Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GK

nerika se tomuhle stavu fobie?

3 4
možnosti
MK

Až do Francie, nicméně NATO je patrně v pohodě, neb US Army má v Německu na odražení ruského útoku připraveny dva MBT tanky - takže buď mají pravdu pisálkové Putin se chystá k útoku a NATO o tom neví, netuší, nemá. Nebo něco jiného jsou kecy na netu a skutečnost v hlavách generálů i politiků jak západních tak i východních.

BTW. Tank je stejně ofenzivní jako defenzivní zbraň, ono když se na Vás povalí tanková armáda protivníka tak se v tanku bráníte, SU-24 je stará koncepce, ekvivalent F-111 a to i v upgradované verzi a Rusko dnes disponuje mnohem výkonějšími a lepšími stroji, takže si dovolím předpokládat, že pokud by se chystalo na největší vojenskou kampaň od druhé světové války, neuráželo by protivníka nasazením toho horšího co vlastní, ale předvedlo by se v plné parádě;-)

3 3
možnosti
JZ

NATO je pořád vojensky silnější než Rusko, které by v Evropě dostalo pořádnou nakládačku. Americké letectvo kvalitou výrazně předčí to ruské.

7 5
možnosti
BK

A jedém!!! ;-D

Lwów Polski!! R^

0 1
možnosti
Foto

Zato návrhy NATO ohněm a mečem jsou slušné.

Občané Srbska, Iráku či Lybie mohou vyprávět...

18 18
možnosti
AP

Ale jděte, Vy brepto. Nejprve si najděte něco o tom, co vedlo k zásahu v těchto zemích.

11 12
možnosti
AP

Velkou výhodou lidí (jako jste třeba Vy, pane Bacíku) je to, že fandíte Rusku, které haraší v Evropě zbraněmi a bohužel Západ (včetně nás) jen žvatlá o tom, že si to nechce ekonomicky rozházet. Rusko má čas. Má čas a přístup na Ukrajinu k tomu, aby tuto zemi dlouhodobě destabilizovalo. Až se situace vyhrotí ve prospěch Ruska, klidně provede další "mírovou misi" na ochranu Ruských občanů v cizí zemi. A zdejší putinomilové budou opět zahlcovat diskuse články o tom, jak lid Ukrajiny odmítl Západ a přiklonil se na stranu svých bratrů.

14 5
možnosti
Foto

Rusové haraší zbraněmi?

To tedy asi špatně slyším. Nic jiného než výhrůžky Putinovi a Rusku z našich médií neslyším.

A na Ukrajině snad politikové z EU a USA dosadili k moci současnou polofašistickou "vládu" a ne Putin.

Vždyť v Kyjevě byli západní "diplomaté" pečení, vaření dokud nedošlo ke svržení legálně zvolené vlády a prezidenta a dosazení Jaceňukovy "vlády" a prozápadního prezidenta.

Taková mediální masáž tady byla vždy, když NATO chtělo rozpoutat nějakou válku. Ať v případě Srbska, tak Iráku, nebo Lybie...

Takže ne Rusko, ale NATO haraší zbraněmi.

9 14
možnosti
PB

P77a91v43e45l 47B46a94c63í62k

24. 3. 2014 14:09

Ukrajina je historicky obrovské slepené úzení mnoha entit. Ukrajina jak ji známe vznikla po válce vydělením jakoby "autonomního" území SSSR, etnicky je to největší slepenec v Evropě. A  když to vezmete kolem a kolem, tak všechny "revoluce" při rozpadu východního bloku, byly vždy plošně po celém území států. Na ukrajině je již druhá revoluce jen v okolí Kyjeva. Tak nevím, co všechny vede k přesvědčení, že všichni "ukrajinci" chtějí žít spolu ve společném státě. My jsme se také rozpadli a nikomu to nevadilo. Jugoslávie se drolí a drolí a jen se to podporuje. Zajímavé je, že nikdo ani nepřipouští třeba referendum na rozdělení Ukrajiny byť pod dozorem vojenských misí západu, protože by se mohlo stát, že i pod dohledem zbraní západu by mohla velká část ukrajinského území zatoužit po jednotě s Ruskem.

PS: Celkem by mne zajímal ve své době výsledek referenda na rozdělení Československa.

7 4
možnosti
TB

já myslím, že nakonec na Ukrajině dojde minimálně k federalizaci...

1 0
možnosti
AP

Většina obyvatel Krymu možná může chtít připojení k Rusku, ale ujasněme si jednu věc. Toho se dalo klidně dosáhnout regulérní cestou, tedy vyhlášením referenda, které bude splňovat všechny náležitosti plynoucí z dosud platné ukrajinské ústavy. I kdyby to mělo trvat rok, než se všechny tyto náležitosti podaří splnit (žádnému Rusovi se na Krymu žádné bezpráví nedělo). Postup, který byl zvolen za vyprovokování a podpory ze strany Ruska je však alarmující. A měl by být alarmující zvlášť pro občany (nejen) tohoto státu.

7 5
možnosti
PB

P56a66v33e52l 30B48a15c52í44k

24. 3. 2014 14:13

Zastáváte tento názor i pro vyhlášení voleb na Ukrajině? Proč nemohly volby být v listopadu, také by se nic nestalo a bylo by to možná i v souladu se stávající ústavou.

7 0
možnosti
TB

"Netvrdím, že převrat na Ukrajině byl kdovíjak čistý a nevinný, ale jde o vnitřní záležitost Ukrajiny." Pokud tedy chcete všem měřit stejně, tak pokud Krym chce patřit Rusku je také jeho vnitřní zaležitostí a neměli bychom se teda do toho montovat ;-)

8 7
možnosti

Já, Putin a další  jsme naletěli  panu Zieglorovi, když jsme si všichni společně přečetli jeho blog, kde navrhóval toto řešení. Takže jsem Putinovi napsal, ať to spustí.

3 3
možnosti

Dotaz:

 "Je už konečně třeba si také přiznat, že hloupá myšlenka jakési všeslovanské vzájemnosti tady zkrátka nefunguje, zařídit se podle toho a Ukrajinu rozdělit. Jiná cesta neexistuje". 

 

Tuto větičku napsal Molotov, nebo Ribbentrop?

Ano, vážení přátelé, za c) je správně.

1 1
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon