Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KW

Bez toho abych se přikláněl na některou stranu:

"Zároveň zvěsti o div ne pogromech, o desetitisících uprchlíků z Ukrajiny do Ruska prchajících před hrůznými banderovci, kteří mají na Ukrajině podporu stěží jednoho procenta voličů, to vše vytvořilo stav, který je nyní, stav, který je nebezpečným precedentem." 

To je přesné ono - Ti, kteří mají na Ukrajině stěží jedno procento voličů byli násilně a za podpory EU dosazení do čela země.  Nebyla respektována volba obyvatel Ukrajiny, kterou vyjádřili v podobě demokratických voleb, při kterých byli přítomni inspektoři z EU a OBSE.

Prostě na ty milióny obyvatel, kteří možná věřili tomu, že právoplatné volby nemůže změnit pár tisíc křiklounů na náměstí, na ně se ohled nebral... A to jen z důvodu, že Janukovič odmítl asociační dohodu v té podobě ve které mu ji EU předložila.

5 3
možnosti

1) Zvěsti o desetitísících uprchlíků jste mohl slyšet maximálně tak v ruské televizi

2) Vnitřní problémy Ukrajiny nejsou důvodem k anexi

3) Za pár měsíců budou nové volby a nově vzniklá vláda klidně může od asociační dohody odstoupit

5 3
možnosti
PV

autor má pravdu, osamostatnění Krymu není přesně podle Ukrajinské ústavy. Je potřeba ale dodat že ani zbavení Janukoviče prezidentského křesla neodpovídá Ukrajinské ústavě a tak se dá na adresu vzbouřenců z Kyjeva říct s čím kdo zachází.....

9 1
možnosti
Foto

Nemáte tak docela pravdu. Ukrajinský parlament má pravomoc prezidenta odvolat.

1 7
možnosti
JN

Harašení jadernými zbraněmi je jen další logický krok. Bohužel EU a Obama jsou proti ruskému medvědovi velká slabota.

2 0
možnosti

J64a80n 44Š24u41s50t48e35k

17. 3. 2014 18:17

Ještě, že se admin (jako obvykle) slitoval a dal článek do výběru. Jinak jsem to viděl s článkem hodně bledě. :-)

2 3
možnosti
JJ

J89a38n 12J75o81š75t

17. 3. 2014 17:50

Pane Polanecký, rozpad SSSR nebo Jugoslávie proběhl přesně dle platných ústav daných zemí ? Historie přece nikdy nekončí a je bláhové tu nutit k dodržování ústavy a podepsaných dohod jen tu stranu které "fandíme".

P.S. Pár blbců píchalo klackem do vosího hnízda a teď brečí, že ty vosy opravdu píchají !

19 6
možnosti
PV
Foto

S některých, musím napsat doslova pro ruských názorů je mi zde špatně a smutno. Jděte si rovnou pro ruský pas! Zvyšuji karmu článku. R^

15 10
možnosti
Foto

R57a38d53e28k 50J28o87h89n

17. 3. 2014 17:21

Není to tak jednoduché, podívejte se na příčiny toho, proč se tak Putin chová: http://radekjohn.blog.idnes.cz/c/401337/Neprijemna-fakta-o-tom-proc-je-svet-Rusu-a-nas-na-hrane-stretu.html

7 1
možnosti
Foto

Pane Johne, to už jste na tom tak špatně, že k sebepropagaci používáte články jiných autorů? Styďte se.

7 8
možnosti
JH

J11a19n 69H24l45e72d89í41k

17. 3. 2014 17:00

car Putin se vždy zamračí, když mu někdo připomene existenci svobodných pobaltských států, možná v nich trpí ruská menšina, která je nemístně nucena se naučit řeč většiny

1 0
možnosti
LJ

Ano, může to být precdent i k dalšímu. Připomeňme si: Před 2. Světovou válkou měli v Kosovu výraznou převahu Srbové. Během 50 let se to však obrátilo. Další už je známé. Jsou oblasti v západní Evropě, v nichž rychle narůstá počet muslimského obyvatelstva. Stačí si projít některé městské čtvrti v Londýně, v jihofrancouzkých městech a mnohde jinde, případně se zeptat německých učitelek, jaký mají poměr mezi žáky v prvých třídách nebo se zeptat v porodnici, jaká je situace mezi novorozeňaty.

Před časem jsem četl o jednom britském městečku, v němž již muslimové dosáhli většinu. Provokace snědých výrostků vůči Britům, což jsou převážně starší lidé, mladí z toho měta odešli za prací jinam, jsou časté. V mětečku je anglikánský kostel a mešita. Když jdou Britové v neděli na bohoslužby, je zvykem po nich házet kamením. Jelikož policejní hlídky to nezvládaly, udělali kolem cestičky ke kostelu plot...atd.

Pokud bude dříve či později nějaká převážně muslimská oblast požadovat samostatnost, je nutné počítat s mezinárodní solidaritou. Do Sýrie jeli pomáhat (t.j. zapojit se do bojů) i muslimové z Česka.

Dále ať si to každý rozvine sám.

12 0
možnosti
Foto

Daleko horší precedens nastal v případě Kosova, takže celý článek je poněkud mimo Rv

15 13
možnosti
JH

J63a48n 37H43l58e35d82í24k

17. 3. 2014 17:03

pane Petříku, to se stane vždy, když jeden národ na společném území má průměrně 11 potomků a druhý, v tomto případě srbský národ má potomka JEDNOHO,-- čili nás to čeká také !!

6 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon