Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Předvolební kampaň ČSSD začíná. Po zdravotnických poplatcích přichází brzký odchod do důchodu. To těžko jiná strana překoná.

13 0
možnosti

Slibujete podle toho, na koho chcete zapůsobit. Pokud chcete zapůsobit na úspěšné, můžete slíbit omezení důchodového systému a daní. Pokud chcete nezapůsobit na úspěšné, slíbíte milionářské daně a důchod v 50-ti. Slibem neurazíte.

Přesto i jako pravicově orientovaný volič předpovídám, že ve vzdálené budoucnosti (20-40 let) bude nutné radikálně zkrátit fond pracovní doby v důsledku technologického pokroku a snížit věk pro odchod do důchodu. Tedy pokud islámská svoloč nezničí západní civilizaci

0 0
možnosti
FH

Co je to za nesmysl? V návrhu je přece zastropování odchodu do důchodu 

od r.nar.1966 na věku 65 let a revize po každých 5-ti letech.

5 2
možnosti
Foto

Takových "detailů" si pan Rudolf přece nevšímá ... :-).

4 2
možnosti
MV

ono je to v podstate jedno kdy,ty penze jsou stejne almuzny

0 0
možnosti
Foto

Nic Vám ale nebrání, si tu almužnu trošku vylepšit a místo metru v hospodě si dát jen půl a tu druhou půlku investovat ;-)

0 0
možnosti
MS

Není důležité, jak veliký důchod budu brát. Důležité je kolik let ho budu brát.

0 0
možnosti
MS

Takže živořit 15 let s 8 tisíci je lepší, než si užívat 10 let života s opulentním důchodem třebas 16 tisíc ? :-P

4 0
možnosti
Foto

Dobře napsané. KARMA

13 1
možnosti
DP

D86a77d45a46k 15P96e93t55r

13. 12. 2014 5:17

I blábol se může dobře napsat.

1 1
možnosti
Foto

Souhlas a karmaR^

Jen drobná technická poznámka.

Píšete. že by to stálo o 132mld navíc, ale zapoměl jste započíst, že ten milion důchodců navíc by zároveň znamenal mimo jiné i podstatné snížení  odvedeného pojisténého-tudíž ten průšvih by byl ještě podstatně většíRv

18 0
možnosti
TH

+zdravotné poistenie tak isto pokles výberu a náklady na zdravotnú starostlivosť.

2 0
možnosti

B89o44ř27e83k 27Ž76a54n86d68a

12. 12. 2014 18:01

Jak mohou úředníci vědět, kolik se dožije člověk narozený v loňském roce ? Mají křišťálovou kouli nebo superpočítač Phinease a Ferba, který umí budoucnost propočítat ? Já jsem to číslo už někde viděl, ale myslel jsem (doufal), že to je vychází z úmrtí v loňském roce. Navíc takto nízký odhad jistě nekalkuluje budoucí pokrok v medicíně. Troufnu si odhadnout, že člověk narozený v loňském roce nezemře stářím a starobní důchod nebude tedy potřebovat. Na druhou stranu za 63 (nebo více) let, až by tento člověk měl odejít do důchodu, dost možná budou pracovníci v manuálních profesích nahrazeni stroji, takže jakýkoliv současný model financování důchodů nepůjde aplikovat.

1 0
možnosti
OP

Lidé moc nevnímají, že za komačů se sice chodilo do důchodu v 60 letech, ale pracovat začínala většina populace v 18-19  letech, menšina pak po absolvování vysoké školy ve 23-25 letech. Takže si většinový občan odpracoval 41-42 let, resp. 35-37 let. Dnes dítka intenzivně studují, do pracovního procesu se zapojují kolem třicítky a mnohdy nezapojují, protože nenacházení uplatnění. Takže veškerá populistická kouzla jsou nesmysl, nedovedu si představit, jak bude žít budoucí důchodce, který sehnal práci v 35 letech a v 55 letech už je přestárlý a neperspektivní.

14 0
možnosti
VS

Nebude důchodce ( aspoň ne z průběžného system) , protože 30 let rozhodně nebude stačit. Už teď je v platnosti 35 let, jistě nejsme na konci.

0 0
možnosti
JT

Ctvrt zivota v duchodu by melo odpovidat 25% platbe socialce. To je docela dost.

0 0
možnosti
Foto

Zapomínáte, že další cca 1/4 života jste dítě nebo studujete.

Zapomínáte na to, že část lidí jdou do invalidního důchodu takže na udržení stávající výše důchodů respektive jejich poměru ke mzdě by musel být odvod minimálně 35-40%Rv

1 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon