Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Potůčkova komise něco musí generovat, ale nakonec rozhodne Sobotka s Babišem podle toho, kolik je ve státní pokladně a tam je prd, nicméně bloggeři už se chytlin a háček a vysvětlují a vysvětlují, úplně zbytečně. Na důchody není a nebude, stát je zkorumpovaný a zadlužený a čeká ho krach. Viz přednášky Bělohradský - Robejšek. K nalezení na internetu. :-)

0 0
možnosti
Foto

Nyní si ukážeme, jak se v současné době prodlužuje délka života na modelovém příkladě 4 zemřelých důchodců - žena 55, muž 65, žena 75, muž 85 let.

V roce 1988 byli všichni 4 v důchodu, proto správa důchodového zabezpečení vyčíslila průměrný věk dožití těcho lidí takto: (55+65+75+85)/=70 let.

V roce 2028 budou v důchodu jen dva z nich a průměrný věk podle téže metodiky bude (75+85)/2=80 let.

Zde názorně vidíme, jak dle renomovaných expertů mohou důchodci zestárnout, aniž by se v praxi dožili jen jednoho jediného dne navíc Rv

1 2
možnosti
Foto

Takhle se to počítá na kolotoči? Víte vůbec o tom, že výpočet střední délky života je komplikovaný? Zkuste tetu Wiki.

2 0
možnosti
DP

D29a76d29a45k 34P58e64t49r

13. 12. 2014 4:43

Neskutečný blábol. Chápete to tak, že od průměrné délky života se odečte jedna čtvrtina

a tím se stanoví odchod do důchodu.

0 3
možnosti
Foto

Neskutečný blábol je ten výstup z důchodové komise. Jak jinak chcete docílit toho, že jednu čtvrtinu života strávíte v důchodu než tak, že se odpíchnete od průměrné doby dožití. Pokud to umíte jinak a lépe, tak volejte Sobotkovi!

6 1
možnosti
Foto

Obávám se, že tímto tempem za chvíli mandatorní výdaje státu narostou na 130% rozpočtu :-P

0 0
možnosti
TK

Podívejme se na to jinak. Zapomeňme chvíli na velkého Boha peněz a systém postavený na hře na peníze, tedy na tom, kdo koho více odrbe.

Závislost na důchodu se nyní týká především sociálně slabších. Často je to tatáž kategorie, kterou už po 55..60 stejně nikdo nezaměstná. Opravdu jsme na tom jako společnost po tisíciletích vývoje tak špatně, že se o tyto lidi nedokážeme postarat? Tito lidé neočekávají, že si z důchodu budou jezdit na Malorku, chtějí jen trošku důstojně dožít, tedy neumírat zimou pod mostem. Opravdu jsme na tom tak špatně, že jim nedokážeme zajistit, že nebudou na stáří vyhozeni z domku či bytu, dát  jim trochu tepla, jídla a puštěnou televizi?? To ovšem není dobrá vizitka naší společnosti.

Je problém, že by se nedostávalo orné půdy? Krávy a prasata vyhynuly?  Není dost hlíny, vápence a kamení na výrobu stavebních materiálů? Nejsou lidi, kteří by pěstovali obilí, chovali krávy a prasata, stavěli domy, šili oblečení a boty?

NE, nic z toho nám nechybí, jen půda leží ladem, nebo se na ní zbytečně pěstuje řepka, či leží sluneční panely, kravíny a vepříny jsou prázdné a mladí i starší lidé, co by mohli tvořit hodnoty jsou bez práce. Zato "práci" má spousta bankéřů, advokátů, tunelářů, mafiánů, lichvářů, exekutorů, úředních šimlů, přeprodejců a šmelinářů. Ne, tihle paraziti skutečně důchodcům najíst nedají.

Takže máme vše,  jediné co nám chybí je systém, který by umožnil, aby dojičky zase mohly dojit, kombajny sklízet obilí atd. Ten stávající systém to zjevně není. Co je ještě hoší je to, že většina si už nechala médii vymýt mozek, rezignovala a už zřejmě ani nikdo nevěří, že by to mohlo jít jinak. Vsadil bych se, že některým musí přijít předchozí text jako utopie, jako úryvek z Pekařova císaře, či Hej rup. Cokoli jiného než pseudodemokratický kapitalismus musí být cesta do pekla. Jakýkoli jiný systém znamená gulagy, nesvobodu a miliony mrtvých. Říkají to přece v televizi, tak to bude pravda. Tak ne aby vás napadlo přemýšlet, komu že toto vyhovuje..

13 5
možnosti
Foto

Ale to víte že na to bude stát mít, jen se nsmí dostat k moci znovu pravice a Miroslav Kalousek. V tom případě nebude mít stát na nic a bude tunelován jednotlivci a soukromými společnostmi typu Promopro & Co. Rv

2 13
možnosti
RC

Po zavedeni limitu na socialni pojisteni dochazi k tomu, ze existuje jakysi limit pro maximalni duchod. Vic proste nebude mozne dostat. A ted si vezmete nepracujici partnerku. Ten maximalni socialni pojisteni se tedy rozdeli mezi manzele. Nepracujici partnerka tedy dostane vyrazne vyssi duchod, vydelavajici manzel trochu mensi. To diky nelineranimu prepoctu. Takze to nakonec bude stat duchodovy system vice. Zeny berou obecne duchod dele nez muzi. Takze rozdeleni duchodu mezi manzele take povede k navyseni naroku na duchodovy system. Bude nejaka legalni cesta, jak primet nepracujiciho nebo malo vydelavajiciho partnera k tomu, aby si nasel odpovidajici zamestnani, aby cloveka neochuzoval v duchodu????

4 0
možnosti
Foto

A pokud se tak manželé dohodli, že on je doma, rodí děti a stará se o ně a ona je v rachotě a maká? Jak ošetříte něco takového? Nějakou smlouvou?

0 0
možnosti
Foto

Pan Rudolf vaří stále stejnou kaši, nedá se už vůbec jíst ... pardon, číst.:-)

2 12
možnosti
PM

Tak ji nečtěte.

Anebo aspoň ve své kritice buďte trochu věcný.

1 0
možnosti
KB

K22a19r46e44l 27B71o33k

12. 12. 2014 21:08

Naprostý souhlas. Škoda peněz vynaložených na práci této komise. Její činnost je kontraproduktivní.

10 1
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon