Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Monokulturalista

7. 6. 2010 13:04
Pro autora!!!!!!!!! Přečtěte si to!

http://gnosis9.net/view.php?cisloclanku=2006050013

0 0
možnosti

Monokulturalista

7. 6. 2010 13:03
Pro autora!!!!!!!!! Přečtěte si to!

0 0
možnosti

Rilian

15. 10. 2009 9:59
Další střela mimo terč

Pane Polanecký, co se vlastně snažíte dokázat? Křesťanská víra není založena na existenci nějakých artefaktů, které mají dokazovat Kristovu existenci. Podobáte se kristovým učedníkům, kteří hledali jeho tělo v hrobě: "Proč hledáte živého mezi mrtvými? Není tu, byl vzkříšen!", slyšeli od anděla  - stejně jako oni, hledáte důkazy na špatném místě.  Na jiném místě v diskusi pod vaším textem  - tvrdíte, že novozákoní kánón by sepsán ve 4. století po Kristu. Podle vědeckých analýz je dnes jž nepochybné, že všechny texty vznikly v 1. století po Kristu a jejich autory skutečně byli první následovníci Krista. Jak už jsem vám jednou napsal, víra v Krista je založena na osobním setkání s ním. Toto setkání vede k proměně - která je více, či méně dramatická v závislosti na předchozím směřování toho, kdo se s Kristem setkal. To, že má víra v Krista moc měnit lidské životy k lepšímu, je tím pravým důkazem o jeho existenci. Podívejte se na ČT 24 na video: Bůh jako romský král. Tam ty změny uvidíte.

0 0
možnosti

Jst1951

13. 10. 2009 13:59
Vážený pane Polanecký

je mi opravdu líto, kolik energie vynakládáte na utvrzení vlastně sebe sama v nevíře. Víte, na Boží existenci ani Vy a ani Vám podobní nic bezmněníte.

A že by křesťanství padlo s nějakým plátnem? To by bylo velmi slabé,ale jak vidíte, stále tu je i když se Vám možná zdá,že zde v této ateistické zemi již nikdo nevěří.

Jste inteligentní člověk, takže musíte v koutku duše vědět, že exaktní věda dokáže jen něco. Vy věříte tomu co se dá změřit,zvážit a vypočítat. Ale věříte v lásku ? V krásu? V dobro? Dokažte mi tyto neuchopitelné stavy vědecky.

Takže pane Polanecký, šetřte energii, již brzy uvěříte. :-)

0 0
možnosti

231

10. 10. 2009 14:24
Přiznávám, že jsem ten článek četl jen zběžně, ale

domnívám se, že věty

"Lidský obličej je trojrozměrný, a tak by otisk musel působit přeci jen trochu rozplácle (zkuste si navlhčit obličej a ten zabalit do papíru). Místo toho otisk vypadá jako obraz."

a

"Tým vědců se pokusil vyrobit podobný otisk a povedlo se jim to. Nejprve bylo plátno nahřáto v peci a pak potíráno vodou. Tím se dosáhlo zdání stáří. jeden z dobrovolníků do plátna otiskl svou tvář a vědci tak vyrobili další Turínské plátno."

jsou trochu v rozporu.

0 0
možnosti

Michal007

7. 10. 2009 21:24
Ještě k vědeckým argumentům

Je známo dost případů, kdy určování stáří uhlíkovou metodou selhalo a nepodařilo se vysvětlit proč. Metoda není neprůstřelným argumentem, u plátna bylo navrženo několik možností vysvětlení odchylky.

Argumentem proti vzniku v Evropě v 13. století je způsob tkaní plátna, který se používal jen krátkou dobu kolem přelomu tisíciletí. Tuto archeologickou znalost ve středověku měli dost těžko.

Další věc je pyl rostlin, jsou tam endemity kvetoucí v okolí Jeruzaléma na jaře, evropské rostliny - jsou pokryta místa, kde plátno v historii bylo. Argument, že jeruzalémské kytky tam zanesli ptáci, je úsměvný - proč jen odtud a ne z jakéhokoli jiného místa?

Zajímavá je shoda zjištěné krevní skupiny AB u tří artefaktů s historií dlouho před objevem krevních skupin: Turínské plátno, rouška z Ovidea a tzv. eucharistický zázrak z Lanciana. AB se vyskytuje u méně než 10% lidí, hypotéza společného původu je významná na hladině lepší než 1%.

I přes závažnost argumentů proti pravosti je mnoho indicií pro.

0 0
možnosti

marlow

7. 10. 2009 21:23
Tak to je v pr.. !

Stovky milionu lidi doted zilo v bludech, jeste ze Vas mame... jeste za 2000 let na Vas budeme vpominat jako na vykupitele z omezenosti :-)

0 0
možnosti

Zapata

7. 10. 2009 20:23
Teď jste se odhalil!

Pravičák a materialista. Já to říkám pořád, že vycházíte z marxismu-leniismu.;-D

0 0
možnosti

Rudolf Polanecký

7. 10. 2009 21:12
Re: Teď jste se odhalil!

A jak spolu souvisí pravicový náhled na svět s vírou? Mužete mi to osvětlit? Podle vás snad každý pravičák musí být zároveň věřící? Žijeme ve 21. století, Lidstvo proniklo do kosmu, díky Hubbleovu teleskopu jsme mohli pohlédnout hluboko do minulosti vesmíru, lidstvo luští genetický kód, věda pokročila tak daleko, že zanedlouho bude možné díky klonovací technologii "vyrábět" nové životní orgány jako náhradu za naše poruchané, náš život se prodlužuje. To jsem vyjmenoval jen několik oborů z lidských dovedností. Nikde ale nikdo nenarazil byť na stopu toho, že by někdo život stvořil.

To, že má někdo pravicový náhled na svět neznamená nutně, že by musel věřit báchorkám o stvoření, zmrtvýchvstání a zázracích na počkání.

0 0
možnosti

Antexio

7. 10. 2009 20:17
Obvykle s Vámi souhlasím,

ale tentokrát jste trošku vedle. Křesťanství stojí na víře, ne na jakémkoli artefaktu z jakékoli doby, to je jen "maskot", se skutečnou vírou nemá nic společného...nechejte, prosím, křesťany a církev žít a věnujte se politice, jde Vám to mnohem, ale mnohem lépe a netápete mezi bájemi a argumenty z pseudovědeckých článkú v sobotních přílohách novin :-)

0 0
možnosti

Rudolf Polanecký

7. 10. 2009 21:02
Re: Obvykle s Vámi souhlasím,

Zkuste mi ve článku najít, kde tvrdím, že křesťanství stojí na artefaktu Turínského plátna. Obávám se, že nenajdete. Rozhořčujete se úplně zbytečně.

0 0
možnosti

Vlad IV

7. 10. 2009 19:24
Docela hezká debata,

nicméně bych nechtěl být jednou v kůži autora a jemu přitakávajícíh. Ale snad se nad vámi všemi ten,, nikdy neexistující ,,Ježíš slituje.....!! ( a nade mnou také,pochopitelně..)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon