Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ruské agrese by nebylo, kdyby neeblo  současného směřováním přímo imperiálního rozšiřovaní EU, které vy sám  nepovažujete za správné, ba přímo jej považujete za škodlivé. Nelíbí se Vám neustálý diktát Bruselu. Správně. Ale politika EU na Ukrajině je vnějším  pokračováním tohoto diktátu. Kauza Rouček by Vás měla varovat.

10 11
možnosti
MM

Typický Řezník, jak ty flaksy slov seká, jako by ťal do flaksy masa.

5 0
možnosti
JH

J60a90n 60H93a11n90á84k

20. 4. 2014 16:03

Výborně napsané!

Za normálních okolností by na téma Ukrajiny stačil jen Váš první odstavec, bohužel nestačí a obhájci totality a Putina ho budou bezhlavě hájit za všech okolností, což mě děsí.

8 8
možnosti
Foto

O96t96a33k84a69r 61S76e19k32l

20. 4. 2014 15:26

Autorovi karmu. K jeho rozdělení blogerů na + a - k Putinovi mám jednu připomínku. Jsme malá , nevýznamná země a do nějaké evropské ligy se zařadit musíme. EU není super zázrak, je to ale poměrně poctivý pokus o povýšení původní ekonomické unie na vyšší stupeň. Má plno nedostatků .

Jenomže : Plán B je hrůzný. Malé hloupé dítě se dvakrát nespálí o kamna, ale mnozí z diskutujících by opět volilo na věčné časy a nikdy jinak s Ruskem.

Oblíbená námitka , že RF není SSSR , je dost hloupá. Putin je mnohem chytřejší než ti všichni Brežněvové a Chruščovové, tím pádem mnohem nebezpečnější. Velká škoda je , že místo tehdy vysmívaného "herce" Reagana je nyní prezidentem USA nevýrazný a šedivý (!) Obama.

22 6
možnosti
MP

Socialismus byl také zlatý, ale mě plno nedostatků....;-D;-D;-D

0 7
možnosti
PH

Bylo nám řečeno západními politiky a mediálními „experty,“ že referendum na Krymu nebylo platné, protože se konalo při „vojenské okupaci.“ Ale já jsem jen sledoval volby v Afghánistánu, které se konaly při vojenské okupaci, která byla oslavována předními západními osobnostmi, například šéf NATO Anders Fogh Rasmussen, jako „historický okamžik pro Afghánistán“ a velký úspěch pro „demokracii.“ Proč se krymské hlasování zamítá, ale to afghánské se slaví?

10 8
možnosti
ZB

Proč?Krym byl v době než ho zabrali Rusové, součástí Ukrajiny a podle Ukrajinské ústavy je referendum neplatné,proto ho nikdo neuznal.Volby v Afghánistánu jsou podle Ústavy platné.

9 5
možnosti
MP

Dnes už podruhé Ukrajinci zaútočili na Rusa. Víc není potřeba. Ach ten zlý Putin...

3 12
možnosti
PP

Vy jste tedy kvítko ;-D

0 0
možnosti
MN

jsem jednim z tech ktery nema 5 pohromade, proto bych se chtel zeptat jak jste ten Krym dokazal procestovat, jak to vsechno bezpecne vite, predpokladam ze pouzivate minimalne tri zdroje a to nejen ty nase, potom by mne zajimalo kolik toho vite o pronajmu vojenske zakladny na Krymu, kolik toho vite o moznosti pouzivani komunikaci prijezdovych cest i jinych. Zajimalo by mne, zda jste mluvil s lidmi, kteri byli ucastniky toho referenda na Krymu jak s tamnimi obyvateli tak napr i s panem Sarapatkou, nebo Berkovcem, ktery pri tom referendu skutecne byl pritomen. Ja vim hloupe otazky - ale zkuste odpovedet. Ja jsem naivka mne proste neuspokojuje takovy blabol, ze ten kdo nema oznaceni na maskacich je ausgerechnet prislusnik armady RF, dokonce mne ani nepresvedci ze ma moderni rusky samopal. Nepresvedci mne slovo okupace, kdyz lidi svobodne hlasuji a vice jak osmdesat procent je pro pripojeni k Rusku - je to asi naivni si myslet ze obyvatele s ruskou narodnosti udelaji neco jineho .. ale halt jak rikate  nemam vsech pet pohromade!

8 11
možnosti
MN

a jeste jedna otazka .. asi zase hloupa  ta fotografie je porizena kde? je tam videt vojensky nakladak, nepochybne PZ ruska ale kde to bylo vyfoceno? Takova fotka se da poridit v kasarnach a na jakemkoli uzemi pocinaje Ukrajinou, pres Krym az po Rusko...  ja jen abych si to srovnal v hlave - kdyz uz mam zmenit ten nazor abych mel aspon tech 5 pohromade a vyrovnal se autorovi...;-D

6 7
možnosti
PP

...všech pět pohromadě?....Někteří nemají ani dva...pohromadě ;-(;-D

3 0
možnosti
PP

Autorovi + ....ale my dva se neshodneme ;-D

0 0
možnosti
PD

Váš "kolega" bloger Fojtík (nevím, do které skupinky rusofilů ho zařadit :-/) dokonce napsal, že anexe Krymu je v pořádku, že je to jakási exekuce za ten dluh (Ukrajiny vůči Rusku) ;-D. Někdy si opravdu připadám jak v Kremlu ;-D

15 5
možnosti
PF

P20e66t74r 17F60o62j18t50í87k

20. 4. 2014 14:52

a dovolím si i tvrdit, že po eurovolbách mu tn Krym i uznají. To je láska ke Kremlu, co?

3 3
možnosti
AB

Problém je hlavně v tom, že se diskutuje a zapomíná na základní realitu. Vždyť jde prostě o prachy a souboj nátlakových ekonomických skupin. Bankovní sektor EU a USA proti dodávkám surovin z Ruska atd. Svoje mocenské zájmy si přece nenechá žádná velmoc jen tak sebrat. Představa, že si kupříkladu Rusko nechá dobrovolně odříznout přístup k Černému moři a pustí svoje námořní základny na Krymu, je hodná totálně naivního pitomce. Navíc v situaci, kdy ukrajinská námořní flotila disponuje jedinou naftovou ponorkou, která je v takovém technickém stavu, že se nemůže ani potopit. To by bylo přerozdělení sil v regionu. Každý brání své zájmy a čím to okecává už je věc druhá. Jen je nutné se smířit s realitou a vnímat důvody propagandy z kterékoliv strany. Jinak budeme opět všichni za pitomce. Ostatně výsledky referenda na Krymu také o něčem svědčily. Hlavně se nenechat přesvědčit, že ta vězeňská koule je opravdu bílá papírová krychle.

11 4
možnosti
PF

P42e57t22r 92F66o20j72t23í25k

20. 4. 2014 14:53

tady jste na blbém Majdanu, jako já...

4 2
možnosti

Co pořád máte s tou okupací? Krym UA nikdy nepatřil a ani sovětské zákony Chruščovovi ho neumožňovaly "darovat". Takže teď je to tak, jak má. Lidé to chtěli. My Češi bysme si měli nejdříve zamést před svým prahem.

8 14
možnosti
VS

A jak dlouho patřil Krym Rusům. Podle tohoto vašeho hlediska, tak když si zametem před vlastním prahem, tak by jsme měli patřit Rakousku[>-]

7 5
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon