střízlivýma očima mne ale nenapadá, kde se Rusko za poslední dobu rozšířilo, zato třeba snadno nalezneme největší základnu NATO v Evropě, ve velmi demokratickém Kosovu. Stejně tak jako oslavované NATO a USA. Nebo snad něco vyřešily (navíc bez mandátu OSN - takže stejně nezákonně) v Libyi, Sýrii, Afghánistánu, Iráku, Kosovu?  Rusko se chová naprosto stejně, to jen my máme optiku, kterou vidíme jen to své. A poslední poznámka. Zkuste si představit, že žijete v zemi rozkládané oligarchy (těmi, které dnes podporuje EU o ta ironie), neustále vám klesají příjmy, sledujete jak se rozkrádá stád a do toho se ozvou na Majdanu pohrobci hlásící se nepokrytě k člověku, který vyvraždil statisíce obyvatel. Objeví se vláda vzešlá z hlasování parlamentu před namířenými hlavněmi samopalů a lidé prokazatelně vraždící zajatce v Čečensku se stávají "mírotvůrci a kazateli nových myšlenek". Jsme slepí nebo to nevidíme, jen proto, že se nám to nehodí? Parlament rychle odhlasuje zákon zakazující Ruštinu (podivné když si uvědomíme, kolik v tom parlamentu muselo být Rusů???, ale asi hlasovali demokraticky) a k tomu jako občan Krymu vidíte jak je u sousedů přece jen líp (nebo spíš přece jen méně špatně). Ne nedivím se obyvatelům Krymu. Divím se lidem kolem nás, lidem kteří nepoužívajícím vlastní hlavu a jen slepě opakujícím ideologické žvásty.

12 6
možnosti
LR

Jen dvě drobnosti, které nesedí:

Žádná "nová demokratická vláda" neexistuje - ten parlament, který "sesadil" prezidenta je stále ten stejný. Vláda na to nemá nic moc vliv.

USA má v Libyi, Sýrii, Afghánistánu, Iráku i Kosovu vojenské a civilně vojenské jednotky, které postupně stahuje a nejsou (a nikdy nebyly) záminkou k anexi území.

Žádný zákon o zákazu ruštiny neexistuje, jde jen o zrušení zákona, který klasifikoval ruštinu jako oficiální (tedy s možností mít oficiálně státní ruské školy, státní ruský rozhlas, apod.). Rusky si stále může mluvit kdo chce jak chce, je to plně legální, ale není to podporované státem - když chcete ruskou školu, musí být soukromá.

1 0
možnosti
MD

vidím že tady je dost pro ruských kolaborantů,máme se na co těšit, ty nás prodaj ,ani nemrknem.

9 7
možnosti
KW

kdo není s námi je proti nám ? Aneb, kdo není s námi, je ruský kolaborant :-)

jen černá a bílá?,,, vlastní názor neplatí?

,,, typické základy každé totality

12 3
možnosti
Foto

EU si může za své problémy do jisté míry sama. Když vidím ten zástup neschopných úředníků v čele s C. Ashton, slyším neuvěřitelné žvatlaní našeho Zaorálka, tak mne jímá hluboká deprese. Jeden příklad za všechny. V roce 2009 řešila Evropa "plynovou krizi" mimo jiné zaviněnou Ukrajinou, v jejímž čele stála tehdy premiérka Timošenko. Již tehdy jsem slyšel z úst evropských a českých politiků slova o zásadním přepracování energetické politiky, o vybudování nových plynovodů a ropovodů atd. s cílem omezit závislost EU na ruském plynu a ropě. Co se za těch pět let změnilo? Nic, naopak závislost se prohloubila a žádné nové trasy nejsou. Takže teď jsme schopni uvalit jen nějaké diplomatické sankce, které jsou pro smích nejen Rusku, ale i samotným občanům EU. Putin je vynikající stratég (není to vyjádření obdivu, nýbrž konstatování skutečnosti) a již v době plynové krize upevňoval své pozice s dovedností šachového hráče na mnoho tahů dopředu, chcete-li na mnoho let dopředu. Teď své připravenosti využívá a EU je naprosto zmatená a pořádně neví, jak reagovat. EU podporuje vládu, která je slabá, nemá podporu celé Ukrajiny a z velké části je složena z lidí strany Baťkivščina, založenou miliardářkou Timošenko. Je skutečně úsměvné, když si uvědomíme, že Putin se na svůj Krym může spolehnout, EU na ukrajinskou vládu a potažmo na Ukrajinu absolutně ne. Může se lehce stát, že EU nacpe do Ukrajiny miliardy a pak to vše spadne Putinovi zadarmo do klína. Proč? Protože se na Ukrajině prostě změní vláda.

7 0
možnosti
TB

Nejhorší, co EU může potkat, je vstup Ukrajiny. To už neutáhne Rv

6 1
možnosti
PH

Fakt dobrý blábol s výhodné vybranými fakty !!

3 3
možnosti
KS

Víte, mě na tom všem nejvíc zaráží, jak může být národ, který je největší na světě, má největší zemi na světě, má největší zásoby surovin na světě, má výborné kulturní, vojenské, vědecké a sportovní výsledky a bohatou historii, tak strašně zakomplexovaný a mít pocit, že zbytek světa je tu jen proto, aby jim neustále křivdil. Podle mě je to proto, že přestože mají Rusové obrovské bohatství, tak jsou osobně chudí jako kostelní myš.

7 2
možnosti
TB

T18o80m90á83š 48B82í68l34ý

17. 3. 2014 22:20

"Obama vyhlašuje kvůli Krymu stav národního ohrožení"

Nějaký komentář, jaké národní zájmy USA jsou ohroženy by pane Polanský nebyl;-)

7 0
možnosti
TB

T68o33m77á67š 34B90í19l31ý

17. 3. 2014 22:21

Pardon, "pane Polanecký".

0 0
možnosti
MK

Nebezpečný i v tom, že Mnichovská dohoda....;-)

1 0
možnosti
RS

R81u79d37a 39S50l11a43v87í72k

17. 3. 2014 18:52

Myslím, že precedent byl vytvořen již Kosovem.

14 4
možnosti
MK

Ale.....Kosovo se stalo součástí jiného státu?

6 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon