Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Jsem presvecen, ze krymske referendum presne vyjadrilo dlouhodobe stalou vuli obyvatel Krymu. Co by podle vas bylo spravne s tim delat? K cemu bude ty lidi nutit zit v state, kde zit nechteji? K cemu vlastne bude i Ukrajincum ty cca 2 miliony hlasu krymskych volicu ktere by v kazdych dalsich volbach davali obdobe Strany regionu?

12 4
možnosti
ZK

Z64d75e46n34a 26K93o68č15í

17. 3. 2014 16:21

Po 20 letech bylo referendum se stejným výsledkem i s podobným počtem hlasů.

Bohužel poprvé jej nikdo nebral v potaz.

Je záhadou proč desetitisících uprchlíků z Ukrajiny prchají do Ruska  před hrůznými banderovci, když mají na Ukrajině podporu stěží jednoho procenta voličů, mají ve vládě 2 nejdůležitější silová ministerstva - vnitro a obrany.

Je to opravdu nebezpečný precedents, když už prchají i volyňští češi, které nikdo žádnými etnickými Rusy nazývat nemůže. Obyvatelé neukrajinské národnosti - kromě tatarů, se prostě nové vlády bojí a prchají raději pod ochranu jiných ( třeba i Ruska ), kde se budou cítit bezpečněji.;-)

9 15
možnosti
JL

Rusové byli vždycky divní, to říkal už Dostojevskij, a Solženicyn o tom napsal trilogii. Pozvali ho tam na exkurzi a jemu se tam tak líbilo, že to popsal asi na 1000 stránkách, jak hluboká je ruská duše.

2 0
možnosti
BM

V Lotyšsku i Estonsku je rovněž velké procento Rusů... Takže se skutečně jedná o nebezpečný precedens Vážení oponenti autora.......

25 2
možnosti
JV

Že začíná studená válka je pravdou. Mám ale pocit, že ten vítr vane ze západu. Už snahou o Brdský radar, kdy se USA dušovaly, že jde o obranu proti terorismu ale fakticky to byla provakace Ruska. Jinak - zdá se vámi popisovaný stav normální ?  "...prezident byl po útěku ze země svobodně zvoleným ukrajinským parlamentem zbaven funkce "  .???  Nevadí vám, že ten svobodný Parlament byl obléhán ozbrojenými bojůvkami a poslancům bylo veřejně vyhrožováno?

20 7
možnosti
JL

Je fakt, že Američani se za Bushe rozlézali hodně divoce po světě, s tou Gruzií to přehnali. Ale boj o světovládu je boj o světovládu. Číňani zatím jen zbrojí, ale jen počkej zajíci, uvidíš za 20 let. Tisíciletá říše si počká.

4 1
možnosti
JH

J32a14n 44H22a28n95á27k

17. 3. 2014 14:51

Díky za článek R^

Ačkoliv se v mnoha názorech (mimo ukrajinské téma) neshodneme, jsem rád, že jste nepropadl antieuro fanatismu a neztratil jste demokratickou tvář.

10 5
možnosti
MK

Tak dlouhý článek, taková práce a autor si není schopen nastudovat ani ty dvě základní otázky. Je to všude na internetu pana Polanecký a druhá otázka nezněla "ano chci k Rusku zítra", ale chci se vrátit k ústavě z roku 1992 a Krymu jako součástí Ukrajiny. Když nejste schopen zvládat ani základní fakta, vycházíte jen z toho co Vám předžvýkají naše média (která tu blbost vytrvale otiskovala až do úplné trapnosti, pak beze slov vysvětlení, změnila text) jak pak člověk může brát vážně zbytek. To je opravdu nutné každou větu co napíšete ověřovat? Nebylo by lepší se přít o názorech a text brát jako kvalitní materiál kde je uvedena pravda. Já chápu a naprosto beru vynechávání nepřijemného, ale účelové lhaní, nebo naprostá ignorace faktů je prostě příšernost dehonestující celý text i autora.

10 9
možnosti
PU

P43e86t82r 11U49h52e97r

17. 3. 2014 15:06

Ano vy ignorante faktu. Ustava z roku 1992 davala krymskemu parlamentu moznost rozhodnout o pripojeni k Rusku. Takze co mi na to reknete ted? Toto je zakladni fakt, ktery vy jste nepobral!

7 4
možnosti
JK

J54i80r55i 12K22u49c45e31r11a

17. 3. 2014 14:38

souhlasím, že jde o precedent ; ale dodávám že ani zdaleka ne tak vážný, jako bylo napadení Iráku na základě vylhaných zpráv rozvědky;

8 1
možnosti
ZB

Území Iráku si někdo připojil ke svému? Argumentujete situací, která s tím co napsal autor nemá nic společného...

6 4
možnosti

Vaší argumentaci by rozhodně prospělo, kdybyste našel někde, jak svět protestoval proti konání referenda v Rakousku po jeho anšlusu Hitlerem. To totiž byl precedent.

0 0
možnosti
SS

No pokud Rusko skonci za 7 let jako Nemecka Rise tak to bude dobre pro zbytek sveta a nakonec i pro obycejne Rusy.

0 0
možnosti
LC

Krym je nebezpečný precedens, bohužel ne první svého druhu v posledních letech. Také Kosovo ukázalo, že jediné mezinárodní právo, které platilo, platí a bude platit, je právo silnějšího. Jediné, co můžeme dělat je nespoléhat se na jiné, že nás budou bránit, ale měli bychom pracovat na tom, abychom sami byli silní a připravení svou zem bránit.

10 1
možnosti
TT

Ani jsem ten blábol nedočetl celý, nešlo to. Mílí autore, máte-li potřebu o něčem psát, zjistěte si fakta, seznamte se s názory těch o nichž tady referujete a pak něco pište. Otravné letáky Lidlu v poštovních schránkách mají v sobě víc faktů než vy v celém článku.

13 17
možnosti
JR

Tyjo, tak ted jste autora rozsekal neotresitelnymi argumenty pod jejichz tizi by i ten nejvetsi silak padl na kolena.

8 1
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon